Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Spam τα 3,5 εκατ. tweets την ημέρα

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουμε σε ποιους λογαριασμούς κάνουμε follow, καθώς περίπου 3,5 εκατομμύρια tweets την ημέρα είναι spam... σύμφωνα με την εταιρεία BitDefender, η οποία έχει δημιουργήσει το SafeGo, ένα λογισμικό που απομονώνει τους μη ασφαλείς λογαριασμούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις εταιρείας οι ύποπτοι λογαριασμοί εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι χρήστες του Twitter στέλνουν συμπτηγμένα links (ώστε να χωρέσουν στους 140 χαρακτήρες που περιλαμβάνει κάθε tweet) με αποτέλεσμα μέσω της ίδιας τεχνικής να καταφέρνουν να spamάμουν με καμουφλάζ άλλους λογαριασμούς.

Όπως αναφέρει στην Daily Mail ο Catalin Cosoi, τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, περίπου το 1% των 350 εκατομμυρίων tweets που λαμβάνονται καθημερινά είναι spam (τα tweets που στέλνονται ημερησίως είναι περίπου 200 εκατομμύρια αλλά πολλά από αυτά έχουν περισσότερους από ένα λήπτες για αυτό προκύπτει η συγκεκριμένη διαφορά) ήτοι 3,5 εκατομμύρια tweets την ημέρα είναι ύποπτα.

Σύμφωνα μάλιστα με ένα πρόσφατο post στο blog της TrendMicro (εταιρεία που επίσης δραστηριοποιείται στο χώρο της ασφάλειας) το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί οι ύποπτοι λογαριασμοί να περιέχουν στα tweets τους link που φαινομενικά οδηγούν σε κάποια φωτογραφία στο Facebook , όμως αντί για αυτό περιέχουν κάποιο αρχείο το οποίο εκτελείται όταν ο χρήστης πατήσει το link.

Leave a Reply