Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter


Η προετοιμασία για την νέα σχολική χρονιά δεν συμπεριλαμβάνει μόνο αγορές σχολικών. Τα παιδιά δεν βλέπουν πάντα την επιστροφή στο σχολείο με ενθουσιασμό και δεν είναι λίγα εκείνα που αισθάνονται ανασφάλεια και φόβο, λίγες μέρες πριν το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού.
Κάθε παιδί –και ιδιαίτερα τα πρωτάκια- έχουν αγωνία, για το πώς θα τα πάνε με τα μαθήματα, αν θυμούνται αυτά που έμαθαν πέρσι, αν η καινούργια δασκάλα θα είναι καλή ή αν οι καινούργιοι συμμαθητές θα τους αποδεχθούν και θα κάνουν νέους φίλους.
Για τα παιδιά που πηγαίνουν νηπιαγωγείο τα πράγματα είναι ευκολότερα, καθώς το πρόγραμμα του προνήπιου είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να τα προετοιμάζει για την ομαλή μετάβασή τους στο νηπιαγωγείο.
Επίσης όταν στην οικογένεια υπάρχουν μεγαλύτερα αδέρφια, τα μικρότερα δεν βλέπουν την ώρα να πάνε μαζί τους στο «μεγάλο σχολείο».
Όπως και να ‘χει πάντως, η αλλαγή σε νέο σχολείο είναι μια άγνωστη διαδρομή και είναι απόλυτα φυσιολογικό το παιδί σας να μην αισθάνεται άνετα.
Είτε λοιπόν το παιδί σας είναι πρωτάκι, είτε άλλαξε σχολείο λόγω μετακόμισης, θα χρειαστεί να καθησυχάσετε τους φόβους και τις ανησυχίες του.

► Συζητήστε με το παιδί σας για την καινούργια σχολική χρονιά. Μάθετε τι το ανησυχεί και προσπαθήστε να εκλογικεύσετε τους φόβους του.

► Κάντε μια σύντομη γνωριμία με την νέα δασκάλα λίγες μέρες πριν το ξεκίνημα των σχολείων.

► Επισκεφθείτε μαζί με το παιδί το σχολείο, βρείτε την τάξη του και βοηθήστε το να βρει που είναι οι τουαλέτες, ποιος είναι ο διάδρομος που οδηγεί στο προαύλιο και γενικά βοηθήστε το να προσανατολιστεί μέσα στον νέο χώρο.

► Βρείτε μαζί τους κοινόχρηστους χώρους, την αίθουσα μουσικής, τη βιβλιοθήκη αν υπάρχει, το κυλικείο και γενικά τους χώρους που θα χρειαστεί να εξοικειωθεί.

► Αρχίστε σιγά σιγά να εγκαταλείπετε το καλοκαιρινό πρόγραμμα, υιοθετώντας ένα πιο «σφιχτό» ημερήσιο πρόγραμμα. Αρχίστε να το βάζετε για ύπνο λίγο νωρίτερα, βάλτε το να ασχοληθεί κάποιες ώρες το πρωινό με ένα επαναληπτικό βιβλίο απ’ αυτά που κυκλοφορούν για το καλοκαίρι, μειώστε τις πολλές ώρες στην τηλεόραση. Βάλτε το δηλαδή με αργά βήματα στην χειμωνιάτικη-σχολική ρουτίνα.

► Προσπαθήστε να του μεταδώσετε ενθουσιασμό για την προοπτική ότι τη νέα σχολική χρονιά θα μάθει καινούργια πράγματα, θα βελτιώσει τις ικανότητες και τις δεξιότητές του και δώστε του το μήνυμα ότι κάθε αρχή μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, είναι όμως το ξεκίνημα μιας γοητευτικής διαδρομής που θα του προσφέρει νέες εμπειρίες και γνώση.

Leave a Reply