Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Συμβουλές για πρωτεϊνούχες σκόνες

Οι πρωτεϊνούχες σκόνες πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύνεση,προσοχή και μόνον ως συμπλήρωμα της διατροφής.
Επειδή οταν αναμιχτούν με αποβουτυρωμένο γάλα είναι ιδιαίτερα χορταστικές, μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε σαν ολιγοθερμιδούχα κολατσιά ανάμεσα στα γεύματα. Η πυκνή τους σύσταση "γεμίζει" το στομάχι και βοηθά να διατηρείται σχετικά σταθερό το σάκχαρο του αίματος.
Mετά τη λήψη πρωτείνούχου συμπληρώματος ή τροφής, παρατηρείται αύξηση του μεταβολισμού σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απ' ό,τι με λήψη λιπών ή υδατανθρακών.Η αύξηση αυτή οφείλεται στην ειδική δυναμική ενέργεια της τροφής και εκφράζει την επιπρόσθετη ενέργεια που απαιτείται για την πέψη, απομύζηση κι αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών.Η ιδιότητα αυτή των πρωτεϊνών να αυξάνουν το ρυθμό του μεταβολισμού ακόμα και κατά 30% για τρεις εως έξι ώρες, έχει πολύ μεγάλη πρακτική σημασία για όλους θέλουν να χάσουν βάρος γιατί μπορούν να αυξήσουν το μεταβολισμό τους σχεδιάζοντας ένα ειδικό διαιτολόγιο όπου θα αυξήσουν τη λήψη πρωτεϊνών σε βάρος των λιπών.


Επιπλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρωτεϊνούχες σκόνες ειδικής σύνθεσης για να αντικαταστήσετε ένα-δύο κύρια γεύματά σας. Στην περίπτωση όμως αυτή θα πρέπει να παίρνετε τουλάχιστον 800 θερμίδες από κανονικές τροφές και, σε καμιά περίπτωση να μην παρατείνετε αυτού του τύπου την "δίαιτα" πέραν των 14 ημερών.


Οι δίαιτες αυτού του τύπου (δίαιτες "υγρής πρωτεϊνης") είναι αρκετά αποτελεσματικές αλλά και επικίνδυνες εάν δεν γίνονται σωστά ή δεν ακολουθείτε κατά γράμμα τις οδηγίες του κατασκευαστή του προϊόντος!

Leave a Reply