Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Με μία σχέση χάνεις δύο πολύ καλούς φίλους

Όταν κάποιος ή κάποια χτυπηθεί από τα βέλη του έρωτα, δεν έχει ελεύθερο χρόνο γιατί κάθε λεπτό της ζωής του αφιερώνεται στη νέα αγάπη του, σύμφωνα με μελέτη μιας ομάδας βρετανών ερευνητών.


Η μελέτη που διενεργήθηκε από τον καθηγητή Ρόμπιν Ντάνμπαρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αναφέρει ότι ένας από τους καλούς στενούς φίλους θυσιάζεται στο βωμό του έρωτα αφού στην καρδιά του κολλητού του τη δική του φιλική θέση παίρνει ο νέος ερωτικός σύντροφος. Ακολουθεί και ένας δεύτερος καλός στενός φίλος, ο οποίος περίπου χάνεται, αφού δεν απολαμβάνει πλέον μεγάλης προσοχής και ενδιαφέροντος από την πλευρά του «ερωτοχτυπημένου».

«Όταν οι άνθρωποι ξεκινούν μια νέα ερωτική σχέση πετάνε στα σύννεφα με αποτέλεσμα ο κύκλος των στενών καλών φίλων τους να μειώνεται κατά τουλάχιστον δύο», εξήγησε ο καθηγητής μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε στο Μπίρμιγχαμ όπου πρωτοπαρουσιάστηκε η μελέτη του.

Το φαινόμενο αυτό εξηγείται πολύ απλά: Όταν κάποιος ή κάποια χτυπηθεί από τα βέλη του έρωτα, δεν έχει ελεύθερο χρόνο γιατί κάθε λεπτό της ζωής του αφιερώνεται στη νέα αγάπη του, με αποτέλεσμα να μην έχει διαθέσιμο χρόνο να ασχοληθεί με τα φιλαράκια του, όπως ανέφερε ο καθηγητής Ντάνμπαρ.

Στη μελέτη του μετείχαν 428 γυναίκες και 112 άνδρες ηλικίας από 18 έως 60 ετών που απάντησαν σε ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για τις ερωτικές σχέσεις τους και πόσο αυτές επηρεάζουν της φιλικές τους σχέσεις.

Πηγή: http://www.tsantiri.gr

Leave a Reply