Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Ποιο είναι το σωστό παπούτσι;

Τρέξιμο
Το πόδι ενός ανθρώπου όταν τρέχει δέχεται πίεση 2-3 φορές μεγαλύτερη από το βάρος του. Αν για παράδειγμα ζυγίζετε 70 κιλά το πόδι σας δέχεται πίεση 140 – 210 κιλών. Αν λοιπόν θέλετε ένα παπούτσι για το καθημερινό σας τρέξιμο επιλέξτε κάποιο με αντικραδασμική προστασία. Φροντίστε να έχει ενισχυμένο το πίσω του μέρος και να είναι αρκετά σταθερό στο πάτημα του.

Περπάτημα:
Είτε είναι δική σας επιλογή είτε σας το έχει επιβάλλει ο γιατρός σας το συχνό περπάτημα βοηθά στη καρδιαγγειακή λειτουργία του οργανισμού. Επιλέξτε ένα πολύ ελαφρύ παπούτσι και δοκιμάστε κάτι με αντικραδασμική προστασία στο πίσω κυρίως μέρος. Ένα παπούτσι με ελαφρώς στρογγυλοποιημένη το κάτω σημείο του πέλματος βοηθά στην ομαλή κατανομή του βάρους σας σε ολόκληρη την επιφάνεια του ποδιού σας.


Αεροβική:
Επιλέξτε ένα πολύ ελαφρό παπούτσι. Εξαιτίας του πλήθους των κινήσεων του ποδιού σας κατά τη διάρκεια της αεροβικής γυμναστικής τα παπούτσια με πιο ελαφρύ περίβλημα είναι πιο κατάλληλα.


Tennis:
Οι παίκτες αντισφαίρισης χρειάζονται ένα παπούτσι που υποστηρίζει το πόδι κατά τη διάρκεια των γρήγορων μετακινήσεων από τη μια πλευρά στην άλλη καθώς γίνονται ταυτόχρονες μετατοπίσεις του βάρους. Ένα παπούτσι που παρέχει τη σταθερότητα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του ποδιού είναι μια σημαντική επιλογή. Η ευελιξία στο πέλμα κάτω από τη σφαίρα του ποδιού επιτρέπει τις επαναλαμβανόμενες γρήγορες μπροστινές μετακινήσεις για μια γρήγορη αντίδραση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Χρειάζεστε την ελαφρώς λιγότερη απορρόφηση κλονισμού στο παπούτσι εάν παίζετε tennis ή άλλο άθλημα με παρόμοια χαρακτηριστικά (σκουός). Στα μαλακά γήπεδα, φορέστε έναν μαλακότερο παπούτσι που επιτρέπει την καλύτερη επαφή και δίνει μεγαλύτερη ευκολία κινήσεων. Στα σκληρά γήπεδα, θέλετε ένα πιο σκληρό πέλμα.


Basket:
Οι παίκτες του καταπονούνται πολύ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τρέχουν συνέχεια, πηδάν ψηλά , δίνουν όλη τους την ενέργεια και για το λόγο είναι πολύ ευάλωτοι στους τραυματισμούς. Για να εξασφαλίζετε σταθερότητα στις κινήσεις σας, ομαλή προσγείωση από τα άλματα σας και να αποφύγετε τους τραυματισμούς (κυρίως στους αστραγάλους) επιλέξτε ένα παπούτσι με παχύ και σκληρό πέλμα. Ένα ψηλό παπούτσι (μποτάκι) προστατεύει καλύτερα το πόδι σας


Cross - training:
Στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν υπάρχουν ιδιαίτερες προδιαγραφές. Επιλέξτε το παπούτσι με βάση τις δικές σας ανάγκες δίνοντας έμφαση στην αντοχή των υλικών κυρίως του πάνω μέρους του .


Ποδόσφαιρο:
Τα ποδοσφαιρικά παπούτσια ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα στο κάτω τους μέρος. Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες. Αυτά που έχουν πολλές και μικρού μεγέθους τάπες και αυτά που έχουν λιγότερες (το ελάχιστο είναι έξι τάπες) και μεγαλύτερου μεγέθους. Επιλέξτε τη πρώτη κατηγορία αν θέλετε να παίξετε ποδόσφαιρο σε χωμάτινες επιφάνειες και σε πλαστικές (τα γνωστά μας 5Χ5) ενώ τη δεύτερη κατηγορία αν παίζετε σε χόρτο.
Αν έχετε κάποια ειδικά προβλήματα είναι προτιμότερο να ακολουθήσετε τις υποδείξεις του γιατρού σας και να ενημερώσετε τον άνθρωπο που θα σας εξυπηρετήσει στο κατάστημα ώστε να σας προτείνει τα κατάλληλα για τη περίπτωση σας.
Αν αγχωθήκατε από όλα αυτά δεν υπάρχει λόγος να επηρεάζεστε , στις περισσότερες των περιπτώσεων όλοι καταλήγουμε να παίρνουμε το παπούτσι που μας αρέσει οπτικά. Βλέπετε το μάτι μας δεν καταλαβαίνει από αερόσολες και τεχνολογικές εξελίξεις.

Leave a Reply