Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Πως να έχεις τα καλύτερα νύχια


Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις τέλεια νύχια είναι να ακολουθήσεις μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

1) Λήψη πρωτεϊνών
Οι πολύ μικρές ποσότητες πρωτεΐνης έχουν ως αποτέλεσμα τα αδύναμα νύχια. Πρέπει να τρως δύο μερίδες την ήμερα από τα εξής: κρέας, ψάρι, αβγά, τυρί ή γάλα. Πιο συγκεκριμένα δοκίμασε ημι-αποβουτυρωμένο γάλα μαζί με τα δημητριακά του πρωινού σου ή ένα σάντουιτς με τυρί και ψωμί ολικής αλέσεως για μεσημεριανό.

2) Μην ξεχνάς τον ψευδάργυρο
Είναι εκείνο το μεταλλικό στοιχείο που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και ανανέωση των κυττάρων και είναι σημαντικό για το σχηματισμό των νέων κυττάρων των νυχιών. Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο: δημητριακά, καρύδια, σπόρους, άπαχο κρέας και θαλασσινά. Δοκίμασε μια χούφτα φρεσκοξεφλουδισμένα φιστίκια ή πρόσθεσε μερικές γαρίδες σε μια πράσινη σαλάτα.

3) Take Five
Δηλαδή φρόντισε να καταναλώνεις 5 μερίδες φρέσκα φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα για να εξασφαλίσεις ότι το σώμα σου λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Επίσης, πιες ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη με το πρωινό ή φτιάξε ένα σάντουιτς με ανάμικτα πράσινα λαχανικά.

4) Αύξησε τη λήψη σιδήρου
Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να κάνει τα νύχια λεπτά και επίπεδα, γι' αυτό πρέπει να αυξήσεις το σίδηρο στις αποθήκες του οργανισμού σου με τροφές όπως το άπαχο κόκκινο κρέας, τα σκούρα πράσινα λαχανικά, τα αποξηραμένα φρούτα και τα καρύδια. Δοκίμασε μερικά ξερά βερίκοκα σε γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή βράσε μπρόκολο για να συνοδέψεις το γεύμα σου.

Extra tip
Μην αμελείς να συμβουλεύεσαι πάντα το γιατρό σου για κάθε πρόβλημα διατροφής ή υγείας.

Leave a Reply