Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Τελικά οι άντρες τι προτιμούν;

Για όλα φταίνε οι ορμόνες
Η θηλυκότητα ή η αρρενωπότητα (σεξουαλικός διμορφισμός) είναι η τρίτη παράμετρος της ομορφιάς.
Στους άντρες τα λεγόμενα αρρενωπά χαρακτηριστικά, όπως το «θεληματικό» πιγούνι και τα έντονα ζυγωματικά, τα πλούσια φρύδια, οι μεγαλύτερες μύτες, τα λεπτότερα χείλη και η αυξημένη τριχοφυΐα, οφείλουν την ύπαρξή τους στην τεστοστερόνη. Οι γυναίκες συνήθως ελκύονται από τέτοιου είδους χαρακτηριστικά καθώς αυτά υποδεικνύουν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και εν δυνάμει υψηλή γονιμότητα.
Το εντυπωσιακό είναι πως τα επίπεδα των οιστρογόνων τους επηρεάζουν το κατά πόσο τις γοητεύουν τα αρρενωπά πρόσωπα. Όσο υψηλοτέρα είναι τόσο περισσότερο ελκύονται από άντρες-«αντρουά».
Αντίστοιχα, τα οιστρογόνα κρύβονται πίσω από τα χαρακτηριστικά που θεωρούμε γοητευτικά στις γυναίκες: Αυτά «φουσκώνουν» τα χείλη και δημιουργούν μικρότερα και πιο μυτερά σαγόνια, μικρότερες μύτες, στρογγυλότερα μάγουλα και φρύδια που βρίσκονται ψηλά από τα μάτια. Κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας τα οιστρογόνα αναδομούν το γυναίκειο πρόσωπο, κάνοντας τα χείλη πιο σαρκώδη και το δέρμα πιο λείο. Διάφορες έρευνες μάλιστα αποδεικνύουν πως οι στριπτιζέζ κερδίζουν τα διπλάσια χρήματα στις γόνιμες μέρες του κύκλου τους σε σχέση με όταν έχουν περίοδο, ενώ αυτές που παίρνουν αντισυλληπτικά έχουν σημαντικά χαμηλότερες απολαβές γενικότερα.
Με διαφορά στήθους
Γιατί το γυναικείο στήθος είναι τόσο σέξι αλλά και γιατί μεγαλώνει τόσο; Αν και σαφής απάντηση δεν υπάρχει, ωστόσο όλες οι θεωρίες έχουν να κάνουν με τη γονιμότητα: Οι εξελικτικοί ψυχολόγοι αντιστοιχούν το γυναικείο στήθος με τους φουσκωμένους γλουτούς των υπόλοιπων θηλαστικών που βρίσκονται σε αναπαραγωγική περίοδο. Οι φροϊδικοί ψυχολόγοι προσφέρουν εξηγήσεις με βάση το κόμπλεξ του Οιδίποδα: Οι άντρες, λένε, ψάχνουν συνεχώς για μια μητρική φιγούρα – κυριολεκτικά. Οι ανθρωπολόγοι αντίστοιχα πιστεύουν ότι οι γυναίκες ανέπτυξαν μεγαλύτερα μόνιμα στήθη καθώς το είδος μας άρχισε να προσαρμόζεται σε πιο αντίξοες συνθήκες, απέκτησε μεγαλύτερο εγκέφαλο και περπάτησε στα δύο του πόδια. Αποθηκεύοντας αποθέματα λίπους στο στήθος τους (όπως επίσης και στους γλουτούς και τους μηρούς) καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και όταν δεν θήλαζαν, οι πρόγονές μας κατάφεραν να επιβιώσουν σε παγωμένους χειμώνες αλλά και να τα βγάλουν πέρα με απανωτές εγκυμοσύνες, γέννες και την ανατροφή των παιδιών.
Το μεγάλο στήθος επιπλέον μπορεί να αποτελεί σημάδι αυξημένης γονιμότητας: Το λίπος συσσωρεύεται στο στήθος (όπως και στα οπίσθια, τους μηρούς και τους γλουτούς) υπό την επήρεια των οιστρογόνων, τα οποία επίσης συνδέονται με τη γονιμότητα. Μια μελέτη της Dr Grazyna Jasienska, επιδημιολόγου του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ανακάλυψε πως οι «γεμάτες» γυναίκες έχουν περίπου τρεις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να συλλάβουν σε σχέση με τις γυναίκες με άλλους σωματότυπους.
Σύμφωνα με πολλούς ερευνητές, αυτό εξηγεί γιατί τόσοι άντρες ξετρελαίνονται με τα προσόντα τύπου Πάμελα Άντερσον: Το στήθος αποτελεί κινητή διαφήμιση καλής υγείας και γονίδιων, γι’ αυτό και οι ανθρωπολόγοι θεωρούν πως παίζει βασικό ρόλο στην επιλογή παρτενέρ, ακόμα και στις κουλτούρες που δεν ανάγουν συνειδητά το στήθος σε σεξουαλικό αντικείμενο.
Ρυτίδες; Μην τρέξεις κατευθείαν για bottox!
Πιστεύεις ότι όλες αυτές οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες σε κάνουν λιγότερο επιθυμητή; Όχι απαραίτητα. Σε διάφορα τεστ οι άντρες όντως αξιολόγησαν τα πιο γερασμένα πρόσωπα ως λιγότερο θελκτικά όταν ερωτήθηκαν για το ποια θεωρούν ιδανικότερη παρτενέρ για βραχυπρόθεσμη σχέση. Καμία έκπληξη εδώ, είναι γνωστό πως οι άντρες τείνουν να προτιμούν, τόσο για σχέση όσο και για γάμο, τις νεότερες γυναίκες με αρκετά γόνιμα χρόνια μπροστά τους. Ωστόσο, ενδιαφέρον είναι το ότι οι άντρες που η μητέρα τους ήταν πάνω από 30 ετών όταν γεννήθηκαν, συνήθως παρουσιάζονται πολύ ανεκτικότεροι στα σημάδια του γήρατος όταν πρόκειται για τις μακροπρόθεσμες συντρόφους τους.
Περαιτέρω έρευνα χρειάζεται για να μάθουμε και αν οι άντρες με μεγαλύτερες μαμάδες τείνουν να παντρεύονται μεγαλύτερες γυναίκες, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις των γυναικών με μεγαλύτερους μπαμπάδες που συχνά προτιμούν επίσης μεγαλύτερους για γάμο.
Για ντεκαπάζ ολοταχώς (ή εναλλακτικά φτιάξε βαλίτσες για Σουηδία)
Μπορεί να είναι κλισέ μεν, αλλά διάφορες έρευνες τεκμηριώνουν πως οι περισσότεροι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι όντως προτιμούν τις ξανθές. Σύμφωνα με τον καναδό ανθρωπολόγο Peter Frost, αυτή η προτίμηση ξεκίνησε πιθανότατα από την εποχή των παγετώνων, όταν, λόγω των τρομερών κινδύνων που ενείχε η αναζήτηση τροφής, επιβίωναν πολύ λιγότεροι άντρες από ό,τι γυναίκες. Αν και υπήρχε υπερπληθώρα γυναικών, οι διαθέσιμοι άντρες δίσταζαν να αποκτήσουν παραπάνω από μία «συζύγους», καθώς ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να συντηρήσουν πολλές οικογένειες.
Εκείνη την εποχή τα ξανθά μαλλιά ήταν εξαιρετικά σπάνια και οι ξανθιές ξεχώριζαν αμέσως ανάμεσα στη λαοθάλασσα των μελαχρινών. Και όπως πλέον καλά γνωρίζουμε, το «στήσιμο» του εμπορεύματος σε οποιοδήποτε κατάστημα είναι το κλειδί για την επιτυχία. Για τους μακρινούς προγόνους μας λοιπόν τα ξανθά μαλλιά ήταν κάτι αντίστοιχο με μια λαμπερή βιτρίνα.
Όμως ακόμη και σήμερα οι ξανθιές υπερτερούν εκεί που σπανίζουν. Στις περισσότερες χώρες το ξανθό είναι συνήθως η εξαίρεση και άρα ό,τι πιο επιθυμητό. Ωστόσο στη Σκανδιναβία, που το ξανθό είναι το σύνηθες, ισχύει το αντίθετο και οι άντρες συνήθως δηλώνουν πως προτιμούν τις πιο σκουρόχρωμες.
Αυτό τεκμηριώνει και μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, κατά την οποία ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να διαλέξουν τη γυναίκα που προτιμούν ανάμεσα σε ένα δείγμα από διάφορες ξανθιές και μελαχρινές. Όσο λιγότερες ήταν οι μελαχρινές στο δείγμα επιλογής τόσο αύξανε η προτίμηση των αντρών γι’ αυτές.
Από την άλλη, το ξανθό συνδέεται και με τη νεότητα, καθώς τα μαλλιά από φυσικού τους σκουραίνουν όσο μεγαλώνουμε. Στο κυνήγι της νεότητας λοιπόν αποδίδονται τα συμπεράσματα μιας μελέτης πολωνών επιστημόνων, σύμφωνα με την οποία οι άντρες προτιμούν σαφώς τις ξανθιές, ειδικά όταν πρόκειται για γυναίκες άνω των 25 χρόνων.
Προσοχή όμως. Ένας άλλος παράγοντας που παίζει ρόλο στις χρωματικές προτιμήσεις των αντρών είναι η σεξουαλική αποτύπωση, που σημαίνει πως ένας άντρας έχει την τάση να προτιμά συντρόφους που μοιάζουν με τους γονείς του. «Μου θυμίζεις τη μάνα μου, γι’ αυτό σ’ αγαπώ» που έλεγε και ο Χρήστος Κυριαζής, δηλαδή…
Ψηλά τακούνια
Τα τακούνια σε μεταμορφώνουν. Τα πέλματά σου μοιάζουν μικρότερα και το περπάτημά σου πιο κομψό. Οι γάμπες σου τεντώνονται και δείχνουν πιο μακριές. Η στάση σου είναι ευθυτενής και η κίνησή σου γίνεται αισθησιακότερη. Είναι δύσκολο κανείς να μην προσέξει το λίκνισμα των γοφών ή το προτεταμένο στήθος σου. Έχε υπόψη βέβαια πως, από ανατομικής απόψεως, φορώντας τα τακούνια σου κάνεις ό,τι ακριβώς κάνουν οι χιμπαντζήδες που βρίσκονται σε οίστρο: στέκεσαι στις μύτες των ποδιών σου, τεντώνεις την πλάτη σου και… τουρλώνεις τον πισινό σου.
Πέρα όμως από τις σεξουαλικές προεκτάσεις, τα ψηλά τακούνια επιτελούν και ένα άλλο, πολύ σημαντικό έργο: Φορώντας τα, το γυναικείο σώμα πρακτικά πλησιάζει περισσότερο σε αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως «ιδανικές αναλογίες».
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Wroclaw στην Πολωνία ζήτησαν από 200 και πλέον άντρες και γυναίκες να βαθμολογήσουν τα θέλγητρα επτά αντρών και επτά γυναικών που διέθεταν διαφορετικό μήκος ποδιών. Και τα δύο φύλα συμφώνησαν πως τα πόδια που είναι κατά 5% μακρύτερα από το μέσο όρο είναι τα ιδανικά. Αυτό σημαίνει πως αν το μέσο μήκος ποδιού για μια γυναίκα με ύψος 1.65 είναι 76 εκατοστά, αυτή η γυναίκα μπορεί να επιμηκύνει τα πόδια της κατά 5% (και να αγγίξει με αυτόν τον τρόπο το «ιδανικό») φορώντας τακούνια 4 εκατοστών.

Leave a Reply