Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Αλλεργία από τα λουλούδια

Κατά την περίοδο της άνοιξης είναι αυξημένη η γύρη στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται οι ανοιξιάτικες αλλεργίες.
Οι ανοιξιάτικες αλλεργίες προκαλούνται από διάφορα αλλεργιογόνα που υπάρχουν την άνοιξη.
Παθολογικά οι ανοιξιάτικες αλλεργίες εκδηλώνονται με αλλεργική ρινίτιδα, με άσθμα, με κνίδωση ή με αναφυλαξία. Πολλοί είναι όσοι υποφέρουν από τις ανοιξιάτικες αλλεργίες και έχουν ευαισθησία στις αλλεργιογόνες ουσίες. Η αλλεργική ρινίτιδα εκδηλώνεται με μπούκωμα, φτάρνισμα, έκκριση από τη μύτη και δάκρυσμα των ματιών. Όταν ανθίζουν τα λουλούδια η αλλεργική ρινίτιδα επιδεινώνεται. Επίσης προκαλείται και από τη σκόνη. Η θεραπεία της βασίζεται κυρίως σε φάρμακα ή ειδικά spray.
Το αλλεργικό άσθμα έχει ως συμπτώματα τη δύσπνοια και τον ξηρό βήχα. Αλλεργικό άσθμα μπορεί να εκδηλωθεί από σκόνη, τρίχωμα ζώων ή μύκητες. Η θεραπεία βασίζεται σε φάρμακα και ειδικά spray.
Η αλλεργική κνίδωση όταν είναι εποχιακή αλλεργία, προκαλείται από γύρη αλλά και από κατανάλωση κάποιων τροφίμων ή ακόμη από κάποια φάρμακα. Η αλλεργική κνίδωση συχνά προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή, πόνο στην κοιλιά ή εμετό και ναυτία. Για να θεραπευτεί χορηγούνται ειδικά φάρμακα.
Η αλλεργική επιπεφυκίτιδα εκδηλώνεται με φαγούρα στα μάτια αλλά και κάποιες φορές πρήξιμο. Αντιμετωπίζεται με κολλύρια και ειδικά φάρμακα.
Είναι καλό κατά τη διάρκεια της άνοιξης, όπου εκδηλώνονται οι ανοιξιάτικες αλλεργίες, όσοι είναι ευαίσθητοι να προσέξουν τα εξής:
Να αποφεύγουν τους χώρους με καπνό, με σκόνη, με έντονες μυρωδιές καθώς και τη γύρη. Με λίγα λόγια να αποφεύγουν το αλλεργιογόνο που τους προκαλεί την ανοιξιάτικη αλλεργία. Επιπλέον να αποφεύγουν να πιάνουν χωρίς γάντια τα λουλούδια, κάποια φρούτα, τα πεύκα, τα δέντρα, τα χόρτα. Τα αρώματα σώματος και οι λοσιόν σώματος συχνά έλκουν κάποια έντομα, τα οποία δημιουργούν αλλεργίες. Επομένως αποφύγετε τα συγκεκριμένα προϊόντα. Τέλος, όσοι είστε ευαίσθητοι στις ανοιξιάτικες αλλεργίες, είναι καλό να έχετε πάντα μαζί σας ενέσεις άμεσης ανάγκης.

Leave a Reply