Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Εννιά Μυστικά για ωραίο πρόσωπο

Πες ναι στην ενυδάτωση
Είναι γνωστό ότι η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για την εμφάνισή σου. Εμποδίζει τα σημάδια γήρανσης, αλλά και τη διάσπαση του δέρματος, η οποία μπορεί να ανοίξει τις πόρτες σε βακτήρια και μολύνσεις. Χρησιμοποίησε μία ελαφριά ενυδατική κρέμα με δείκτη SPF, την οποία μπορείς να βάλεις και στους αγκώνες και τα γόνατα. Προς Θεού όμως, μην είναι αρωματική. Αυτές, άσ’ τες για τις γυναίκες.



Μην πειράζεις τα σπυράκια

Ναι, είναι αντιαισθητικά στο κατά τ’ άλλα τέλειο πρόσωπό σου, αλλά τα κάνεις χειρότερα όταν προσπαθείς να τα σπάσεις. Καταλαβαίνω ότι θέλεις να διώξεις την βρώμα από τους πόρους σου, αλλά σκέψου ότι τόσο τα δάχτυλα, όσο και τα νύχια σου, κρύβουν μικρόβια που δεν τα γνωρίζεις, με αποτέλεσμα να προκαλείς μεγαλύτερη ζημιά στο γόητρό σου, από αυτή που θα προκαλούταν αν το άφηνες να κάνει τον κύκλο του. Αν πάλι δε μπορείς να αντισταθείς σε αυτό, υπάρχει μία συγκεκριμένη πορεία που πρέπει να ακολουθήσεις. Καθάρισε μια βελόνα με οινόπνευμα και κάψε τη μύτη της με έναν αναπτήρα. Πίεσε το σπυράκι με τα δύο σου δάχτυλα και τρύπα το μαλακά. Αν αρχίσει να βγαίνει αίμα ή πύον, είναι σημάδι ότι πρέπει να σταματήσεις αυτό που κάνεις και να αφήσεις τον οργανισμό σου να αυτοθεραπευτεί.

Πες ναι στην περιποίηση πριν και μετά το ξύρισμα
Οι άντρες, όλα τα χρόνια, είχαν πάντα καλύτερες ξυριστικές μηχανές από τις γυναίκες. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το αποτέλεσμα ήταν πάντα εντυπωσιακό. Για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό για το πρόσωπο και την επιδερμίδα σου, καλό θα είναι να φροντίζεις το δέρμα σου, τόσο πριν, όσο και μετά το ξύρισμα.

Πες όχι στο στεγνό ξύρισμα
Δε σε νοιάζει για το αν καταστρέφεις την επιδερμίδα σου. Όταν βάζεις ξυράφι στο πρόσωπό σου χωρίς καν να το έχεις βρέξει, δεν πονάς; Το στεγνό ξύρισμα στην ουσία γδέρνει το δέρμα σου, με αποτέλεσμα να προκαλεί τραυματισμούς. Λίγος αφρός ή gel ξυρίσματος δεν κάνει κακό. Με το να μη χρησιμοποιείς νερό στο ξύρισμά σου, δε θα καταφέρεις να σώσεις τον πλανήτη.

Η περιποίηση ξεκινά εκ των έσω
Οι περισσότερες συμβουλές έχουν να κάνουν με τοπικές θεραπείες και περιποιήσεις του δέρματος, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι αυτό που βρίσκεται εσωτερικά μετράει περισσότερο. Η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί διόγκωση των τριχών. Τα πολλά ξενύχτια κάνουν το δέρμα να σπάει και να δείχνει γερασμένο. Επίσης και το κάπνισμα βλάπτει το δέρμα, καθώς χάνει την ελαστικότητά του και κάνει εύκολα ρυτίδες. Ο 8ωρος ύπνος είναι ιδανικός για να δείχνεις φρέσκος και η μείωση των κακών συνηθειών κρίνεται απαραίτητη, αν δε θες στα 40 σου να δείχνεις 60 χρονών.

Μην κοιμάσαι σε βρώμικα σεντόνια
Κάθε ώρα ύπνου αφήνει προίκα πάνω στο μαξιλάρι, περίπου 1,5 εκατομμύριο νεκρά κύτταρα. Ο ιδρώτας, τα σάλια, τα δάκρυα και η βλέννα (να το πω κομψά) μπορούν να προκαλέσουν άπειρα προβλήματα στο δέρμα σου. Αφού τα εκκρίνει ο οργανισμός σου, σημαίνει ότι δεν τα χρειάζεσαι, άρα και η επιδερμίδα σου δεν πρέπει να μαζεύει σκουπίδια. Φρόντιζε να αλλάζεις τα κλινοσκεπάσματά σου ανά μία εβδομάδα και να τα πλένεις σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ίδρωσε όσο περισσότερο μπορείς
Η άσκηση διεγείρει τα αιμοφόρα αγγεία, ανοίγει τους πόρους του δέρματος και διώχνει τις τοξίνες από το σώμα. Γυμνάσου συστηματικά, 2 με 3 φορές την εβδομάδα για 30’. Αυτό θα σε βοηθήσει να αλλάξεις την εμφάνισή σου προς το καλύτερο. Μετά το γυμναστήριο, ιδανικά, θα πρέπει να περάσεις και μια βόλτα από τη σάουνα για να συνεχιστεί ο καθαρισμός της επιδερμίδας σου. Διώχνει τους μαύρους πόρους και τα εκζέματα. 20 λεπτά είναι αρκετά για να γίνεις σαν καινούριος. Αν έχεις χρόνο (και χρήμα) να περιποιηθείς περαιτέρω τον εαυτό σου, χαλάρωσε σε ένα καλό σπα.

Μην πιάνεις το πρόσωπό σου
Μην το πιάνεις, μην το ξύνεις, μην το ταλαιπωρείς γενικά. Δε χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να καταλάβεις ότι κουβαλάς άπειρα βακτήρια που μπορεί να το βλάψουν και να μολύνουν τους πόρους. Ξέρω ότι μερικές φορές είναι δύσκολο να το αποφύγεις, κυρίως, λόγω φυσικής συνήθειας, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα, αν θέλεις να αποφύγεις τη ζημιά.

Κρύψου από τον ήλιο
Καλά, δεν εννοώ να γίνεις βρικόλακας και να σε βλέπει μόνο το φως του φεγγαριού, αλλά να ξέρεις ότι ο ήλιος είναι ο Νο 1 εχθρός για το δέρμα σου. Ένα καλό αντηλιακό με σωστό δείκτη προστασίας για την επιδερμίδα σου θα γίνει ο φύλακας άγγελος για εσένα. Και θα ευχαριστείς αυτόν που το ανακάλυψε καθημερινά.

Leave a Reply