Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Νέο Mazda MX-5

Αναμένεται στα τέλη του 2014 με μειωμένο βάρος
Το σενάριο της από κοινού εξέλιξης του νέου MX-5 τέταρτης γενιάς και της ιταλίδας Alfa Romeo Spider καλά κρατεί, με τα δύο νέα roadster να αναμένονται στην αγορά στα τέλη του 2014. 

Από το 1989 και την παρουσίαση της πρώτης γενιάς MX-5 το ιαπωνικό roadster αποτελεί ένα από τα best-seller της κατηγορίας, δημιουργώντας σε κάθε περίπτωση το θρύλο του ιαπωνικού μοντέλου. 

Η τέταρτη γενιά, φέρνει μια μεγάλη αλλαγή, αφού η συνεργασία με την Alfa Romeo, όσον αφορά το πάτωμα του νέου μοντέλου, ίσως προσδώσει νέα στοιχεία στο MX-5 τέταρτης γενιάς. 

Οι μέχρι σήμερα πληροφορίες αναφέρουν ότι στο θέμα των κινητήρων και της σχεδίασης κάθε εταιρεία θα χρησιμοποιήσει δικές της λύσεις, βασιζόμενη σε κάθε περίπτωση στην αρχιτεκτονική κινητήρας εμπρός-κίνηση πίσω, στοιχείο που αλλάζει κατ’ ουσία εντελώς τη φιλοσοφία της νέας Spider.

Σημαντικό νέο για το νέο MX-5 είναι η μείωση του βάρους στην οποία στοχεύουν οι άνθρωποι της Mazda. Μπορεί οι τελευταίες γενιές να είχαν κερδίσει στοιχεία πολυτέλειας και άνεσης, το νέο μοντέλο σκοπεύει να κερδίσει το στοίχημα των 1.000 kg απόβαρου. 

Μείωση περίπου 150 kg, η οποία πιθανότατα θα επιφέρει και κατάργηση της έκδοσης RC, με τη μεταλλική ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή. 

Αν και για το θέμα του κινητήρα έχουν ακουστεί κατά καιρούς πολλές παραλλαγές, το πιθανότερο σενάριο είναι να χρησιμοποιηθεί ένας ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων, τεχνολογίας SkyActiv, με απόδοση κοντά στους 130 ίππους. 

Μια τέτοια κίνηση, μαζί με τη μείωση του βάρους, οδηγεί το νέο MX-5 στις αξίες της πρώτης γενιάς (ΝΑ). Σίγουρα πάντως αναμένονται και μεγαλύτερου κυβισμού, πιο ισχυρές εκδόσεις, ενώ ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, με εξαιρετική αίσθηση και τέλειο κούμπωμα θα συνοδεύει όλες τις εκδόσεις. 

Επιπλέον, ένα αυτόματο κιβώτιο, ικανό να ικανοποιήσει μεγαλύτερο εύρος του αγοραστικού κοινού, θα μπει στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού. Σε κάθε περίπτωση το πακέτο τεχνολογίας της Mazda SkyActiv θα συνεισφέρει τα μέγιστα στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2.

Το νέο MX-5 αναμένεται να κάνει το εμπορικό του ντεμπούτο στα τέλη του 2014, με τη βασική έκδοση να τιμολογείται κοντά στα 23.000 ευρώ, αποτελώντας ένα από τα πιο προσιτά roadster της αγοράς.

Leave a Reply