Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Ποιο χρωμα μαλλιων σου ταιριαζει

Όλο και περισσότερες γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους, αρχικά για να αλλάξουν το χρώμα και το στιλ τους και αργότερα για να καλύψουν τα λευκά. Η βαφή στο σπίτι όμως συχνά θεωρείται ρίσκο. Κάποιες από εμάς τη δοκιμάσαμε και απογοητευτήκαμε από το αποτέλεσμα, άλλες πάλι προτιμάμε λύσεις όπως οι ανταύγειες, που δύσκολα γίνονται στο σπίτι. Φέτος, όμως, είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάψουμε τα μαλλιά μας μόνες μας, γιατί από τη μια οι βαφές έχουν πιο εξελιγμένη σύνθεση και υφή που εγγυώνται ομοιόμορφο, λαμπερό αποτέλεσμα και εύκολη εφαρμογή, ενώ από την άλλη η μόδα προστάζει χρώμα όσο γίνεται πιο κοντά στο φυσικό μας.

Όποια και αν είναι η χρωματική σας επιλογή, δεν θα πρέπει να ξεχάσετε τη φροντίδα των μαλλιών, η οποία παίζει το σπουδαιότερο ρόλο στη διατήρηση του χρώματος αναλλοίωτου και φωτεινού μέχρι την επόμενη βαφή. Υπάρχουν πλέον, εκτός από τα γνωστά σαμπουάν και κοντίσιονερ, εξειδικευμένες κρέμες-μάσκες με ενισχυμένη δράση για να «κλειδώνουν» και να προστατεύουν το χρώμα.

Color tips

Η σωστή επιλογή της βαφής εγγυάται και την επιτυχία του χρώματος.

Οι φυσικές αποχρώσεις των Ελληνίδων κυμαίνονται ανάμεσα στο ανοιχτό, στο μεσαίο και στο σκούρο καστανό. Γνωρίζοντας ποια είναι η δική σας βάση, επιλέξτε καλύτερα ποια θέλετε να αποκτήσετε.

Το κόκκινο: Είναι η απόχρωση που μπορείτε να πετύχετε στο σπίτι πιο εύκολα από όλες. Επειδή οι περισσότερες Ελληνίδες έχουν φυσικούς κόκκινους τόνους στα μαλλιά τους, θεωρείται η πιο ασφαλής αλλά και trendy επιλογή, αφού το χάλκινο παραμένει στη μόδα.

Το ξανθό: Επιλέξτε το αν έχετε ως βάση το ανοικτό καστανό. Προτιμήστε πάντα ψυχρές αποχρώσεις, οι οποίες επανέρχονται δυναμικά στη μόδα, όπως το σαντρέ, για να μην κοκκινίζει το χρώμα σας. Σε ήδη βαμμένα ξανθά μαλλιά που θέλετε να περάσετε μόνο τη ρίζα, εφαρμόστε κανονικά τη βαφή και 2'-3' πριν λουστείτε απλώστε τη στα μήκη.

Το καστανό: Προτιμήστε και εδώ τις ψυχρές αποχρώσεις που είναι η νέα τάση ή δοκιμάστε ένα συνδυασμό ψυχρού και ζεστού τόνου. Όταν επαναλαμβάνετε τη βαφή, μην την αφήνετε στα μήκη των μαλλιών για πάνω από 10'. Διαφορετικά το χρώμα θα γίνει πολύ σκούρο και flat.

Leave a Reply