Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Τι κάνει σήμερα η Άννα Συνοδινού;

Η μεγάλη κυρία του θεάτρου που αποσύρθηκε από την πολιτική
Οι περισσότεροι τη χαρακτηρίζουν ως τη «μεγάλη κυρία» του Εθνικού Θεάτρου. Η Άννα Συνοδινού σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού και οι μεγαλύτερες θεατρικές της παρουσίες είναι στις αρχαίες τραγωδίες «Αντιγόνη», «Ηλέκτρα», «Ανδρομάχη», «Ιφιγένεια» καθώς και στην αρχαία κωμωδία «Λυσιστράτη» πάντα σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. 

Έχει παίξει σε ένα πλήθος θεατρικών έργων κυρίως του Σαίξπηρ καθώς και πολλών Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων. Κατέχει σήμερα μία από τις πλέον εξέχουσες θέσεις των τραγωδών ηθοποιών του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου. 
Η Άννα Συνοδινού είναι ιδρύτρια του Θεάτρου του Λυκαβηττού που για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης. Μάλιστα, έλαβε μέρος σε πολλά φεστιβάλ και από το 2004 δίδαξε αρχαίο δράμα στο Ωδείο Αθηνών. 

Όμως, η Άννα Συνοδινού δραστηριοποιήθηκε και πολιτικά. Εξελέγη βουλευτής Α’ Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία, διετέλεσε υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών και δημοτική σύμβουλος Αθηναίων με το συνδυασμό «Νέα Εποχή» του Μιλτιάδη Έβερτ. 

Παραιτήθηκε όμως του βουλευτικού της αξιώματος τον Μάρτιο του 1990 κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Και από τότε δεν ασχολήθηκε ξανά με την πολιτική. 

Η Άννα Συνοδινού έχει τιμηθεί δύο φορές με το θεατρικό έπαθλο Κοτοπούλη καθώς και με το Σταυρό Ευποιίας Ελλάδος, με το μετάλλιο της Πόλεως των Αθηναίων καθώς και με το παράσημο του Κέδρου του Λιβάνου ενώ έχει γράψει και βιβλία.

Σήμερα, η Άννα Συνοδινού σε αρκετά μεγάλη ηλικία, όπως λέει στο newsbeast.gr, μένει μόνιμα σε κεντρικό σημείο των Αθηνών. Σε μεγάλη ηλικία πια αναφέρει ότι η ζωή της ήταν ένα βελούδο και ένας παράδεισος. «Με έχει αφήσει ο άνδρας μου. Άφησε ένα πολύ σπουδαίο υλικό για τους επόμενους», λέει για το σύζυγό της που πέθανε πριν από χρόνια. 

Υποστηρίζει ότι σήμερα οι ηθοποιοί δεν ξέρουν την παλιά γλώσσα του θεάτρου. «Στα θέατρα δεν έχει πολλή δουλειά. Όλα περνούν στην τηλεόραση. Έχουν απογοητευτεί οι ηθοποιοί και πάνε να κάνουν άλλα επαγγέλματα. Σήμερα, όλα έχουν γίνει μηχανές», αναφέρει.

Διαμαρτύρεται για την κατάσταση που έχει φτάσει η Ελλάδα αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτό. «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι προπάτορές μου μιλούσαν έτσι τα ελληνικά και σήμερα δεν ξέρουν να μιλάνε», λέει. 

Όποιος τη ρωτά για τα πολιτικά, ενώ έχει άποψη, θέλει να απέχει. Άλλωστε και γι’ αυτό αποσύρθηκε «Δεν είμαι ενεργός σε κανένα κόμμα. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο παρά να κοιτάξω να συμμαζέψω τα δικά μου θέματα. Είμαστε από τους Έλληνες που είχαμε τα προσόντα και ήταν εποχές που υπήρχε μεγάλη μπέσα. Τότε, μπορούσε να προχωρήσει ένας άνθρωπος. Μας έπαιρναν σε θέσεις χωρίς να υπάρχουν ανταλλάγματα», συμπληρώνει. 

Η Άννα Συνοδινού διδάσκει σε μαθητές το ταλέντο της υποκριτικής και φροντίζει στο χρόνο που βρίσκεται στο σπίτι της τις οικογενειακές της υποθέσεις. Καταδικάζει μάλιστα εκείνους που παρακολουθούν τούρκικα γιατί πιστεύει ότι οι Έλληνες έχουν αρκετή σημαντική δουλειά να επιδείξουν. Διαβάζει ακόμη αφού διαθέτει μια πολύ μεγάλη συλλογή βιβλίων. Διαμαρτύρεται ακόμη για την αγραμματοσύνη που υπάρχει σε αυτό τον τόπο. Συντροφιά της είναι το σκυλάκι της, η μπουμπού της, όπως την αποκαλεί. 

Πιστεύει πάντως ότι υπάρχουν αξιόλογοι ηθοποιοί αλλά θεωρεί ότι δεν τους διδάσκουν πως να γίνουν σημαντικοί. Γι' αυτό και έχει επιλέξει να απέχει...

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».

Leave a Reply