Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Περιποίηση αντρών


Κάποτε οι άνδρες περιορίζονταν μόνο στο ξύρισμα και στη χρήση ενός after shave για την ενυδάτωση της επιδερμίδας και την αποφυγή ερεθισμών που θα μπορούσαν να προσκληθούν από το ξύρισμα.


Οι εποχές όμως άλλαξαν. Οι άνδρες καλούνται πλέον (λόγω οικονομικού, επαγγελματικού, κοινωνικού και πολιτισμικού επιπέδου) να περιποιούνται πολύ περισσότερο την εξωτερική τους εμφάνιση. Στην ελληνική κοινωνία οι άνδρες έχουν ξεπεράσει πλέον τα ταμπού και τους ηθικούς φραγμούς που είχαν και εμφανίζουν αυξημένη την ανάγκη για καλύτερη εξωτερική εμφάνιση.Φυσικά γνωρίζουν ότι η επιδερμίδα τους, αν και διαφορετική από την γυναικεία, έχει ακριβώς την ίδια -ή και περισσότερη- ανάγκη για ενυδάτωση και περιποίηση.  Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η μόλυνση της ατμόσφαιρας, το άγχος και το στρες, η ηλιακή ακτινοβολία, οι κλιματολογικές συνθήκες, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ και έλλειψη φροντίδας έχουν σαν αποτέλεσμα την φθορά. Όλα τα παραπάνω δίνουν στο δέρμα μια όψη θαμπή, κουρασμένη και γερασμένη. Προκαλούν ακμή στις νεαρότερες ηλικίες, ρυτίδες και σημάδια πρόωρης γήρανσης στις μεγαλύτερες.
Έχοντας λάβει όλα αυτά υπόψη τους, οι άνδρες πλέον φροντίζουν καθημερινά την επιδερμίδα τους, την προστατεύουν και τη διατηρούν σε καλά επίπεδα καθαριότητας και υδάτωσης.Για τον καθαρισμό της επιλέγουν υγρά σαπουνάκια καθαρισμού όπως το Facial wash gelή το Aloe vera facial cleanser, που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και όχι μόνο καθαρίζουν το δέρμα απομακρύνοντας τους ρύπους, αλλά ρυθμίζουν και τις λιπαρές εκκρίσεις. Αποτρέπουν έτσι τη δημιουργία μαύρων στιγμάτων και μειώνουν αισθητά τα εξανθήματα (κοκκινίλες-σπυράκια) του προσώπου.
Επίσης, οι αισθητικοί προτρέπουν τους άνδρες να κάνουν συχνά peeling ώστε να απομακρύνουν όλα τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και μάσκα για να επαναφέρουν στο δέρμα τους την λάμψη που χρειάζεται.
Όσον αφορά την ενυδάτωση της επιδερμίδας, δεν αρκεί μόνο το after shave μετά το ξύρισμα. Πρέπει να φροντίζουν καθημερινά την υδάτωση και τη θρέψη όλου του προσώπου (κούτελο, μύτη, μάγουλα). Για τον λόγο αυτό επιλέγουν κρέμες ημέρας ή νυκτός με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Για εκείνους που θέλουν να καταπολεμήσουν τις ρυτίδες του προσώπου υπάρχουν ειδικές κρέμες αντιγήρανσης με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, κολλαγόνο, ρετινόλη και εκχυλίσματα φρούτων που αναδομούν, τονώνουν και συσφίγγουν την επιδερμίδα. Μεγάλη επιτυχία και άριστα αποτελέσματα στην κατηγορία αυτή έχουν οι Caviar cream,Snake cream,Gold cream, κ.ά.
Τέλος, οι περισσότεροι άνδρες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρυτίδων στην περιοχή γύρω από τα μάτια, άλλοι έχουν σακούλες ή ακόμη και μαύρους κύκλους. Δυστυχώς η περιοχή των ματιών του ανδρικού φύλλου είναι πιο ευαίσθητη από του γυναικείου με αποτέλεσμα να χρειάζεται πιο εντατική φροντίδα.
Σύμφωνα με έρευνες οι περισσότεροι άνδρες ανησυχούν για την όψη της περιοχής των ματιών. Δεν φαίνεται να είναι ευχαριστημένοι με την εμφάνιση τους και παραπονιούνται συχνά για τις ρυτίδες και τις σακούλες. Θέλουν να βελτιώσουν την όψη των ματιών, να μην δείχνουν πια κουρασμένα και γερασμένα, καθώς πιστεύουν ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και φανερώνουν την ηλικία τους. Έτσι χρησιμοποιούν προϊόντα κατάλληλα για την περιοχή των ματιών που συσφίγγουν και καταπολεμούν τις ρυτίδες και τα σημάδια έκφρασης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Restorative eye cream, η φυτική Eye & Neck cream με aloe vera και το Lifting eye serum. Τα προϊόντα αυτά βοηθούν στη δερματική ανάπλαση της ευαίσθητης περιοχής των ματιών, απαλύνουν τις λεπτές ρυτίδες και συνδράμουν στην πρόληψη δημιουργίας δυσχρωμιών.

Leave a Reply