Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

10 οφέλη της πρωίνης γυμναστικής

Θα είστε πιο συνεπείς:
Όταν λέτε ότι θα γυμναστείτε κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού ή μετά τη δουλειά, σίγουρα το πιστεύετε. Το θέμα είναι ότι λίγες φορές το τηρείτε. Αναβάλλετε διαρκώς την προπόνηση σας – με το πρόσχημα ότι έχετε άλλες προτεραιότητες— μέχρι που η μέρα περνάει χωρίς καν να πατήσετε το πόδι σας στο γυμναστήριο.
Την κατάσταση αυτή μπορείτε να την αποφύγετε με το να γυμνάζεστε το πρωί. Πηγαίνετε στο γυμναστήριο πριν πάτε στη δουλειά σας, έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε χωρίς τύψεις το μεσημεριανό διάλειμμα με τους συναδέλφους σας και να έχετε το βράδυ σας ελεύθερο για να κάνετε κάτι που θέλετε και που θα σας ξεκουράσει.

Δεν θα περιμένετε:
Όλοι εκνευριζόμαστε όταν έχει πολύ κόσμο στο γυμναστήριο. Πρέπει να περιμένουμε για να χρησιμοποιήσουμε τα όργανα και πολλές φορές μας παίρνουν ακόμα και τη σειρά όταν κάνουμε διάλειμμα για να πιούμε νερό. Αυτό συμβαίνει συνήθως τα απογεύματα.
Αν όμως πάτε νωρίς το πρωί, θα έχετε όλο το χώρο δικό σας και θα τον μοιράζεστε μόνο με κάποιους που είχαν την ίδια έξυπνη ιδέα με εσάς. Έτσι θα μπορέσετε να απολαύσετε τη γυμναστική σας και μάλιστα η προπόνησή σας θα είναι πολύ πιο έντονη καθώς δεν θα είστε αναγκασμένοι να περιμένετε πριν κάνετε κάποια άσκηση.


Η κίνηση ενεργοποιεί το μεταβολισμό:
Η άσκηση ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας και τον κρατά σε εγρήγορση για ώρες. Γιατί λοιπόν να μη θέσετε τις μηχανές σας σε λειτουργία όσο το δυνατόν γρηγορότερα; Με αυτόν τον τρόπο, ο μεταβολισμός θα δουλεύει – και φυσικά θα καίει θερμίδες—ενώ εσείς θα κάθεστε. Αν η δουλειά σας είναι καθιστική, όπως και των περισσοτέρων ανθρώπων, ξέρετε πολύ καλά ότι αυτός ο λόγος από μόνος του είναι αρκετός για να αρχίσετε να γυμνάζεστε το πρωί.


Δίνει ενέργεια:
Έχετε παρατηρήσει ότι στο στρατό γυμνάζονται το πρωί; Αυτό δίνει στους στρατιώτες την απαιτούμενη ενέργεια για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ημέρας. Επομένως, αν ο καιρός και η συσσωρευμένη κούραση σας κάνουν τελευταία να νιώθετε εξουθενωμένοι, προσπαθήστε να πάτε γυμναστήριο νωρίς το πρωί. Η πρωινή προπόνηση θα απελευθερώσει τις ενδορφίνες και άλλες ορμόνες, οι οποίες θα σας ενισχύσουν για όλη την υπόλοιπη ημέρα. Με άλλα λόγια, θα πάρετε την απαιτούμενη ενέργεια όχι μόνο για να δουλεύετε όλη μέρα αλλά και για να γλεντάτε όλη νύχτα.


Καθαρίζει το μυαλό:
Δεν εννοούμε ότι θα αποκτήσετε την απόλυτη ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση που έχουν οι βουδιστές, απλά η πρωινή άσκηση θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το κεφάλι σας και να αποκτήσετε μια υγιή νοοτροπία. Με τη βοήθεια της πρέσας και του διαδρόμου θα καταφέρετε να αποβάλλετε το άγχος της προηγούμενης μέρας και να αρχίσετε την καινούρια με μια νέα προοπτική. Με άλλα λόγια αρχίζετε μια τελείως νέα ημέρα χωρίς τα άσχημα «υπολείμματα» της προηγούμενης. Έτσι, μειώνετε τις πιθανότητες να αγχωθείτε ή να ταραχθείτε κατά τη διάρκειά της. Αυτό μπορεί να μην ισχύει για όλους, αλλά, κατά γενική ομολογία, η άσκηση μειώνει το άγχος.


Ρυθμίζει την όρεξή σας:
Η πρωινή γυμναστική θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε την όρεξή σας. Σταδιακά θα ανακαλύψετε ότι οι ώρες των γευμάτων σας λειτουργούν πλέον σαν μηχανισμός ρολογιού. Γιατί συμβαίνει αυτό; Κατά τη διάρκεια της μέρας σπαταλάτε πολύ ενέργεια, εξαντλείτε τα αποθέματά σας και προσπαθείτε να τα αναπληρώσετε με πολλά ενδιάμεσα γεύματα, τα οποία συνήθως αποτελούνται από ανθυγιεινά σνακ. Η πρωινή σας προπόνηση όμως θα σας αποτρέψει από το να πέσετε με τα μούτρα στο φαγητό γιατί θα σας έχει προμηθεύσει με την απαιτούμενη ενέργεια για να φέρετε εις πέρας τις υποχρεώσεις της ημέρας.


Αυξάνει τη διανοητική αντίληψη:
Μπορεί να έχετε αντιληφθεί ότι μετά από μια καλή προπόνηση είστε σε επιφυλακή και αισθάνεστε πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε πρόκληση ή αναποδιά βρεθεί στο δρόμο σας. Αν γυμνάζεστε πριν τη δουλειά, θα έχετε περισσότερα εφόδια για να αντιμετωπίζετε τις απαιτητικές καταστάσεις που σας παρουσιάζονται στο γραφείο. Στην πραγματικότητα, όταν γυμναζόμαστε, αυξάνεται η διανοητική μας αντίληψη για τέσσερεις με δέκα ώρες μετά την άσκηση. Αυτό συμβαίνει, κατά ένα μέρος, γιατί ο εγκέφαλος γεμίζει με οξυγόνο.


Αυξάνει την πειθαρχία:
Χρειάζεται πολύ πειθαρχία και ισχυρό κίνητρο για να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας το πρωί, πόσο μάλλον αν πρέπει να πάτε και γυμναστήριο. Ωστόσο, αν συμπεριλάβετε αυτή τη συνήθεια στην καθημερινότητά σας και βρείτε το κουράγιο να πάτε στο γυμναστήριο, μπορεί να βελτιωθεί δραστικά η ποιότητα της ζωής σας. Πριν καλά καλά το καταλάβαιτε, η πειθαρχία που αποκτήσατε και σας κάνει να γυμνάζεστε κάθε πρωί, θα εξαπλωθεί και σε άλλους τομείς της ζωής σας.


Θα κοιμάστε καλύτερα:
Η τακτική γυμναστική έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερο είδος και ποιότητα ύπνου. Το σώμα σας θα σας ειδοποιήσει πότε είναι ώρα για ύπνο, αλλά, και μόνο η σκέψη ότι πρέπει να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί για να πάτε γυμναστήριο, θα σας αναγκάσει να κοιμηθείτε μια λογική ώρα. Είναι πολύ σημαντικό να δώσετε στο σώμα σας το χρόνο και την ξεκούραση που χρειάζεται για να συνέλθει από την προπόνηση. Θα είναι δύσκολο να κάνετε μύες και να βελτιώσετε τη λειτουργία της καρδιά σας αν δεν ξεκουράζεστε όσο πρέπει.


Βελτιώνει την διατροφή:
Μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό το να πιστεύετε ότι κάνοντας γυμναστική πριν το πρωινό θα έχει σαν αποτέλεσμα να κάψετε αμέσως λίπος, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Στην πραγματικότητα, το να γυμναστείτε πριν φάτε μπορεί να σοκάρει τον οργανισμό σας και αυτό συνήθως θέτει σε λειτουργία τον καταβολισμό (καταστροφικός μεταβολισμός), με αποτέλεσμα το σώμα σας να καίει μύες για να εξασφαλίσει ενέργεια. Μπορεί να είναι σκληρό, αλλά προσπαθήστε να φάτε ένα σνακ με λίγες θερμίδες, όπως ένα μήλο ή ένα γιαούρτι, περίπου 30 λεπτά με μια ώρα πριν την προπόνηση. Το σνακ θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε και θα καεί αμέσως. Η πρωινή γυμναστική θα σας βοηθήσει επίσης να φάτε καλύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα χρειαστείτε τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, κάτι το οποίο θα σας αναγκάσει να αναζητήσετε πιο υγιεινές τροφές. Επίσης, για να μην πάει χαμένος ο ιδρώτας που ρίξατε πάνω στο διάδρομο, θα προτιμήσετε να φάτε ένα σάντουιτς με τόνο παρά ένα cheeseburger.


Εμπρός λοιπόν, βάλτε ξυπνητήρι:
Όταν βλέπετε λοιπόν κάποιους να τρέχουν στις 7 το πρωί, δεν σημαίνει ότι είναι τρελοί αλλά ό,τι ακολουθούν κάποια μέθοδο εκγύμνασης. Και αν την ακολουθήσετε και ΄σεις, η πρωινή γυμναστική μπορεί να αποδειχθεί πολύ ευεργετική.

Leave a Reply