Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Καθαρισμός εργαλείων μακιγιάζ

Ο καθαρισμός των εργαλείων του μακιγιάζ θα πρέπει να γίνετε σε καθημερινή βάση. Οι τρίχες από τα πινέλα και η επιφάνεια στα σφουγγαράκια θα πρέπει πάντα να είναι καθαρή γιατί γίνονται εστίες μικροβίων και βακτηριδίων, και μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση στην επιδερμίδα σας.
Ιδιαίτερα στην περίπτωση που έχετε ακμή, θα πρέπει να είστε πολύ σχολαστικές με τον καθαρισμό τους. Μην περιμένετε να δείχνουν πολύ βρώμικα για να τα πλύνετε. Πρέπει να σας γίνει καθημερινή συνήθεια. Tα εργαλεία σας μπορεί να κρατήσουν για πολλά χρόνια αν τα φροντίζετε σωστά.


Καθαρίστε τα πινέλα στο νιπτήρα του μπάνιου σας με ζεστό νερό και ένα απαλό καθαριστικό. Υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για τα πινέλα αλλά μπορείτε να τα πλύνετε και με το σαμπουάν σας. Πιέστε τις τρίχες μαλακά σε ένα χαρτομάντιλο για να φύγει το πρώτο στρώμα προϊόντος και μετά βρέξτε το πινέλο και τρίψτε το με το καθαριστικό απαλά προς την φορά των τριχών με τα δάχτυλά σας προσέχοντας να μην λυγίζετε ή τραβάτε τις τρίχες. Ξεπλύνετε κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να δείτε το νερό να τρέχει καθαρό όταν θα ξεπλένετε το πινέλο.


Τα σφουγγαράκια πλένονται περίπου με τον ίδιο τρόπο. Χρησιμοποιήστε το σαμπουάν σας, και με τα δάχτυλά σας τρίψτε απαλά το σφουγγαράκι και ξεπλύνετε με ζεστό τρεχούμενο νερό. Μην τραβάτε η τρίβετε δυνατά το σφουγγαράκι γιατί θα διαλυθεί πολύ γρήγορα. Αφού το πλύνετε βάλτε το στη παλάμη σας και στύψτε το.


Τοποθετήστε τα πλυμένα εργαλεία σε ένα κομμάτι καθαρό απορροφητικό χαρτί, μέχρι να στεγνώσουν τελείως και μην τα κλείνετε μέσα σε θήκες ή στο νεσεσέρ σας όταν είναι ακόμα νωπά . Η υγρασία ευνοεί τους μύκητες και πολλά μικρόβια.
Καλό θα ήταν όταν ταξιδεύετε και θέλετε να πάρετε μαζί σας τα εργαλεία του μακιγιάζ, να αγοράσετε ένα μεγάλο νεσεσέρ με σκληρό ύφασμα και πολλές θήκες ή μια ειδική εργαλειοθήκη μακιγιάζ. Μην χρησιμοποιείτε μαλακά νεσεσέρ με μια θήκη για όλα σας τα προϊόντα και εργαλεία για το μακιγιάζ γιατί θα βρωμίζουν πολύ εύκολα και θα καταστρέφονται πολύ γρήγορα αφού χτυπάνε και πιέζονται μεταξύ τους.

Leave a Reply