Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Το νεο Ford Mondeo

Τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της ευρωπαϊκής έκδοσης του Mondeo έδωσαν στη δημοσιότητα οι άνθρωποι της Ford. Αυτές τις ημέρες στο Ντιρόιτ παρουσιάζεται η αμερικάνικη εκδοχή του (ονομάζεται Ford Fusion), η οποία έχει ελάχιστες διαφορές από το αυτοκίνητο που θα έρθει στην Ευρώπη (αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες). Σχεδιαστικά το νέο μοντέλο είναι ακόμη πιο «εκφραστικό» από το προηγούμενο κι έχει πιο έντονα σπορ χαρακτηριστικά. Επίσης, το εσωτερικό του είναι πιο πολυτελές κι έχει υλικά καλύτερης ποιότητας και βελτιωμένη συναρμογή (σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ford).
Το νέο Mondeo έχει καινούριο σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση και νέα πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Στην Ευρώπη θα διατίθεται με κινητήρες 1.6 EcoBoost και 2.0 EcoBoost, αλλά και με τους πετρελαιοκινητήρες της Ford: 1.6, 2.0, 2.2 TDCi.
Αυτοί θα συνδυάζονται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε με αυτόματο. Σημειώστε ότι οι μηχανικοί της Ford έχουν προτείνει να τοποθετηθεί και ο turbo χιλιάρης κινητήρας, απόδοσης 125PS.
Επίσης, θα υπάρχουν εκδόσεις με σύστημα start-stop και με σύστημα τετρακίνησης και φυσικά εκδόσεις station wagon. Στις Η.Π.Α. το Fusion θα διατίθεται και σε υβριδική και plug-in hybrid έκδοση, για τις οποίες δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση εάν θα τις δούμε και στο ευρωπαϊκό Mondeo.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο μεσαίο μοντέλο της Ford θα έρθει στην Ευρώπη αρκετά αργά, το πρώτο τρίμηνο το 2013. Αυτό σημαίνει ότι οι φωτογραφίες που βλέπουμε είναι του αυτοκινήτου προπαραγωγής κι ενδεχομένως να υπάρξουν μικρές διαφοροποιήσεις στο μοντέλο που θα έρθει στη γηραιά ήπειρο.

Leave a Reply