Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Μωρά:Πως να αποφύγετε τα ατυχήματα στη θάλασσα


Μαθήματα κολύμβησης. Τόσο το παιδί όσο και εσείς πρέπει να γνωρίζετε κολύμβηση. Οι ειδικοί συστήνουν τα παιδιά να παρακολουθούν τα μαθήματα όσο γίνεται νωρίτερα (συνήθως μετά τα 4 έτη) από ειδικούς εκπαιδευτές.

Αυστηρή επίβλεψη. Τόσο μέσα στο νερό, όσο και αν βρίσκεστε κοντά στο νερό. Τα παιδιά ειδικά κάτω των 6 χρόνων δεν πρέπει να μπαίνουν στο νερό χωρίς να παρακολουθούνται στενά (και από κοντά) από ενήλικα, ενώ είναι πολύ σημαντικό να μη θεωρείτε τις συσκευές επίπλευσης (σανίδα, κουλούρα, μπρατσάκια) ως υποκατάστατα επίβλεψης.

Ορίστε τους κανόνες. Για να προλάβετε πνιγμό και κακώσεις, μάθετε στα παιδιά πως δεν πρέπει να κάνουν βουτιές αν το βάθος της θάλασσας δεν είναι γνωστό και αν δεν είναι ανάλογο με το ύψος από το οποίο πέφτουν. Δεν πρέπει να κάνουν βουτιές επίσης αν η θάλασσα έχει κύμα ή αν τα νερά είναι θολά. Πείτε τους πως δεν πρέπει να περνούν τις σημαδούρες που ορίζουν τη ζώνη κολύμβησης, πως δεν πρέπει να πλησιάζουν τις περιοχές με ταχύπλοα και τζετ σκι και ότι πρέπει να βγουν από το νερό αν νιώσουν ότι δεν είναι καλά ή κρυώνουν. Εξηγήστε τους πως η θάλασσα μπορεί να βαθαίνει απότομα και πως κινδυνεύουν, αν υπερτιμήσουν τις ικανότητές τους, όσο καλό κολύμπι και αν ξέρουν.

Ελέγξτε για ναυαγοσώστη. Στη συντριπτική πλειοψηφία των οργανωμένων και δημοτικών παραλιών σήμερα υπάρχουν ναυαγοσώστες.  Προτιμήστε τις ακτές αυτές.

Μάθετε πρώτες βοήθειες. Το Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων δίνει εύκολες αλλά σωτήριες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε, αν το παιδί κινδυνεύσει. Βγάλτε το αμέσως από το νερό. Αν διατηρεί τις αισθήσεις του, τυλίξτε το με μια πετσέτα και πηγαίνετε αμέσως στο γιατρό ή το νοσοκομείο, ακόμη και αν το παιδί απλώς βυθίστηκε στο νερό, αφού οι επιπτώσεις από το ατύχημα μπορεί αν φανούν αργότερα. Αν το παιδί είναι αναίσθητο, δείτε πρώτα αν έχει τίποτε στο στόμα του και αφαιρέστε το. Τυλίξτε το με μια πετσέτα και γυρίστε το στο πλάι. Τραβήξτε το κεφάλι προς τα πίσω και ανυψώστε την κάτω σιαγόνα, προκειμένου η γλώσσα να μην εμποδίζει τη δίοδο του αέρα. Στο μεταξύ, ζητήστε από κάποιον να καλέσει το 166. Έχετε υπόψη σας ότι το παιδί στο οποίο έγινε έγκυρα καρδιοαναπνευστική ανάνηψη έχει πενταπλάσια πιθανότητα να μην παρουσιάσει επιπλοκές ύστερα από παρ' ολίγον πνιγμό.

Leave a Reply