Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Αντιγήρανση και άνδρες

Είναι αλήθεια ότι η διαδικασία της γήρανσης ξεκινά αργότερα για τους άνδρες
(γύρω στα 55) σε σχέση με τις γυναίκες (γύρω στα 40 – 45). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο γυναικείο δέρμα παρατηρείται ταχύτερη πτώση της ποσότητας ελαστίνης και κολλαγόνου, με αποτέλεσμα την απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος. Ωστόσο, και οι άνδρες έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι η επιδερμίδα τους φθείρεται και υποφέρει από τους ίδιους παράγοντες που υποφέρει και η γυναικεία, όπως ο ήλιος, η περιβαλλοντική ρύπανση, ο κλιματισμός, το στρες και η φυσική φθορά του χρόνου, με αποτέλεσμα να χρήζει καθημερινής περιποίησης προκειμένου να διατηρήσει τη σφριγηλότητά της.
Οι ανάγκες της ανδρικής επιδερμίδας εστιάζονται τόσο στον σωστό και ολοκληρωμένο καθαρισμό του προσώπου όσο και στην ειδική φροντίδα του μετά το ξύρισμα.
Καθαρισμός
Η έκκριση λιπαρότητας και ιδρώτα είναι σύνηθες φαινόμενο σε όλες τις ηλικίες. Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος και την ηλικία, το καθαριστικό πρέπει να είναι λιγότερο ή περισσότερο ήπιο, ώστε να αποσυμφορεί την επιδερμίδα.
Απολέπιση
Απλώνοντας ένα ικανό στρώμα scrub στο πρόσωπο και κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις, αποβάλλονται τα νεκρά κύτταρα και η επιδερμίδα προετοιμάζεται ιδανικά για το ξύρισμα.
Ενυδάτωση
Το καθημερινό ξύρισμα μπορεί να ταλαιπωρήσει την επιδερμίδα, αφαιρώντας τη μεμβράνη προστασίας της (το υδρολιπιδικό φιλμ) και αφήνοντάς την εκτεθειμένη σε εξωτερικούς παράγοντες (π.χ. στον κρύο αέρα). Αποτέλεσμα είναι συχνά η επιδερμίδα να γίνεται ξηρή και αφυδατωμένη.
Οι ενυδατικές φαρμακευτικές κρέμες έχουν σχεδιαστεί, ώστε να καλύπτουν τις απαιτούμενες ανάγκες. Εξασφαλίζουν βαθιά θρεπτική και τονωτική δράση, επιβραδύνοντας ταυτοχρόνως τα ορατά σημάδια της γήρανσης και επαναφέροντας την επιδερμίδα στη φυσική ισορροπία της, χάρη στα εξειδικευμένα συστατικά τους.
Αντιγήρανση
Για να διατηρηθεί το δέρμα νεανικό και σφριγηλό βοηθούν καταλυτικά οι αντιγηραντικές ανδρικές κρέμες για το πρόσωπο και τα μάτια, οι οποίες προλαμβάνουν και επανορθώνουν τις βλαβερές συνέπειες του χρόνου. Εκτός των άλλων, περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά (π.χ. βιταμίνες Α και C, συνένζυμο Q10 και λιποσώματα) που καταπολεμούν τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες.
Επιπλέον, περιέχουν μέταλλα και ιχνοστοιχεία ζωτικής σημασίας για την ισορροπία και τη σωστή λειτουργία του δέρματος, όπως μαγγάνιο (ουσιαστικό για την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες), σίδηρο (απαραίτητο για την κυτταρική οξυγόνωση), χαλκό (συνεισφέρει ενεργά στη διαδικασία της κυτταρικής σύνθεσης), ψευδάργυρο (συμμετέχει στην επιδερμική ανανέωση) και μαγνήσιο (απαραίτητο για τη διέγερση των αντιδράσεων παραγωγής ενέργειας).
Συμπερασματικά, λοιπόν, η φαρμακευτική αγορά έχει να επιδείξει πληθώρα προϊόντων ανδρικής περιποίησης προκειμένου το «ισχυρό» φύλο να κερδίσει τη μάχη με τον χρόνο. Εσείς οι άνδρες δεν έχετε παρά να συμβουλευθείτε τον φαρμακοποιό σας, ώστε να βρείτε τα προϊόντα που σας ταιριάζουν και να περιποιηθείτε τον εαυτό σας όπως του αξίζει!

Leave a Reply