Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Πως ξεπερνάς το χωρισμό

1) Φέρε όλες τις αναμνήσεις στο μυαλό σου όσο κι αν σε πονάει αυτό. Βάλε ένα ποτήρι κρασί, δες παλιές φωτογραφίες, άκου το αγαπημένο σας τραγούδι. Κλάψε και βγάλε από μέσα σου όλο τον πόνο που κρύβεις. Αναλογίσου τι έφταιξε και ποια ήταν η δική σου ευθύνη στο όλο θέμα. Αν ας πούμε υπήρξε απιστία από την πλευρά του/της, η πληγή σου είναι μεγαλύτερη. Είναι βασικό να περάσεις αυτό το στάδιο για να μη σου μείνουν απωθημένα που θα κουβαλάς για πολύ περισσότερο καιρό. Φαινομενικά είναι πιο ανώδυνο να τα μπλοκάρεις όλα απ' έξω, σαν να μην έγιναν ποτέ, αλλά πίστεψέ με θα σου βγουν στην πορεία και πολύ πιο βαριά απ' όσο θα ήθελες.

2) Σκέψου όλα τα αρνητικά του πρώην συντρόφου σου και της σχέσης σας. Το μυαλό έχει την τάση να θυμάται μόνο τα καλά και να λησμονεί τις κακές αναμνήσεις. Συλλογίσου όλα όσα σε εκνέυριζαν πάνω του/της και τους καβγάδες που είχατε κάνει γι' αυτά. Δέξου τον πόνο σου αλλά αναγνώρισε πως η ζωή σου θα είναι καλύτερη από δω και μπρός.

3) Οπωσδήποτε πρέπει να ξεκόψεις μαζί του/της οριστικά και αμετάκλητα. Πόλλοι λένε "να μείνουμε φίλοι" αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να το εφαρμόσει αυτός που χωρίζει και όχι ο χωρισμένος. Κακά τα ψέμματα, η επαφή σας απλά θα τροφοδοτεί ελπίδες επανένωσης και θα φέρνει στο μυαλό σου συνέχεια αναμνήσεις από την παλιά σας ζωή. Πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου προτεραιότητα. Σε καμία περίπτωση μην πηγαίνεις σε μέρη που πηγαίνατε μαζί.


4)
Μην καταφύγεις στις αυτοκατηγορίες ή σε σκέψεις πως έχασες το χρόνο σου. Όσο ήσουν μαζί του/της κάποιος λόγος θα υπήρχε, σωστός για εσένα τη δεδομένη στιγμή. Μην υποχωρείς σε αυτά που ψάχνεις και χρειάζεσαι, αναθεώρησε τους στόχους σου, αλλά παράλληλα προσπάθησε να αναγνωρίσεις και να επεξεργαστείς το θυμό σου.

5) Στηρίξου στους φίλους σου και σε όσους σε αγαπούν. Μίλα για το βίωμά σου και συζήτα τον πόνο σου. Όσο ακούς τον εαυτό σου να μιλάει, τόσο θα συνειδητοποιείς και συ κάποιες αλήθειες. Από την άλλη, απόφυγε τελείως άτομα με επικριτική στάση απέναντί σου ή που έχουν το στιλάκι "έχω επιτυχημένη σχέση ενώ εσύ είσαι μια άσχετη" διότι μόνο κακό θα σου κάνουν. Δικαιούσαι να είσαι με αυτούς που σε ανεβάζουν. Οι υπόλοιποι ας πάνε στο δικαστήριο να κάνουν καριέρα δικαστή.

6) Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σου μεταφέρει νέα του/της. Απλά θα ταράζεσαι χωρίς λόγο και θα αναρωτιέσαι για το πως νιώθει, πλέκοντας παράλληλα διακόσια σενάρια. Αν σου πουν πως ήταν χάλια θα αρχίσεις να ελπίζεις πως θα γυρίσει πίσω, αν σου πουν πως ήταν γελαστός/ή θα πέσεις στα τάρταρα γιατί σε έχει γραμμένη. Άγνοια λοιπόν... ωστόσο αν σε πετύχει κάποιος δικός του/της, οπωσδήποτε θα το παίξεις cool και δε θα ρωτήσεις τίποτα. Και αν επιχειρήσουν να σου πούνε από μόνοι τους...τα 'παμε!

7) Ξεφορτώσου ό,τι σου θυμίζει εκείνον/η! Δώρα, φωτογραφίες, κοσμήματα, μηνύματα αποθηκευμένα κτλ κτλ κτλ. Πώς υποτίθεται δηλαδή πως θα τον/την ξεπεράσεις άμα κάθε τρεις και λίγο το μάτι σου πέφτει σε κάτι βιωματικά φορτισμένο; Άμα σου είναι δύσκολο να τα ξεφορτωθείς οριστικά, τουλάχιστον βάλτα σε ένα κιβώτιο και μετά βουρ στην αποθήκη. Φτάνει να μη τα βλέπεις εσύ!

8) Ξεκίνα ένα hobby και κατά προτίμηση κάτι που περιλαμβάνει σωματική άσκηση - ίσως χορό για γυναίκες ή kick boxing για άντρες!! Θα σου διώξει τη θλίψη και θα σε αναγκάσει να ασχοληθείς με κατι άλλο πλην του ότι χώρισες. Ντάντεψε τον εαυτό σου με όποιο τρόπο μπορείς. Φάε το αγαπημένο σου φαγητό, δες τις ταινίες που σου αρέσουν και ακόμη καλύτερα κάνε όλα όσα δεν μπρούσες να κάνεις για x λόγους μαζί του/της.

9) Τέλος το κρίσιμο ερώτημα: να βγεις ραντεβού ή όχι; Υπάρχουν αυτοί που θα σου πουν πως πρέπει να περιμένεις αρκετά μέχρι να ξανακάνεις σχέση και υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο έρωτας με έρωτα περνάει. Πρέπει να προσέχεις να μην αρπαχτείς από τον επόμενο/η και στηρίξεις υπερβολικά τις ελπίδες σου σε αυτόν/ή, διότι άμα δε βγει όπως θα ήθελες, ο/η πρώην σου θα σου φαντάζει ακόμη πιο κελεπούρι κι εσύ θα θες να βυθιστείς όλο και πιο πολύ στο σκοτάδι. Άρα, είναι δίκοπο μαχαίρι, και θέλει extra προσοχή!

Leave a Reply