Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Αναστολή λειτουργείας του ΤΕΙ Κρήτης

Tην αναστολή της λειτουργίας του για μία εβδομάδα κι εν μέσω της εξεταστικής περιόδου όλες τις εκπαιδευτικές και διοικητικές του λειτουργίες...
αποφάσισε το ΤΕΙ Κρήτης, διαμαρτυρόμενο για υποχρηματοδότησή του.
Η απόφαση ελήφθη μετά από μαραθώνια συνεδρίαση της διοίκησης του ιδρύματος και με τον πρόεδρό του Ευάγγελο Καπετανάκη να εισηγείται την αναστολή της λειτουργίας μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής περιόδου, η οποία ξεκίνησε χθες Δευτέρα.
Η Σύγκλητος, ωστόσο, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αναστολή της λειτουργίας από αύριο Τετάρτη και έως την επόμενη Τετάρτη οπότε θα γίνει νέα συνεδρίαση για τον επανακαθορισμό της στάσης που θα τηρηθεί.
Εκπρόσωποι του ΤΕΙ Κρήτης υποστηρίζουν ότι το ίδρυμα δεν είναι σε θέση να καλύψει πλέον ούτε τις στοιχειώδεις λειτουργικές του ανάγκες, όπως είναι η προμήθεια υλικών και η συντήρηση των εγκαταστάσεων του.
Παράλληλα και η πρυτανία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει τον προβληματισμό της για την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει ότι «η οριζόντια εφαρμογή του "σχεδίου μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης" στην ανώτατη εκπαίδευση, εκτός των σοβαρών νομικών ζητημάτων που εγείρει, θα οδηγήσει σε ουσιαστική υποβάθμιση του συνολικού εκπαιδευτικού έργου».
Όπως σημειώνεται, «πιθανή συρρίκνωση του προσωπικού των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα διαμορφώσει μόνιμα δυσμενείς συνέπειες στην αποστολή και τη λειτουργία του Ιδρύματος», ενώ γίνεται λόγος για «σοβαρές ελλείψεις προσωπικού όλων των κατηγοριών».
«Η Πρυτανεία είναι σε ετοιμότητα, από κοινού με όλα τα ακαδημαϊκά και διοικητικά όργανα του Ιδρύματος και τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, να αντιμετωπίσει κάθε δυσμενή εξέλιξη με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης» καταλήγει η ανακοίνωση της πρυτανείας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Πηγή: fimotro

Leave a Reply