Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Γίνε πετυχημένος επαγγελματίας

Γιατί μερικοί άνθρωποι μοιάζουν να φτάνουν εύκολα στην κορυφή της επαγγελματικής ιεραρχίας , ενώ άλλοι παραμένουν κολλημένοι στην μεσαία κλίμακα ;

Ίσως σκεφτείς ότι οφείλεται απλά επειδή αυτοί οι άνθρωποι έχουν πολλά περισσότερα προσόντα για την επιτυχία όπως είναι η εξυπνάδα , το ταλέντο και πανίσχυρους ανθρώπους που τους στηρίζουν . Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο σημαντικότερο : ο τρόπος συμπεριφοράς .


Ο Μartin Seligman , μια αυθεντία στον αισιόδοξο οραματισμό , ανακάλυψε ότι ο τρόπος συμπεριφοράς αποτελεί σημαντικότερο παράγοντα για επιτυχία ακόμα και από το αυξημένο I.Q. , την μόρφωση και πολλούς άλλους παράγοντες . Ανακάλυψε ότι οι θετικοί άνθρωποι είναι περισσότερο υγιείς , έχουν καλύτερες σχέσεις και προχωράν περισσότερο στην καριέρα τους . Και επιπλέον ανακάλυψε ότι οι θετικοί άνθρωποι αποκτούν περισσότερα λεφτά .


Ο καθένας μας μπορεί να υιοθετήσει έναν σωστό τρόπο συμπεριφοράς . Πέρα από το που κατάγεσαι ή από το πόσο έμφυτο ταλέντο διαθέτεις , ο σωστός τρόπος συμπεριφοράς μπορεί να κάνει την διαφορά στην καριέρα σου . Προσπάθησε να υιοθετήσεις 10 τακτικές συμπεριφοράς που χαρακτηρίζουν τους επιτυχημένους ανθρώπους :


1 . Εγώ ελέγχω το πεπρωμένο μου
Αν σε ολόκληρη την καριέρα σου απλά και μόνο περιμένεις να σου συμβεί κάτι ενδιαφέρον , θα περιμένεις για πολύ καιρό ακόμα . Οι επιτυχημένοι επαγγελματίες προσπαθούν και επιτυγχάνουν τις καλύτερες συνθήκες για την καριέρα τους .Προσπάθησε να σκέφτεσαι για την καριέρα σου με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης . Θα τα καταφέρεις να φτάσεις στην κορυφή και εσύ είσαι ο υπεύθυνος για την επίτευξη αυτού του στόχου σου .


2 . Όλα είναι πιθανά
Σκέφτεσαι ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνεις κάποτε αντιπρόεδρος ; Τοτέ σίγουρα δεν θα γίνεις . Θυμήσου : Αν σκέφτεσαι ότι δεν μπορείς τότε σίγουρα δεν θα τα καταφέρεις . Υιοθέτησε τον τρόπο συμπεριφοράς μια μικρής μηχανής που όλα τα μπορεί - « Νομίζω ότι μπορώ» .


3. Καμιά δουλειά δεν είναι ασήμαντη για να την κάνεις σωστά
Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα ξεχωρίσεις . Αυτός είναι ένας λόγος που πρέπει να δίνεις μεγάλη σημασία σε ολόκληρη τη δουλειά σου . Μια παραγωγός δημόσιων σχέσεων στο Σικάγο είπε ότι η πρώτη της δουλειά ήταν να οργανώνει τις προμήθειες της αποθήκης σε ένα υποκατάστημα μιας εταιρίας μπαλέτου . Αντιμετώπισε την εργασία της με όρεξη και αμέσως ξεχώρισε για την σκληρή δουλειά της και την προσοχή της στην λεπτομέρεια . Σκέψου το αυτό την επόμενη φορά που θα νιώσεις ανία επειδή εκτελείς μια ασήμαντη εργασία .


4. Ο καθένας μπορεί να γίνει μια σημαντική γνωριμία
Πέρα από το να είσαι επιθετικός στην δουλειά σου , μπορείς κάλλιστα να προχωρήσεις ένα βήμα παρά πέρα και να φέρεσαι ευγενικά στους γύρω σου . Σκέφτεσαι ότι είναι ασήμαντο να αποκτήσεις μια καλή ψυχική επαφή με τη γραμματέα του αφεντικού σου ; Λοιπόν , απλά προσπάθησε να εντάξεις στο πρόγραμμα σου μερικές συναντήσεις με όλους , σε περίπτωση που θα το χρειαστείς πραγματικά . Γίνε ευγενική με όλους γύρω σου , ποτέ δεν ξέρεις αν κάποτε οι επαφές του παρελθόντος θα παίξουν κάποιο ρόλο στο μέλλον σου .


5. Είμαι ικανός να κάνω την δουλειά μου και κάτι παραπάνω
Αν περνάς τις μέρες σου νιώθοντας ότι δεν σου ταιριάζει η δουλειά για την οποία είσαι υπεύθυνος , η απόδοση σου θα είναι πεσμένη . Η δουλειά σου μπορεί να σου ταιριάζει απόλυτα αλλά οι επιτυχημένοι επαγγελματίες φέρονται σαν να είναι στην δουλειά των ονείρων τους ακόμη και αν δεν είναι .


6. Δεν είναι μόνο το τι γνωρίζεις αλλά παίζει μεγάλο ρόλο και ποιον γνωρίζεις
Οι επιτυχημένοι επαγγελματίες γνωρίζουν την μεγάλη σημασία της επαγγελματικής δικτύωσης και μέσα και έξω από το γραφείο . Πρέπει σκόπιμα να δημιουργείς επαγγελματικές επαφές . Κάλεσε έναν συνάδελφο έξω για γεύμα . Πήγαινε στις μετά την δουλειά εξόδους και πέρνα καλά . Συνάντησε τους συνεργάτες σου . Βάλε τα δυνατά σου ώστε να δημιουργήσεις ένα δικτυωμένο επαγγελματικό μονοπάτι για το μέλλον σου .


7 . Τι άλλο μπορώ να κάνω;
Εφόσον είσαι υπεύθυνος για την μοίρα σου , είναι δουλεία σου να κοιτάξεις για τρόπους να βελτιώσεις τον επαγγελματικό εαυτό σου . Πάρε εθελοντικά επιπλέον δουλειά . Μάθε μία τεχνική που θα σε κάνει πιο αποδοτικό . Μείνε ως αργά για να βοηθήσεις τους συνεργάτες σου . Οι επιτυχημένοι επαγγελματίες δεν τελειώνουν την δουλειά τους και φεύγουν . Ψάχνουν επιπλέον τρόπους για να ξεχωρίσουν .


8 . Η αποτυχία θα σε βοηθήσει να ανοίξεις μονοπάτι στο δρόμο για την επιτυχία σου
Ενώ φαίνετε ότι μερικοί άνθρωποι δεν βίωσαν ποτέ αναποδιές , η αλήθεια είναι ότι όλοι αποτυγχάνουν που και που .
Η διαφορά ανάμεσα στους επιτυχημένους και στους αποτυχημένους ανθρώπους είναι πως βιώνουν την αποτυχία . Αυτοί που γίνονται επιτυχημένοι είναι αυτοί που μαθαίνουν από την τα λάθη τους και συνεχίζουν παραπέρα .


9 . Είμαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής μου
Περιμένεις κάποιος από το γραφείο να αναγνωρίσει τα ταλέντα και τα εφόδια σου ; Ίσως είναι ώρα να αρχίσεις να τα προβάλεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου . Άρχισε να μιλάς για τα επιτεύγματα σου και το τι έχεις κάτι για την εταιρία . Οι επιτυχημένοι επαγγελματίες ξέρουν πώς να προβάλουν τις επιτυχίες τους χωρίς να φαίνονται πομπώδης


10 . Πάντα αναζητώ ευκαιρίες
Ναι , θα υπάρχουν μέρες που θα είσαι ευχαριστημένος με τα κεκτημένα . Αλλά θυμήσου ότι οι επιτυχημένοι επαγγελματίες ψάχνουν πάντα για ευκαιρίες να βελτιωθούν . Κρατά τα ματιά , τα αυτιά και το μυαλό σου ανοιχτό σε νέες ευκαιρίες . Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα ανακαλύψεις αυτήν που θα αλλάξει την πορεία της καριέρα σου

Leave a Reply