Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Ξηροδερμια προσωπου

Τό πρόσωπό μας είναι μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματός μας και χρειάζεται ειδική φροντίδα για να είναι υγιές, όμορφο και λαμπερό!

Τί είναι όμως η ξηροδερμία του προσώπου; Είναι μία κατάσταση, καθόλου ευχάριστη, κατά την οποία το δέρμα είναι άγριο και θαμπό, ξεφλουδίζει, είναι ερυθρό με αίσθημα τάσης(τράβηγμα) καύσου και κνησμού.

Εμφανίζεται στο μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια, στα πλαϊνά της μύτης και στο κεφάλι.

Το δέρμα σκάει, δημιουργούνται διαβρώσεις και έτσι μικρόβια μπορεί να εισχωρήσουν και να δημιουργήσουν επιμολύνσεις.

Που οφείλεται όμως η ξηροδερμία; Οι παράγοντες που προκαλούν ξηροδερμία είναι πολλοί: Η απεριόριστη έκθεση στον ήλιο, η έλλειψη υγρασίας στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας από τα κλιματιστικά, το στρές, η κακή διατροφή, η φτωχή σε φρούτα και λαχανικά, το κάπνισμα, το αλκοόλ, η τρίτη ηλικία, η χρήση λανθασμένων προϊόντων περιποίησης και ορισμένες παθήσεις, όπως είναι ο διαβήτης, η ατοπική δερματίτιδα, η σμηγματοροϊκή δερματίτιδα, η ιχθύαση καθώς και ο υποθυρεοειδισμός. Μεγάλος όμως παράγοντας ξηροδερμίας είναι και η αφυδάτωση της επιδερμίδας, που προκαλείται απο την αλλαγή του ΡΗ του δέρματος μετά από χρήση σαπουνιών, απολεπιστικών προϊόντων κλπ. με αποτέλεσμα το δέρμα να αδυνατεί να συγκρατήσει την υγρασία. Πολλές φορές όταν έχουμε λιπαρό δέρμα, έχουμε την λανθασμένη αντίληψη ότι δεν χρειάζεται ενυδάτωση παρά μόνο καθάρισμα, άλλο όμως η υγρασία και άλλο η ενυδάτωση! Ναι και το λιπαρό δέρμα χρειάζεται καθημερινή ενυδάτωση με προϊόντα oil free.

ΠΩΣ όμως αντιμετωπίζουμε την ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑ; Στόχος μας είναι να γίνει το δέρμα ελαστικό με ζωντάνια και να αποκτήσει ξανά την ικανότητα να "κρατά" την υγρασία! Διότι όταν γεννιόμαστε έχουμε ένα ροδαλό, ενυδατωμένο δέρμα, ανεξάρτητα απο τον τύπο του. Καθημερινά φροντίζουμε για την ενυδάτωσή του, αφού το καθαρίσουμε πρωϊ -βράδυ με γαλάκτωμα καθαρισμού, το ξεπλένουμε με νερό όχι καυτό, ούτε πολύ κρύο αλλά μέτριας θερμοκρασίας, το σκουπίζουμε ταμποναριστά, ήπια και μετά το περνάμε με τονωτική λοσιόν, ενυδατική. Χρησιμοποιούμε μετά ενυδατικές κρέμες ή και συμπληρωματικά ορρό, σύμφωνα με τις οδηγίες της αισθητικού μας και απαραίτητα κάθε πρωί την αντηλιακή μας κρέμα! Δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα καθαρισμού με αφρό γιατί ξηραίνουν το δέρμα. Φροντίζουμε για τον καλό αερισμό του χώρου μας, αποφεύγουμε την έντονη ζέστη και το κρύο, πίνουμε αρκετό νερό ημερησίως, τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά, ώστε να πάρουμε όχι μόνο νερό αλλά και βιταμίνες, όπως Α,Ε,Β,C καθώς και θείο( από κρεμμύδια και σκόρδο).Αποφεύγουμε το κάπνισμα και το αλκοόλ. Δύο τρείς φορές την εβδομάδα χρησιμοποιούμε στο σπίτι μάσκες ενυδάτωσης και θρέψης, ειδικά πριν το μπάνιο και το λούσιμο των μαλλιών, ώστε να μην "τραβάει" το δέρμα μετά.

Όμως η καλύτερη αντιμετώπιση της ξηροδερμίας γίνεται από την αισθητικό μας με τις εξειδικευμένες θεραπείες στο ινστιτούτο και το μασάζ rejuvance (ολιστικό μασάζ προσώπου).Το μασάζ REJUVANCE γίνεται με ειδικές μαλάξεις για την καλύτερη οξυγόνωση της επιδερμίδας και την θρέψη, παράλληλα διώχνει τις τοξίνες, καθ' όσον με αυτό το μασάζ αυξάνεται η αιματική και λεμφική κυκλοφορία του αίματος .Παράλληλα βελτιώνεται ο τόνος και η ποιότητα της επιδερμίδας, οι ρυτίδες λειαίνουν, οι λεπτές γραμμές εξαφανίζονται και επανέρχεται η ελαστικότητα! Νοιώθουμε το αίσθημα της βαθύτατης ευεξίας και χαλάρωσης, σαν να έχουμε μόλις ξυπνήσει από ένα βαθύ ύπνο.

Leave a Reply