Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Πώς Να Συμπαρασταθείτε...


Αχ, αχ, αχ! Μπορεί οι σχέσεις να είναι δύσκολες, αλλά οι χωρισμοί είναι ακόμη πιο δύσκολοι.
Πόσο μάλλον όταν συμβαίνουν σε ανθρώπους που αγαπάς και δεν ξέρεις τι να κάνεις για να τους βοηθήσεις και να απαλύνεις τον «πόνο» τους.

Όλες έχουμε βιώσει έναν άσχημο χωρισμό και ξέρουμε πως αισθάνεσαι στην αρχή... Όλες όμως, έχουμε και μία φίλη που βρέθηκε σε μία τέτοια κατάσταση. Ξέραμε όμως τι έπρεπε να κάνουμε;

Καταρχήν δεν πρέπει να την πιέσουμε ποτέ και για τίποτα. Τα κλασικά «κολπάκια» του τύπου να βγούμε έξω γιατί θα της κάνει καλό να είναι με κόσμο, ή να ντυθεί και να βαφτεί για να αισθανθεί εκείνη καλύτερα με τον εαυτό της και πολλά άλλα... τα αφήνουμε στην άκρη και κινούμαστε διαφορετικά, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες.


Προσπαθούμε να μην μένει μόνη της για πολλές ώρες. Η ύπαρξη άλλων ανθρώπων στο χώρο, βοηθάει να ξεχαστεί και να ξεφύγει λίγο το μυαλό της από τις άσχημες σκέψεις. Γι' αυτό καλό θα ήταν, να περνάτε συχνά από το σπίτι της ή να συνεννοηθείτε με τις υπόλοιπες της παρέας να πηγαίνετε εναλλάξ, ώστε οι ώρες που θα μένει τελικά ολομόναχη, να είναι ελάχιστες.

Την αφήνουμε να ξεσπάσει και να τα βγάλει από μέσα της. Αυτή η τακτική θα τη βοηθήσει να αισθανθεί σταδιακά πολύ καλύτερα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να την πιέσουμε να μας μιλήσει. Αν χρειαστεί θα καθίσουμε ως απλοί παρατηρητές στο χώρο, μέχρι εκείνη να αποφασίσει πότε και πως θα μας μιλήσει.

Πολλοί άνθρωποι όταν βγαίνουν έξω, πίνουν μέχρι να μεθύσουν και να πάρουν τον πρώην τους τηλέφωνο. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε, γιατί αργότερα θα το μετανιώσει. Αν θέλει να πιει για να ξεχάσει, φροντίζουμε αυτό να συμβεί στην ασφάλεια του σπιτιού της και να απομακρύνουμε από κοντά της τα τηλέφωνα.

Φυσικά αποφεύγουμε να πάμε κάπου όπου υπάρχουν πιθανότητες να έρθει σε επαφή με τον πρώην, γιατί αυτό θα την ταράξει και θα την επαναφέρει στο αρχικό στάδιο του χωρισμού. Αλλά ακόμη κι αν συμβεί αυτό, εμείς είμαστε εκεί για να την προστατέψουμε και να την προφυλάξουμε από καθετί που θα την επηρεάσει αρνητικά, ειδικά αν αυτό είναι μία άλλη γυναίκα στο πλευρό του πρώην.


Τα στάδια ενός χωρισμού, εκτός από τη θλίψη, περιλαμβάνουν και θυμό, άρνηση, ακόμη και μίσος κάποιες φορές. Γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένες για τις χειρότερες αντιδράσεις. Αν αποφασίσει εκείνη ότι ήρθε η ώρα να βγει έξω για να ξεσκάσει, τότε τη συνοδεύουμε και λειτουργούμε ως «άγρυπνοι φρουροί» δίπλα της.

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι απλά να την ακούμε και να της λέμε τη γνώμη μας, όταν αυτή μας ζητηθεί. Ακριβώς επειδή γνωρίζουμε καλά τι βιώνει, ξέρουμε και τι θα ήθελε να ακούσει από εμάς. Το να την κάνουμε να χαμογελάει ή και να γελάει, το να της αφιερώνουμε χρόνο για να κάνουμε κάτι μαζί ή απλά να μαγειρέψουμε για να φάμε παρέα, είναι πράγματα που θα την κάνουν στιγμιαία να ξεχαστεί.

Ναι μεν της δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο και χώρο, αλλά χωρίς υπερβολές. Αν αισθανθούμε ότι έχει περάσει ήδη αρκετός καιρός και πρέπει επιτέλους να σταματήσει να «πενθεί» την παλιά της σχέση, τότε γινόμαστε με γλυκό τρόπο, λίγο πιο πιεστικές, προσπαθώντας να την κάνουμε να συνέλθει.


Όπως και να 'χει, ο χωρισμός είναι μία δύσκολη φάση στη ζωή κάθε ανθρώπου κι είναι πολύ σημαντικό να 'χει γύρω του εκείνους που αγαπάει. Μία γλυκιά κουβέντα, ένα βλέμμα κατανόησης, όχι λύπησης, και μία ζεστή αγκαλιά για να ξεσπάσει, είναι το καλύτερο γιατρικό.

Leave a Reply