Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Συμβουλές για κουρασμένα μάτια

Διώξτε την κούραση:
Αν τα μάτια σας έχουν ερεθιστεί από τη σκόνη, τον καπνό ή κάποιου είδους αλλεργίας ή αν απλά θέλετε να τα ξεκουράσετε δοκιμάστε τη παρακάτω συνταγή.
Σταθείτε πάνω από τον νεροχύτη και πιτσιλίστε τα μάτια σας αρκετές φορές με κρύο νερό. Στη συνέχεια τοποθετήστε μια ζεστή πετσέτα πάνω από τα κλειστά σας μάτια πιέζοντάς την ελαφρά με τα ακροδάχτυλά σας. Συνεχίστε να εναλλάσσετε το κρύο πιτσίλισμα με τη ζεστή πετσέτα για αρκετές φορές και τελειώστε με το πιτσίλισμα. Σκουπίστε τα μάτια σας με μια στεγνή και μαλακή πετσέτα.
Τέλος, ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια ελαφρώς ψηλότερα απ’ το υπόλοιπο σώμα και τοποθετήστε από μια κρύα φέτα αγγουριού σε κάθε μάτι. Μείνετε για 5 λεπτά ή και περισσότερο.

Θεραπεία με βότανα:
Το χαμομήλι και ο μάραθος ανανεώνουν τα κουρασμένα και πρησμένα μάτια.
500 ml βραστό νερό
1 κουτ. σούπας αποξηραμένο χαμομήλι
1 κουτ. σούπας λιωμένους σπόρους μάραθου
Ρίξτε το νερό πάνω από τα βότανα, καλύψτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν. Στη συνέχεια θα τα στραγγίσετε και το υγρό θα το βάλετε στο ψυγείο. Για να το χρησιμοποιήσετε μουσκέψτε μέσα σε αυτό μια πετσετούλα και στίψτε την – όχι πολύ καλά – ίσα ίσα να φύγουν τα πολλά νερά. Ξαπλώστε ανάσκελα και τοποθετήστε την πετσέτα πάνω στα μάτια σας. Μείνετε να χαλαρώσετε για 10 λεπτά.


Αρωματοθεραπεία:
Το αιθέριο έλαιο του χαμομηλιού και του τριαντάφυλλου ενυδατώνουν τέλεια την περιοχή κάτω απ’ τα μάτια.
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου
30 ml λάδι βάσης χοχόμπα
Αναμίξτε τα υλικά και αποθηκεύστε τα σε ένα μικρό γυάλινο μπουκάλι. Το μπουκάλι θα ήταν καλύτερα να έχει και δοσομετρητή. Καθαρίστε το πρόσωπό σας και απλώστε 2 σταγόνες από το μείγμα στο δέρμα κάτω απ’ τα μάτια σας. Με ελαφρά χτυπηματάκια απλώστε το σε όλη την περιοχή μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.

Leave a Reply