Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Επικίνδυνα εμφυτεύματα σιλικόνης

Την ώρα που η υπόθεση με τα επικίνδυνα εμφυτεύματα σιλικόνης παίρνει διαστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, στην Ελλάδα «αναζητούνται» τουλάχιστον 250 ζεύγη που έφθασαν στα χέρια πλαστικών χειρουργών την περίοδο 2009 - Απρίλιος 2010, σύμφωνα με τις εταιρίες που τα εισήγαγαν και τα διέθεταν. Από την πλευρά της, η επιστημονική ένωση πλαστικών χειρουργών έχει ενημερωθεί επισήμως για χρήση μόνο σε 15 έως 20 ασθενείς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, οι εταιρίες που νομίμως εισήγαγαν και διέθεταν τα ενθέματα στήθους έδωσαν αναλυτικά στοιχεία στον ΕΟΦ και το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με αυτά, έχουν διατεθεί 250 ζεύγη εμφυτευμάτων σιλικόνης σε πλαστικούς χειρούργους.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν χρησιμοποιήθηκαν ή όχι.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γιάννης Τούντας δήλωσε στα «ΝΕΑ» ότι έχουν ζητηθεί στοιχεία για την ακριβή ποσότητα των ενθεμάτων που έφτασαν στην Ελλάδα και ποιοι ήταν οι γιατροί που τα προμηθεύτηκαν και τελικά τα χρησιμοποίησαν». Ο ΕΟΦ αναμένει τα στοιχεία έως το τέλος της εβδομάδας.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας θα λάβει τις αποφάσεις του όταν ολοκληρωθεί η έρευνα και εκδοθούν οι επίσημες οδηγίες από τη Γαλλία και τις ευρωπαϊκές Αρχές για την κοινή αντιμετώπιση του ζητήματος.

Leave a Reply