Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Συμβουλές για την αυτοεκτίμηση σου

Η αυτοπεποίθησή σου δεν είναι στα καλά της. Oλες εκείνες τις καλές μέρες που ξυπνάς με το κέφι στο ζενίθ και νιώθεις όμορφη και φτιάχνεσαι και περιποιείσαι... δεν μασάς με τίποτα και με κανέναν. Και πηγαίνουν όλα πολύ καλύτερα!

Έλα όμως που η ρημάδα -η αυτοπεποίθηση ντε- δεν είναι πάντα ανεβασμένη! Κι όσο κι αν προσπαθείς... ίσα που την παλεύεις. Ορίστε λοιπόν πέντε ασκήσεις που αν τις κάνεις σίγουρα θα νιώσεις καλύτερα. Το από κει και πέρα είναι στο χέρι σου πια...


1. Μπορείς να επαναλάβεις πολλές φορές τη μέρα από μέσα σου: “Είμαι σπουδαία” ή “Είμαι μια χαρά” ή “Είμαι χαρούμενη” ή “Είμαι κούκλα”.
Αυτό δεν το κάνεις για να ξεφύγεις από την πραγματικότητα και να βρεθείς να είσαι “καβαλημένη”, με ένα υπερεκτιμημένο εγώ. Απλά λέγοντάς το αυτό και ξέροντας για ποιο λόγο το κάνεις είναι σαν να προγραμματίζεις τον εγκέφαλό σου να σκέφτεται και να λειτουργεί με την αποδοχή του ότι αξίζεις και έτσι να ανεβάσεις την αυτοεκτίμησή σου.


2. Να βάζεις στόχους και να τους ιεραρχείς. Ας πούμε να βάζεις από το 1 έως το 10 με αυξημένο βαθμό δυσκολίας και να δίνεις πόντους στον εαυτό σου κάθε φορά που κατακτάς ένα στόχο.


3. Να γράφεις πολλές φορές, σαν έκθεση ιδεών ή σαν να κάνεις βιογραφικό, τα θετικά σου.
Γιατί τις περισσότερες φορές επικεντρώνεσαι στα αρνητικά σου... “Έχω πάρει 5 κιλά”, “Έχω 3 πόντους παραπάνω στην περιφέρεια”... Και δεν σκέφτεσαι ποτέ ότι έχεις υπέροχα μάτια, ότι έχεις υπέροχα μαλλιά, ότι όλοι σου λένε ότι η φωνή σου είναι γλυκιά και ηρεμιστική. Οπότε να σκέφτεσαι πολύ συχνά τα θετικά σου στοιχεία.


4. Κάποιες φορές να αναδεικνύεις τον εαυτό σου και να τον επιδεικνύεις εισπράτοντας κολακευτικά σχόλια.
Είναι πολύ ωραία στη μέση της εβδομάδας να πάς στο κομμωτήριο οπότε την επόμενη μέρα να έχεις πολύ κολακευτικά σχόλια από τους συναδέλφους σου, γιατί αυτό θα τονώσει την αυτοεκτίμησή σου. Αν όμως το κάνεις το Σαββατοκύριακο και δεν βγεις κιόλας και μείνεις στο σπίτι εσύ και η εικόνα σου, δεν βοηθάς τόσο πολύ το να ανέβει η αυτοεκτίμησή σου.


5. Στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη και κοιτάζεις τον εαυτό σου;
Πρέπει μία φορά τη βδομάδα να μιλάς και κολακεύεις τον εαυτό σου έτσι όπως θέλεις να το κάνουν και οι άλλοι. Είναι σίγουρο ότι αν δεν το κάνεις εσύ η ίδια στον εαυτό σου, δεν θα υπάρξει άνθρωπος που θα το κάνει για σένα.

Leave a Reply