Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Επέλεξε κατάλληλο παιδικό σταθμό

Για να επιλέξεις παιδικό σταθμό για το μικρό σου, πρέπει πάνω απ' όλα να ξέρεις κάποια βασικά πράγματα για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα και να μην έχεις άγχος και εσύ η ίδια. Είναι δύσκολο να αποχωριστείς το παιδάκι σου και για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

1. Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να μας καλύπτει ο χώρος στον οποίο φιλοξενούνται τα παιδιά, ως προς τα τετραγωνικά του, ως προς τον τύπο του, ως προς την άνεση του χώρου και των εξοπλισμών, διότι αν στο σπίτι μας διαθέτουμε ένα ολόκληρο δωμάτιο για το παιδί δεν μπορεί να το πάμε στο ίδιο δωμάτιο με άλλα 10.


2. Μιλάμε με τον ιδιοκτήτη του παιδικού σταθμού και βλέπουμε αν έχουμε την ίδια παιδαγωγική άποψη. Ο σταθμός μπορεί να είναι εξαιρετικός, αλλά να μεγαλώνουν τα παιδιά με διαφορετικό τρόπο απ' αυτόν που τα μεγαλώνουμε εμείς στο σπίτι.
Αν δεν έχουμε την ίδια παιδαγωγική γραμμή, θα μπερδέψουμε το παιδί και θα του κάνουμε κακό αντί για καλό.


3. Ζητάμε να δούμε τους βοηθητικούς χώρους για να κρίνουμε και την καθαριότητα και την επάρκεια, την ασφάλεια και την υγιεινή τους. Μην ξεχνάμε ότι είναι κοινόχρηστες οι τουαλέτες.


4. Ζητάμε να μάθουμε το παιδαγωγικό πρόγραμμα του σταθμού. Πως απασχολούνται τα παιδιά στη διάρκεια της μέρας, είναι ενδιαφέρον πρόγραμμα και κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού;


5. Στη συνέχεια ζητάμε να δούμε τον κατάλογο των συνεργατών του παιδικού σταθμού. Υπάρχει σταθερός παιδίατρος; Υπάρχει σύμβουλος;

6. Ζητάμε το μενού για να δούμε αν και οι διατροφικές συνήθειες του παιδιού μας και ο τρόπος που εμείς το διατρέφουμε συμπίπτουν με αυτές του σχολείου.


7.Τέλος δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία στο έμψυχο υλικό του χώρου κατά πόσον είναι καλής διάθεσης, με χαμόγελο, πρόθυμες και δραστήριες διότι στην αντίθετη περίπτωση το παιδί θα πλήξει, θα πιεστεί και δεν θα αγαπήσει τον χώρο όπως θα έπρεπε, αφού ο παιδικός σταθμός είναι στην ουσία το πρώτο βήμα του παιδιού για την κοινωνικοποίηση, την ένταξή του στο εκπαιδευτικό σύστημα και η έξοδός του στην κοινωνία.

Leave a Reply