Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Εγκυμοσύνη;;Θα αστειέυεσαι!!


Σε δεύτερη μοίρα φαίνεται πώς περνάει η εγκυμοσύνη και η απόκτηση ενός μωρού για τα ζευγάρια αφού η οικονομική κρίση αγχώνει ιδιαίτερα τις γυναίκες που διστάζουν να πάρουν την απόφαση να αποκτήσουν μωρό.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για το περιοδικό «Red», 1 στις 10 γυναίκες αποφασίζουν να αφήσουν για αργότερα τις προσπάθειες σύλληψης, ενώ το 15% αποφασίζουν να μην δοκιμάσουν καν.

Στην δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.500 Βρετανίδες, ηλικίας 30 έως 45 ετών, η μία στις τέσσερις εκ των οποίων αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη σύλληψη και γι’ αυτό προγραμμάτιζαν να στραφούν στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Από αυτές, ωστόσο, η μία στις πέντε δήλωσαν πως το κόστος είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, με το 12% να λένε πως αδυνατούν να αρχίσουν την όλη διαδικασία ή να κάνουν τον επαναληπτικό κύκλο της εξωσωματικής.

Ωστόσο, το 94% των γυναικών δήλωσαν έτοιμες να θυσιάσουν τα πάντα για να αποκτήσουν ένα παιδί – ακόμα και τις εξόδους, τα έξοδα για την εμφάνισή τους και την ασφάλισή τους για να πάρουν κάποτε σύνταξη.
Ο Δρ Πήτερ Μπόουεν-Σίμπκινς, ιατρικός διευθυντής στην «Women’s Clinic» του Λονδίνου, λέει πως πολλές ασθενείς επιλέγουν πλέον λιγότερους κύκλους εξωσωματικής.

Όντως, η νέα δημοσκόπηση έδειξε πως από τις γυναίκες που έκαναν εξωσωματική, το 38% έκανε μόνο μία προσπάθεια, ενώ μόλις το 10% είχαν κάνει πάνω από πέντε.

Ο δρ Μπόουεν-Σίμπκινς παραδέχεται πως οι γυναίκες κάνουν πλέον λιγότερους κύκλους εξωσωματικής, αλλά πιστεύει πως αυτό οφείλεται και στο ότι έχουν βελτιωθεί τα ποσοστά επιτυχίας των μεθόδων, φτάνοντας το 39% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

«Η δημοσκόπηση δείχνει πως η κρίση έχει πλήξει το τελευταίο έτος τις γυναίκες και τις οικογένειές τους, αναγκάζοντας πολλές να αναβάλλουν ή να ξανασκεφτούν εάν θα κάνουν παιδί», δήλωσε ο κ. Σαμ Μπέικερ, εκδότης του περιοδικού Red.

Leave a Reply