Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Προσοχή στα μη μεταδιδόμενα νοσήματα

"Πρωτιά» για τα καρδιακά νοσήματα"
Περίπου τα δύο τρίτα των θανάτων στον κόσμο προκαλούνται από μη μεταδιδόμενες ασθένειες, όπως τα καρδιακά νοσήματα, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτές οι ασθένειες ευθύνονται για το θάνατο 36 εκατομμυρίων ανθρώπων το χρόνο, ποσοστό 63% του συνόλου των θανάτων παγκοσμίως. Από τα 36 εκατομμύρια, τα εννιά είναι άνθρωποι κάτω των 60 ετών.

Τα καρδιοαγγειακά νοσήματα ευθύνονται για το 48% των θανάτων, οι διάφορες μορφές καρκίνου για το 21%, οι ασθένειες που συνδέονται με το αναπνευστικό για το 12% και ο διαβήτης για το 3%.

Οι βασικοί παράγοντες για την εμφάνιση μη μεταδιδόμενων νοσημάτων είναι το αλκοόλ, η έλλειψη άσκησης, η κακή διατροφή και το κάπνισμα.

Αν και τα μη μεταδιδόμενα νοσήματα συνδέονται κυρίως με τις αναπτυγμένες χώρες, η εμφάνιση τους στις αναπτυσσόμενες είναι σημαντική με αποτέλεσμα να καταγράφονται στις χώρες αυτές υψηλά ποσοστά θνησιμότητας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έκθεσης, οι γυναίκες στην Ιαπωνία διατρέχουν τον μικρότερο κίνδυνο από μη μεταδιδόμενα νοσήματα με 178 θανάτους στις 100.000 γυναίκες το χρόνο.

Για τους άντρες τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στον Άγιο Μαρίνο, κρατίδιο στην Ιταλία, με 308 θανάτους στους 100.000 άντρες.

Leave a Reply