Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Αντιμετωπίστε τους μαύρους κύκλους

Η πιο συχνή και διαδεδομένη «λύση», αλλά παράλληλα και προσωρινή, είναι η χρήση του κονσίλερ.
Σε περίπτωση που το πρόβλημα δεν είναι πολύ έντονο προτιμείστε ένα υγρό κονσίλερ, ενώ εάν οι κύκλοι είναι πιο έντονοι τότε επιλέξτε ένα στικ. Ο τόνος πρέπει να είναι κοντά στο φυσικό σας χρώμα και όχι πιο ανοιχτό γιατί έτσι το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τους τονίσετε περισσότερο. Εάν οι κύκλοι έχουν καφέ χρωματισμό τότε επιλέξτε ένα κιτρινωπό κονσίλερ. Εάν αντίθετα γκριζάρουν τότε ένα κονσίλερ με πράσινη απόχρωση θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα.


Εάν όμως θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα από την ρίζα του τότε τα μέτρα που θα λάβουμε πρέπει να είναι πιο δραστικά.

  • Κοιμηθείτε!!! Όχι όρθιοι! Κανονικά, στο κρεβατάκι σας, τουλάχιστον 8ώρες ημερησίως. Κάνει καλό και στους μαύρους κύκλους.
  • Κόψτε το κάπνισμα. Όσο τετριμμένο και εάν ακούγεται, το τσιγάρο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό και για τους μαύρους κύκλους αφού επιδρά αρνητικά στην κυκλοφορία του αίματος.
  • Φοράτε πάντα αντηλιακό ότι καιρό και αν κάνει έξω. Ένα μεγάλο ποσοστό το μαύρων κύκλων οφείλετε στην υπερέκκριση μελανίνης, η οποία μπορεί να μειωθεί με το αντηλιακό. Επίσης το αντηλιακό θα σας προστατέψει και από την πιθανή εμφάνιση σκούρων κηλίδων κάτω από τα μάτια.
  • Βάλτε στην καθημερινή διατροφή σας τροφές όπως τα πράσινα λαχανικά, το πράσινο τσάι, τα εσπεριδοειδή, τα καρότα και γενικά τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Κ και C. Επίσης περιορίστε στο ελάχιστο δυνατό το αλκοόλ και πίνετε άφθονο νερό.
  • Χρησιμοποιείστε κρέμες κατά τη διάρκεια του ύπνου αλλά την μέρα. Προτιμείστε κρέμες με βιταμίνη Κ ή ρετινόλη. Η ρετινόλη έχει την ιδιότητα να μειώνει το πρόβλημα κυρίως όταν τα αγγεία είναι εμφανή. Παράλληλα και τα δύο παραπάνω συστατικά μειώνουν το πρήξιμο και το δυσχρωματισμό.
  • Μειώστε το αλάτι διότι έχει την ιδιότητα να κάνει κατακράτηση υγρών και να επιβαρύνει το κυκλοφορικό με αποτέλεσμα να εντείνει το πρόβλημα των μαύρων κύκλων.
  • Πλένετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό, ή ακόμα τοποθετείστε παγάκια μέσα σε γάζες και βάλτε τα πάνω στους κύκλους για 10 λεπτά. Το παγωμένο νερό βοηθάει να μειωθεί το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.
  • Πιείτε τσάι και μην πετάτε τα σακουλάκια! Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και τοποθετείστε τα επάνω στις σακούλες για 10-15 λεπτά. Το τσάι μειώνει το δυσχρωματισμό και το πρήξιμο των ματιών. Ακόμη μπορείτε να βάλετε φέτες από αγγούρι το οποίο ανανεώνει την υφή του δέρματος.
  • Και για να θυμηθούμε λίγο και τις φυσικές συνταγές της γιαγιάς μας, τρίψτε μία πατάτα και βάλτε την μέσα σε δύο γάζες . Τοποθετήστε τις κάτω από τα μάτια για 15 - 20 λεπτά . Κατόπιν σκουπίστε το δέρμα σας με ένα υγρό χαρτομάντιλο και απλώστε την κρέμα ματιών.

Τέλος εάν όλα αυτά δεν σας ικανοποιούν και θέλετε κάτι πιο δραστικό αλλά και πιο βαρύ στην τσέπη σας τότε η ιατρική, με τη χρήση του λέιζερ, μπορεί να σας αφαιρέσει τους μαύρους κύκλους οριστικά.

Leave a Reply