Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Πώς σε βλέπει ο άντρας

Η γυναικεία ομορφιά…! Οι ποιητές την έχουν υμνήσει με πάθος και πίκρα. Φράσεις θαυμασμού, φράσεις αστείες, κακόβουλες μερικές φορές, μιλούν γι’ αυτήν στα ποιητικά και φιλοσοφικά έργα όλων των εποχών, όλων των λαών.

Κάθε άντρας έδωσε ή θα δώσει κάποτε τη γνώμη του, θα διατυπώσει τη θεωρία του για τη γυναικεία ομορφιά. Αυτοί είναι οι “κριτές” μας. Από αγάπη, τρυφερότητα ή ενδιαφέρον. Και φυσικά, η γνώμη τους μας ενδιαφέρει όλες.
Ένας απ’ τους βασικούς κανόνες της ομορφιάς είναι η αποδοχή του εαυτού μας. Αυτή είναι μια διαδικασία που γίνεται σταδιακά και για να την επιτύχουμε, πρέπει να γνωρίσουμε πρώτα καλά τον εαυτό μας και στην συνέχεια, να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τόσο τα προτερήματά μας, όσο και τις ατέλειές μας.
Είμαστε ίσως λίγο παχουλές, έχουμε μεγάλη μύτη, τα μαλλιά μας είναι θαμπά και οι γάμπες μας κοντές; Αντί να χάνουμε τον καιρό μας, θα ήταν προτιμότερο να φτιάξουμε τον “κατάλογο της γοητείας” μας. Για παράδειγμα, αν έχουμε ωραία μάτια, θα πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να μάθουμε να τα μακιγιάρουμε σωστά. Το αποτέλεσμα θα ξαφνιάσει τόσο εμάς τις ίδιες, όσο και τον σύντροφό μας. Του αρέσουν οι ξανθές; Δεν πρέπει να βιαστούμε να βάψουμε τα μαλλιά μας. Αν το δέρμα μας είναι μελαχρινό και τα μάτια μας σκούρα, η ξανθιά απόχρωση δεν θα μας ταιριάζει. Καλό είναι λοιπόν, να δοκιμάσουμε πρώτα μια ξανθιά περούκα κι αν εμείς οι ίδιες δεν αισθανόμαστε καλά με αυτό το χρώμα, πρέπει να το ξανασκεφτούμε. Πρέπει, πρώτα απ’ όλα, να έχουμε εμπιστοσύνη στο προσωπικό μας γούστο.
Μια περιποιημένη γυναίκα δεν είναι ποτέ άσχημη. Στην εποχή μας, μια γυναίκα πάνω από τα 20, δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι όμορφη και επιθυμητή, αν είναι κακοντυμένη, κακοχτενισμένη και κακομακιγιαρισμένη. Οι άντρες δεν μπορούν ίσως να προσδιορίσουν ακριβώς τι τους αρέσει σε μια γυναίκα, αλλά ξέρουν πάντα τι ακριβώς δεν τους αρέσει. Για μια γυναίκα περιποιημένη, ένας άντρας δεν θα πει ποτέ ότι είναι άσχημη. Θα πει απλά πως δεν είναι ο τύπος του.
Τέλος, ένα πολύ βασικό λάθος που κάνουμε εμείς οι γυναίκες, είναι ότι -από μετριοφροσύνη, από αγωνία, αλλά και για να ακούσουμε τον σύντροφό μας να πει ότι κάνουμε λάθος- έχουμε τη μανία να μιλάμε πιο συχνά για τις φυσικές μας ατέλειες. Αν λοιπόν, μας πει «είσαι στις ομορφιές σου σήμερα», δεν χρειάζεται να του απαντήσουμε για παράδειγμα «πρέπει να χάσω άλλα τρία κιλά», μιας και το μόνο που θα πετύχουμε είναι είναι να τον κάνουμε να προσέξει κάτι που του είχε -πιθανώς- περάσει απαρατήρητο. Με το να επιμένουμε να λέμε ότι είμαστε “άσχημες”, στο τέλος, θα κάνουμε τους άλλους να το πιστέψουν.

Leave a Reply