Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Κινητό=αμυντικό όπλο

Συσκευές εξαπολύουν ηλεκτροσόκ, ψεκάζουν χημικές ουσίες και «βγάζουν» μαχαίρι!

Δύσκολα μπορεί να θεωρήσει κάποιος επικίνδυνο όπλο ένα κινητό τηλέφωνο. Και πράγματι, μια μεμονωμένη συσκευή λίγα θα μπορούσε να προσφέρει σαν αμυντικό όπλο στην προστασία του χρήστη. 

Ωστόσο, διάφορες εταιρίες θεωρούν ότι πρόκειται για μια παράλειψη και βάλθηκαν να διορθώσουν το «σφάλμα» αυτό, παρουσιάζοντας θήκες που ουσιαστικά μετατρέπουν τη συσκευή σε αμυντικό μηχανισμό!

Η πιο πρωτοποριακή τέτοια θήκη είναι ίσως της Yellow Jacket, καθώς ούτε λίγο-ούτε πολύ μετατρέπει τη συσκευή σε όπλο που προκαλεί ηλεκτροσόκ! 

Αν και η απόδοση των κανονικών όπλων είναι εκατομμύρια βολτ, ο μηχανισμός της Yellow Jacket βγάζει 650.000 βολτ που όμως η εταιρεία χαρακτηρίζει ικανά για άμυνα εναντίον «ενός ανεπτυγμένου, επιθετικού ενήλικου άντρα». Η συσκευή που υπόσχεται την προστασία του χρήστη από κακοποιούς, κοστολογείται στα 140 δολάρια.





Άλλες εταιρείες πάλι, αντί για ηλεκτρικές εκκενώσεις προκρίνουν χημικές μεθόδους προστασίας! Τόσο η Spraytect, όσο και η Smarty Guard είναι θήκες για κινητά που φέρουν ειδική υποδοχή φύλαξης σπρέι πιπεριού μαζί με το μηχανισμό ψεκάσματος. 

Λειτουργώντας με ανάλογο τρόπο με τα κανονικά σπρέι, ψεκάζουν με ερεθιστικές χημικές ουσίες τον επίδοξο κακοποιό. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα σπρέι, βρίσκονται στο χέρι του χρήστη, εάν υποθέσουμε ότι η πρόσβαση στη συσκευή είναι πάντα εύκολη και έμμεση.

Η Smarty Guard κοστίζει 37,5 ευρώ, ενώ η Spraytect 39,5 δολάρια και μάλιστα είναι διαθέσιμη σε διάφορες αποχρώσεις.




Τέλος, για όσους προτιμούν πιο παραδοσιακά μέσα προστασίας, υπάρχουν αρκετές εταιρείες που ενσωματώνουν στη θήκη κινητού ένα κανονικό μαχαίρι!



Όλες οι παραπάνω θήκες με μηχανισμούς άμυνας, βασίζονται στη λογική ότι το θύμα θα έχει πάντα επάνω του το κινητό του, και άρα το μηχανισμό προστασίας. 

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν ότι οι μηχανισμοί αυτοί μπορεί να προσφέρουν ένα αδικαιολόγητο αίσθημα ασφαλείας. «Το γεγονός ότι απλά έχεις κάτι, δεν σημαίνει κιόλας ότι είσαι εκπαιδευμένος να το χρησιμοποιείς», λέει ο James Sherman, ειδικός σε μεθόδους αυτοάμυνας.

Leave a Reply