Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Τρέχει μαραθώνιο στα 100 του χρόνια


Μπορεί να έχει συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής, όμως κάνει πολλούς εικοσάρηδες να τρίβουν τα μάτια τους όταν βάζει τα αθλητικά παπούτσια του και αρχίζει να τρέχει. Ο Ινδός Φάουτζα Σινγκ είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, που παρά τα εκατό του χρόνια δεν δείχνει πρόθυμος να ρίξει… ταχύτητες.

Γεννήθηκε την Πρωταπριλιά του 1911 στην ινδική πόλη Πουντζάμπ, όμως οι αθλητικές του επιδόσεις κάθε άλλο παρά πρωταπριλιάτικο αστείο είναι. Από το 2003 κρατάει το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των μαραθωνοδρόμων άνω των 90 ετών, καθώς ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο του Τορόντο σε πέντε ώρες και σαράντα λεπτά. Πέρα από το Τορόντο, έχει καταφέρει να φτάσει στη γραμμή του τερματισμού σε πέντε μαραθώνιους στο Λονδίνο και έναν στη Νέα Υόρκη, ενώ πρόσφατα δήλωσε συμμετοχή για τον μαραθώνιο που θα διεξαχθεί στο Εδιμβούργο το 2012, θέλοντας να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ στην καριέρα του.

Μιλώντας για το μυστικό της επιτυχίας και της ασύγκριτης φόρμας του, ο Σινγκ είπε: «Το μυστικό της μακροζωίας είναι μια ζωή χωρίς στρες. Αλλωστε γιατί να ανησυχείς για κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις; Η συμβουλή μου είναι να νιώθει κανείς ευγνώμων για ό,τι έχει, να μένει μακριά από αρνητικούς ανθρώπους, να χαμογελάει και να τρέχει». Ο ίδιος, σε επίπεδο προπόνησης, τρέχει καθημερινά 10 μίλια, ενώ τρέφεται με πολύ τζίντζερ, κάρι και τσάι.

Leave a Reply