Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

7 βήματα για καθαρισμό προσώπου

1ο
Πρώτο μέλημά σου είναι να απομακρύνεις τους ρύπους από την επιδερμίδα σου. Άπλωσε το αγαπημένο σου γαλάκτωμα στο πρόσωπο και με ένα βαμβάκι, καθάρισε το, μέχρι το βαμβάκι να είναι καθαρό.

2ο
Ώρα να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα peeling και τρίψε το πρόσωπο με κυκλικές και απαλές κινήσεις. Αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, με τάση για κοκκινίλες και ερεθισμούς ή αν ταλαιπωρείσαι από ακμή, μπορείς να παραλείψεις αυτό το βήμα για να μην ερεθίσεις ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα.


3ο
Πάρε μια κατσαρόλα με νερό – προτίμησε νερό απιονισμένο-- και πρόσθεσε μια χούφτα χαμομήλι. Μόλις βράσει το νερό, βγάλτο από την φωτιά και τοποθέτησε το πρόσωπό σου πάνω από την κατσαρόλα. Για καλύτερα αποτελέσματα , μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πετσέτα γύρω από το κεφάλι. Μείνε όσο πιο πολύ μπορείς -- 15 – 20’ είναι ένας καλός χρόνος. Μόλις τελειώσει ο χρόνος, σκούπισε το πρόσωπό σου ταμποναριστά, με ένα χαρτομάντηλο.


4ο
Τύλιξε τους δείκτες των χεριών σου, με χαρτομάντηλα και “ζούληξε” τις περιοχές με μαύρα στίγματα για να καθαρίσουν οι πόροι. Σε καμία περίπτωση, μην χρησιμοποιείς τα νύχια σου για να ζουλήξεις σπυράκια και μαυράκια. Τα νύχια μας είναι γεμάτα μικρόβια και το πρόσωπό σου γίνεται υποψήφιο για μολύνσεις, άσε που μπορεί να τραυματίσεις την επιδερμίδα. Κάθε φορά που καθαρίζεις μία περιοχή, θα πρέπει να χρησιμοποιείς, αντισηπτική κρέμα τύπου Cetavlon για να αποφύγεις τυχόν μολύνσεις. Την κρέμα μπορεί να την προμηθευτείς από το φαρμακείο και κοστίζει ελάχιστα.


5ο
Αφού τελειώσεις με το “΄ζούληγμα”, πάρε μια κρέμα νυχτός, άπλωσέ την στο πρόσωπο και κάνε μασάζ για 2-3’. Το μασάζ σε αυτή την περίπτωση, δρα καταπραϋντικά, μειώνοντας τον ερεθισμό από την όλη διαδικασία. Γιατί λέω κρέμα νύχτας και όχι ημέρας. Ο λόγος είναι απλός: η κρέμα νύχτας είναι πιο λιπαρή από την κρέμα ημέρας και θα κάνει το μασάζ πιο εύκολο. Υπάρχουν ειδικές κρέμες για μασάζ στο πρόσωπο αλλά σκέφτηκα πως οι περισσότερες δεν θα έχετε, οπότε μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα νυχτός.


6ο
Αφού τελειώσεις με το μασάζ, πάρε ένα βαμβάκι ποτισμένο με λίγο ροδόνερο ή έστω μια λοσιόν που δεν περιέχει οινόπνευμα και πέρασε με αυτό το πρόσωπό σου για να φύγει η κρέμα.


7ο
Ήρθε η ώρα για την μάσκα. Μπορείς να επιλέξεις είτε μάσκα καθαριστική είτε καταπραϋντική. Εγώ, προτιμώ σε αυτό το στάδιο, μάσκες με καταπραϋντικές ιδιότητες επειδή βοηθούν στην μείωση της κοκκινίλας που αφήνει ο καθαρισμός. Τοποθέτησε την μάσκα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 20’΄, απομάκρυνέ την με σκέτο νερό και άπλωσε την ενυδατική σου κρέμα.

Leave a Reply