Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Κοκτέιλ φρούτων για γερή καρδιά!

Ένα κοκτέιλ φρούτων «ασπίδα» για την καρδιά δημιούργησαν γάλλοι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.
Όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο "Food and Function" της Βασιλικής Εταιρείας Χημείας της Βρετανίας, οι ειδικοί δοκίμασαν το μείγμα των χυμών που έφτιαξαν σε αρτηρίες χοίρων στο εργαστήριο και παρατήρησαν ότι προκαλούσε χαλάρωση στα τοιχώματά τους.

Σούπερ κοκτέιλ

Στο σούπερ κοκτέιλ οι επιστήμονες προσέθεσαν διάφορα φρούτα όπως μούρα (διαφόρων ειδών), φράουλες, μήλα και σταφύλια.

Μελετώντας αναλυτικά τα επίπεδα πολυφαινολών των φρούτων αυτών κατέληξαν ότι το φραγκοστάφυλο, το μύρτιλλο, το μαύρο μούρο Aronia melanocarpa, το cranberry, το κόκκινο μούρο lingonberry και το σταφύλι, αποτελούσαν τους ισχυρότερους «σωματοφύλακες» της καρδιάς.

Οι ειδικοί του Βρετανικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (BHF) υποστηρίζουν ότι τα νέα ευρήματα ενισχύουν τη θεωρία σχετικά με τον ευεργετικό ρόλο των φρούτων και των λαχανικών ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Χυμοί, ναι μεν αλλά…

«Παρόλα αυτά», προσθέτει η δρ Τρέισι Πάρκερ από το BHF, «ακόμα δεν έχουμε καταλάβει πλήρως γιατί ή πώς κάποια φρούτα και λαχανικά δρουν πιο ευεργετικά σε σχέση με άλλα. Ούτε οι ίδιοι οι ερευνητές δεν μπορούν να εξηγήσουν το γιατί».

«Γνωρίζουμε ωστόσο ότι στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής θα πρέπει να καταναλώνουμε αρκετά φρούτα και λαχανικά και η αλήθεια είναι ότι οι χυμοί αποτελούν έναν πρακτικό τρόπο να το κάνουμε αυτό» αναφέρει η δρ Πάρκερ.

«Ας μην ξεχνάμε βέβαια, ότι οι χυμοί περιέχουν λιγότερες φυτικές ίνες και περισσότερη ζάχαρη από ότι τα φρούτα, για αυτό καλό θα ήταν να αντικαθιστούμε μόνο μία από τις πέντε μερίδες φρούτων της ημέρας με χυμό» καταλήγει.

Leave a Reply