Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Γιγαντιαία μυρμήγκια

Μια φυλή μεταλλαγμένων μυρμηγκιών με γιγαντιαία κεφάλια και τεράστια πηγούνια δημιούργησαν επιστήμονες ενεργοποιώντας συγκεκριμένα γονίδια στα έντομα.

Οι ειδικοί από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ χορήγησαν σε προνύμφες μυρμηγκιών μια ειδική ορμόνη μέσω της οποίας κατάφεραν να εξελιχθούν σε μυρμήγκια «υπερ- στρατιώτες».

Μέχρι σήμερα, όλες οι αποικίες μυρμηγκιών αποτελούνται από έντομα από διάφορες «κάστες», συμπεριλαμβανομένων αυτών των στρατιωτών και των εργατών. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί τώρα και η σπάνια και ασυνήθιστη κάστα των υπερ-στρατιωτών.

Ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Abouheif και οι συνεργάτες του μελέτησαν περισσότερα από 1.000 διαφορετικά είδη μυρμηγκιών και διαπίστωσαν ότι υπήρχαν μόλις οκτώ κατηγορίες που διέθεταν τους λεγόμενους υπερ-στρατιώτες οι οποίοι βοηθούν στην προστασία της αποικίας των μυρμηγκιών εμποδίζοντας την είσοδο εισβολέων κάνοντας χρήση των πελωρίων διαστάσεων κεφαλιών τους.

Στην προσπάθεια τους να καταλάβουν οι επιστήμονες τι είναι αυτό που οδηγεί στη δημιουργία της συγκεκριμένης κατηγορίας μυρμηγκιών, διαπίστωσαν ότι σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και ανάπτυξη τους παίζουν όχι μόνο η θερμοκρασία στην οποία μεγαλώνουν τα αυγά και η διατροφή αλλά και μια χημική ουσία που υπάρχει μέσα στα αυγά, η οποία έχει την ονομασία νεανική ορμόνη.

«Επομένως, με τους σωστούς χειρισμούς τη σωστή στιγμή της ανάπτυξης τους, αρκεί η χορήγηση μιας ορμόνης για τη δημιουργία των γιγαντιαίων αυτών μυρμηγκιών», εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας.

Leave a Reply