Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Ανδρική περιποίηση

Στη σύγχρονη εποχή, η καθημερινή φροντίδα του σώματος, του προσώπου και της υγείας γενικότερα δεν αποτελεί αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση.
Οι άνδρες καλούνται πλέον λόγω οικονομικού, επαγγελματικού, κοινωνικού και πολιτισμικού επιπέδου, να περιποιούνται πολύ περισσότερο την εξωτερική τους εμφάνιση.
Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι, πολλοί άνδρες θα ήθελαν η εξωτερική τους εμφάνιση να ήταν διαφορετική. Άλλοι πάλι, θα επιθυμούσαν να είχαν πιο λεπτή σιλουέτα και γυμνασμένο σώμα. Για τους λόγους αυτούς καταφεύγουν σε ινστιτούτα ομορφιάς και σε άλλα πιο δραστικά μέσα, όπως η πλαστική χειρουργική και η εμφύτευση μαλλιών.
Στην ανδρική περιποίηση συμπεριλαμβάνονται επίσης το μανικιούρ-πεντικιούρ, το μασάζ, το γυμναστήριο, η ενυδάτωση του δέρματος και η αφαίρεση των περιττών τριχών.
Στην ελληνική κοινωνία οι άνδρες αρχίζουν πλέον να ξεπερνούν τα ταμπού και τους ηθικούς φραγμούς που είχαν μέχρι σήμερα και εμφανίζουν αυξημένη την ανάγκη για καλύτερη, περισσότερο προσεγμένη εξωτερική εμφάνιση.
Έτσι, καταφεύγουν στη γυμναστική, επισκέπτονται ινστιτούτα αισθητικής και προσέχουν τη διατροφή και την επιδερμίδα τους.
Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν που γεννιέται είναι, γιατί οι άνδρες αρχίζουν να προσέχουν τον εαυτό τους; Ποιος τους έδωσε το ερέθισμα; Ποια είναι η αιτία; Γιατί επισκέπτονται τα ινστιτούτα αισθητικής και άλλους εξειδικευμένους γιατρούς;
Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε βέβαια, τον ρόλο που παίζουν τα Μ.Μ.Ε. είτε με τον καταιγισμό διαφημίσεων στις οποίες παρουσιάζουν καινούργια καλλυντικά και τρόπους καλύτερης εμφάνισης, είτε με την προβολή ανδρικών & γυναικείων
προτύπων που έμμεσα επηρεάζει και τα δύο φύλλα στην προσπάθειά τους να μοιάζουν με μοντέλα.
Η αντίληψη που επικρατούσε στο παρελθόν και ήθελε την περιποίηση του προσώπου και του σώματος να είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση, έχει ξεπεραστεί οριστικά. Οποιαδήποτε θεραπεία μπορεί να αφορά μια γυναίκα, αφορά το ίδιο ακριβώς και έναν άνδρα, είτε πρόκειται για θεραπεία αδυνατίσματος, ενυδατική, αντιρυτιδική, είτε αποτρίχωση σε σημεία με υπερτριχισμό.

Leave a Reply