Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Tips για φωτεινό βλέμμα

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια δίνουν την εντύπωση ότι έχεις να κοιμηθείς αρκετές ημέρες.
Ωστόσο, η έλλειψη ύπνου δεν είναι η μοναδική αιτία.
Γιατί συμβαίνει:
«Η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια σου είναι πολύ λεπτή και διάφανη, με αποτέλεσμα να γίνονται ορατές οι φλέβες και τα αγγεία δίνοντας στην περιοχή ένα πιο σκούρο χρώμα, σαν σκιά» εξηγεί ο Φώτης Νούλας. Επιπλέον, όσο μεγαλώνεις οι αποθήκες λίπους και οι μύες που βρίσκονται γύρω από τα μάτια σου χαλαρώνουν εντείνοντας ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.
Τι να προσέξεις:
- Το οικογενειακό σου ιστορικό Οι μαύροι κύκλοι είναι συχνά κληρονομικοί.
- Την έλλειψη ύπνου Επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος και έτσι η επιδερμίδα δείχνει πιο χλωμή, ενώ οι φλέβες τονίζονται περισσότερο.
- Τις αλλεργίες Όταν ο οργανισμός καταπολεμά ένα αλλεργιογόνο, οι φλέβες κάτω από τα μάτια διαστέλλονται και παίρνουν ένα πιο σκούρο χρώμα.
- Την κατακράτηση υγρών Εάν καπνίζεις, καταναλώνεις αλκοόλ συχνά ή επεξεργασμένες τροφές, οι οποίες περιέχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου, οι φλέβες κάτω από τα μάτια σου πιθανόν να κατακρατήσουν υγρά και να γίνουν πιο ορατές.
- Το τρίψιμο των ματιών Όταν ασκείς πίεση στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, τα αγγεία σπάνε, με αποτέλεσμα να φαίνονται σαν μελανιές.
Απλές λύσεις για να φωτίσεις το βλέμμα σου:
- Χρησιμοποίησε κρέμα με βιταμίνη Κ Η βιταμίνη Κ απαλύνει το σκούρο χρώμα κάτω από τα μάτια.
- Κάλυψε τα μάτια σου με κρύα σακουλάκια από μαύρο τσάι Το κρύο νερό, σε συνδυασμό με την καφεΐνη, συστέλλει τις φλέβες και απαλύνει τους μπλε τόνους.
- Σβήσε τις σκιές Για να κρύψεις τους μαύρους κύκλους, επίλεξε ένα ιριδίζον κονσίλερ στους τόνους του κίτρινου.
- Όταν κοιμάσαι, προσπάθησε να έχεις το κεφάλι σου ελαφρώς ανασηκωμένο Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις την κατακράτηση υγρών στην περιοχή των ματιών και δε θα δημιουργούνται σκιές.
- Κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες νερού Η καλή ενυδάτωση θα ενισχύει την επιδερμίδα ώστε να καλύπτονται οι φλέβες.

Leave a Reply