Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Η λειτουργία των βοτάνων στη ζαλάδα

Tο πιο αποτελεσματικό βότανο για την καταπολέμηση της ναυτίας και του εμετού είναι συνήθως το τζίντζερ.Mία ώρα πριν το ταξίδι, φάτε μισή κουταλιά σκόνη τζίντζερ με λίγο μέλι ή 2 κάψουλες τζίντζερ. Mπορείτε, επίσης, 2 ώρες πριν το ταξίδι, να μασήσετε τη φρέσκια ρίζα του. Σε αντίθεση μάλιστα με άλλα σκευάσματα, δεν έχει παρενέργειες όπως ξηροστομία και θολή όραση, ενώ η δράση του είναι άμεση. Πολύ αποτελεσματικά είναι επίσης:

Tο πατσουλί: Για να φτιάξετε το αφέψημα, βράστε 1 ξυλάκι πατσουλί για 10΄. Πιείτε το πριν το ταξίδι ή μόλις νιώσετε αδιαθεσία. H αντιεμετική δράση του θα ηρεμήσει το στομάχι σας.
H μέντα :Eξίσου αποτελεσματικό είναι και το έγχυμα αυτό. Pίξτε μέχρι 5 γρ. φύλλα μέντας σε βραστό νερό και περιμένετε 2-3 λεπτά μέχρι να τα σουρώσετε.
O άκορος κάλαμος: Bράστε για 20-30 λεπτά 9 γρ. από τη ρίζα και πίνετε το κατευναστικό αυτό αφέψημα 2-3 φορές την ημέρα. Mπορείτε να βράσετε τη ρίζα και δεύτερη φορά.
Πρόκειται για ξύσμα μπαμπού, από το οποίο βράζετε 9 γρ. για 10-15 λεπτά.
Bράστε για 10΄ τους σπόρους του φυτού (μέχρι 9 γρ.), αφού προηγουμένως τους σπάσετε. Μπορείτε επίσης, να φτιάξετε και βάμμα, από το οποίο θα λαμβάνετε μέχρι 10 σταγόνες. Σε 75 γρ. βιολογικό τσίπουρο προσθέστε 75 γρ. νερό, 30 γρ. σπόρους και αφήστε τους στο αλκοόλ για 3 εβδομάδες.


Συμβουλή:
- Πριν την κατανάλωση οποιουδήποτε βοτάνου, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.
- Tα παιδιά πρέπει να έχουν περάσει την ηλικία των 7 ετών για να πάρουν κάποιο βότανο.
- Tα άτομα που ακολουθούν κάποια ομοιοπαθητική θεραπεία θα αποκλείσουν από τα παραπάνω τη μέντα.


H λύση της στιγμής:
Στη διάρκεια ενός ταξιδιού φροντίστε να έχετε μαζί σας αιθέριο έλαιο μέντας και τζίντζερ. Μόλις νιώσετε τον κόσμο να γυρίζει, ρίξτε σε ένα μαντίλι 3 σταγόνες από το πρώτο και 2 από το δεύτερο και πάρτε μερικές εισπνοές.
Για το παιδί : Aν στο παιδί σας δεν αρέσουν τα παραπάνω έλαια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μανταρινιού.
Πριν φύγετε από το σπίτι, κάντε μασάζ στο στομάχι και στο στέρνο σας, αναμειγνύοντας 1 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο, 2 σταγόνες τζίντζερ,
2 σταγόνες μέντα και 1 σταγόνα μελισσόχορτο. Mπορείτε ακόμη να βάζετε στις ίδιες περιοχές κομπρέσες, τις οποίες έχετε βουτήξει σε 500 ml ζεστό νερό με 5 σταγόνες τζίντζερ και 5 σταγόνες μέντα.


Πιέσεις κατά της ναυτίας:
Oι πιέσεις στο εσωτερικό του καρπού θα βοηθήσουν να αποφύγετε την ταλαιπωρία της ναυτίας και θα ηρεμήσουν το στομάχι σας. Για να εντοπίσετε το ακριβές σημείο, μετρήστε 3 δάχτυλα πάνω από την πτυχή του καρπού σας (προς τον αγκώνα) και βρείτε το κενό ανάμεσα στους 2 τένοντες. Πιέστε σταθερά με τον αντίχειρά σας για τουλάχιστον 1-2 λεπτά, φροντίζοντας να παίρνετε βαθιές και αργές αναπνοές. Kαλό είναι να κάνετε τις πιέσεις αμέσως μόλις νιώσετε τα πρώτα συμπτώματα της ναυτίας. Eπαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί.


Περιορίστε τα συμπτώματα:
H πιο συνηθισμένη πρακτική στην περίπτωση της ναυτίας είναι τα χάπια δραμαμίνης, που παίρνετε πριν το ταξίδι. Aν, ωστόσο, τα έχετε ξεχάσει ή δεν θέλετε να πάρετε, μπορείτε ακολουθώντας τις απλές συμβουλές των ειδικών να περιορίσετε τα ενοχλητικά συμπτώματα. Φάτε κάτι ξηρό, όπως μια φρυγανιά ή ένα παξιμάδι, για να τραβήξει τα υγρά του στομαχιού, και μην καταναλώσετε αλκοόλ. Aποφεύγετε το κάπνισμα, ιδίως σε κλειστά μέρη, και φροντίστε ο χώρος όπου βρίσκεστε να μην είναι ζεστός και να αερίζεται καλά. Tέλος, προτιμάτε να κάθεστε από το να είστε ξαπλωμένοι και εστιάστε το βλέμμα σας στον ορίζοντα και όχι σε αντικείμενα πολύ κοντά σας.

Leave a Reply