Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Εσύ πότε θα γίνεις νύφη;

Το μονόπετρο στο χέρι, το λευκό πριγκηπικό νυφικό και η χλιδάτη δεξίωση μετά το χορό του Ησαΐα! Αυτό ήταν το όνειρο χιλιάδων γυναικών για γενεές και γενεές! Έλα όμως που η φαντασίωση αλλάζει πια σαν τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας και η πραγματικότητα του να ντυθείς νυφούλα αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας.

Τι λένε οι αριθμοί;
Ο μέσος όρος που μια γυναίκα ντύνεται νυφούλα για πρώτη φορά ξεπέρασε τα 30 χρόνια ζωής μιας γυναίκας ενώ και ο αριθμός των γάμων που πραγματοποιούνται είναι ο χαμηλότερος εδώ και έναν αιώνα. Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι γυναίκες αναβάλλουν ενσυνείδητα την ζωή μέσα σε ένα γάμο με σκοπό να κυνηγήσουν περισσότερο την καριέρα τους. Έτσι, σχεδιάζουν να μαζέψουν αρκετά χρήματα για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν κάποια ημέρα το γάμο που θα ήθελαν, όπως θα τον ήθελαν! Κάποιες άλλες πάλι, περιμένουν να βρουν τον ιδανικό σύντροφο ενώ κάποιες άλλες επιλέγουν να μην παντρευτούν ποτέ, αφού ακόμα κι αυτό στη μετά "Sex and the City" εποχή είναι κοινωνικά αποδεκτό!

Νυφούλα ετών 30 και κάτι ψιλά:
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", πηγή της οποία υπήρξε το γραφείο εθνικών στατιστικών της Βρετανίας, την περσινή χρονιά (το πρώτο εξάμηνο) οι γυναίκες ντύνονταν νυφούλες για πρώτη φορά στα 30 ενώ στο δεύτερ εξάμηνο του 2009, ο μέσος όρος ανέβηκε στα 30,1 έτη! Αξίζει να σημειωθεί, πως το 1966, ο ίδιος μέσος όρος στην Αγγλία και την Ουαλία δεν ξεπερνούσε τα 22,5 έτη ζωής μιας γυναίκας ενώ πιο πρόσφατα (το 1991), οι γυναίκες ντύνονταν νυφούλες για πρώτη φορά στα 25 χρόνια τους (25,5 για την ακρίβεια)!

Πρώτη θέση στο ράφι;
Ειδικοί σε θέματα σχέσεων, αποδίδουν πάντως αυτή την αλλαγή, στην επιθυμία που δείχνουν οι γυναίκες να σπαταλούν χρόνο για τον εαυτό τους και μόνο, καθ' όλη τη διάρκεια της δεύτερης δεκαετίας της ζωής τους, αντί ν΄ανησυχούν μήπως μείνουν στο ράφι! Εν τω μεταξύ, ο μέσος όρος ηλικίας των νεόνυμφων ζευγαριών στο σύνολο, ξεπερνά σήμερα τα 32 χρόνια ζωής, τη στιγμή που το 1999 έφτανε τα 30, γεγονός που επιβεβαιώνει πως οι γάμοι έχουν μειωθεί αισθητά σε σχέση με το παρελθόν!
Το 2008, τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν έφτασαν τα 232.990 στη Βρετανία, τη στιγμή που όπως φωνάζουν οι ειδικοί, ο γάμος έχει πλέον γίνει επιλογή τρόπου ζωής και όχι αναγκαιότητα!Αυτό υποστηρίζει και ο καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Μπραντφορντ (Bradford University),δρ Σίμον Ντάνκαν (Simon Duncan) που τονίζει:
"Πλέον, δεν χρειάζεσαι το γάμο για ν' αποδείξεις πως είσαι ενήλικη, οπότε και οι νέοι άνθρωποι δεν βιάζονται να παντρευτούν".

Γιατί λέμε ναι στο γάμο τελικά:
Το σεξ, η συγκατοίκηση ή απόκτηση παιδιών αποτελούν τους τρεις κατ' εξοχήν λόγους για να προχωρήσει ένας νέος σήμερα σε γάμο. Ακόμα και αυτοί οι τρεις λόγοι που θα συντελούσαν στο να παίξουν για εσένα τα γαμήλια εμβατήρια, πλέον είναι γεγονότα, κοινωνικά αποδεκτά να συμβούν και σε σχέσεις εκτός γάμου! Άσε που και το κόστος ενός γάμου από μόνο του είναι αποτρεπτικό και φτάνει στην Βρετανία τις 23.000 λίρες δηλαδή κοντά 26 χιλιάδες ευρώ!
Πλέον, τα ζευγάρια προτιμούν ν' ανταλλάσσουν όρκους πίστης ο ένας με τον άλλο, ενώ έχουμε και παραδείγματα επιτυχημένα παραδείγματα μακροχρόνιων σχέσεων όπου οι δύο νέοι δεν έμεινα ποτέ μαζί. Για εκείνος, ο γάμος ως μυστήριο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας τρόπος για να ζητοκραυγάζεις δημοσίως κάτι που είναι γνωστό!

Η Κριστίν Βέμπερ (Christine Webber), γνωστή ψυχαναλύτρια και συγγραφέας του βιβλίου "Too Young To Get Old" δίνει τη δική της διάσταση στο θέμα:
"Οι γυναίκες έχουν πλέον πολλές προοπτικές κι μπορούν είτε να σπουδάσουν, είτε να ταξιδέψουν, είτε να διαπρέψουν στη δουλειά τους. Όταν πλέον πιστεύεις πως θα φτάσεις τα 100 χρόνια ζωής, το να βιαστείς να βρεις έναν άντρα δεν αποτελεί προτεραιότητα και οι γυναίκες στα 20 τους αυτό κάνουν: σκέφτονται αν θα μείνουν με τον άντρα που έχουν τώρα δεσμό ή αν θα ψάξουν για κάτι καλύτερο".
Αν σκεφτούμε μάλιστα, πως μια γυναίκα μπορεί να έχει μια επιτυχή εγκυμοσύνη και μετά τα 40, ακόμα και η απόκτηση ενός παιδιού μπορεί να αναβληθεί για λίγο αργότερα.
Kαι ο Πρίγκηπας του παραμυθιού;
Μια άλλη έρευνα, δείχνει πως οι γυναίκες σπανίως καταλήγουν με τον πρίγκηπα του παραμυθιού που είχαν φαντασιωθεί όταν ήταν νέες. Πλέον, οι γυναίκες προτιμούν να μείνουν και 3 ακόμα και 5 χρόνια με έναν άντρα, να τον τεστάρουν και κατόπιν να προχωρήσουν σε ένα γάμο! Φυσικά, στην καθημερινότητα των ετών αυτών, το παραμύθι έχει πάει περίπατο.
Αλλά και οι άντρες, περιγράφουν το άλλο τους μισό κάθε άλλο παρά τέλειο, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Σέιφλιντ (Sheffield University) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μον Πελιέ (University of Montpellier) στη Γαλλία
Η έρευνα που έγινε σε 100 ζευγάρια, έδειξε πως οι άντρες που συμμετείχαν θα ήθελαν να έχουν στο πλευρό τους συντρόφους πιο αδύνατες (από εκείνες που είχαν)!

Leave a Reply