Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Η επιρροή των ωραίων γυναικών στους άντρες

Η παρουσία μιας όμορφης γυναίκας μπορεί να κάνει ένα νεαρό άνδρα να γίνει πολύ ριψοκίνδυνος, προκειμένου να την εντυπωσιάσει, πράγμα όμως που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ατυχήματα, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα, η οποία ουσιαστικά έρχεται να επιβεβαιώσει κάτι ήδη μάλλον γνωστό εμπειρικά ή διαισθητικά.


 Οι ψυχολόγοι του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ στο Μπρισμπέιν, υπό τον καθηγητή Μπιλ φον Χίπελ, στην μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Social Psychological and Personality Science”, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», διαπίστωσαν ότι η θέα και μόνο μιας ωραίας γυναίκας αυξάνει την προθυμία ενός άνδρα να κάνει ριψοκίνδυνα πράγματα για χάρη της.
 Η αλλαγή στην ανδρική συμπεριφορά πυροδοτείται από την αύξηση στην ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη, που κάνει τους άνδρες «να χάνουν τα μυαλά τους» και τη σύνεσή τους. Οι ερευνητές ανέλυσαν το φαινόμενο μελετώντας νεαρούς που έκαναν «σκέιτμπορντ» σε ένα πάρκο.

 Κάθε φορά που μια ωραία κοπέλα (την οποία είχαν βάλει τεχνηέντως οι επιστήμονες) παρακολουθούσε τους νέους, αυτοί παρασύρονταν και επιδίδονταν σε ριψοκίνδυνες και συχνά επικίνδυνες φιγούρες – με συνέπεια αρκετές φορές να γκρεμοτσακιστούν μπροστά στην κοπέλα!

 Η λήψη δείγματος σάλιου επιβεβαίωσε ότι οι νέοι είχαν αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης εκείνες τις στιγμές. Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι πρόκειται για μια «κλασσική στρατηγική επίδειξης», που οφείλεται σε εξελικτικούς λόγους, με στόχο τον εντυπωσιασμό του άλλου φύλου. «Ιστορικά, οι άνδρες ανταγωνίζονταν μεταξύ τους για τις πιο γόνιμες γυναίκες και οι νικητές ήσαν αυτοί που πέρναγαν τα γονίδιά τους στις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Χίπελ.

 Η ανάληψη ρίσκου είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της επίδειξης, καθώς ισοδυναμεί, κατά τους επιστήμονες, με «διαφήμιση» της υγείας και της δύναμης κάποιου στα μάτια της υποψήφιας συντρόφου του, αλλά και με εκφοβισμό των πιθανών ανταγωνιστών του.

 Όμως οι ερευνητές επισήμαναν ότι μια τέτοια πανάρχαια στρατηγική δυστυχώς είναι επικίνδυνη στη σύγχρονη εποχή και αυξάνει την πιθανότητα τραυματισμού ή και θανάτου του νέου (ή και της συνοδού του), π.χ. σε περιπτώσεις ριψοκίνδυνης οδήγησης ή εμπλοκής σε καυγάδες


Leave a Reply