Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Κάψε 1000θερμίδες με hot yoga

ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗ YOGA;
Οι ασκήσεις δεν διαφέρουν σε κάτι από τις κλασικές της Hatha Yoga. Η διαφορά είναι στη θερμοκρασία!

Το δωμάτιο της Hot Yoga έχει μόνιμη θερμοκρασία στους 40,6οC για να  ζεστάνει τους μύες και να προκαλέσει εφίδρωση. Είναι σαν να επιταχύνεις τα οφέλη της γυμναστικής στο maximum. Η εφίδρωση αποτοξινώνει τον οργανισμό, ενώ παράλληλα τον βοηθά να κάψει πιο γρήγορα θερμίδες. 
Ο ιδρώτας που "χύνεις" είναι σαν να έτρεχες σε έντονο ρυθμό για 40 ολόκληρα λεπτά χωρίς σταματημό. Την ίδια ώρα οι ΄'καυτοί" μύες προστατεύονται από τραυματισμούς και γυμνάζονται πιο αποτελεσματικά.  

Τι προσφέρει η Hot Yoga;

Με μόλις δύο φορές άσκηση την εβδομάδα θα δεις τεράστια διαφορά στο σώμα αλλά και τη διάθεσή σου. Άλλωστε αυτό συμβαίνει από την πρώτη κιόλας φορά που θα το δοκιμάσεις. Με τις ασκήσεις της Hot Yoga θα καταφέρεις:
1. Να αποκτήσεις ελαστικότητα: H Hot Yoga μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του εύρους των κινήσεων του ατόμου, στην αποφυγή τραυματισμών κατά τη διάρκεια άσκησης και να βοηθήσει στην επούλωση παλαίοτερων μυϊκών τραυμάτων. Με τον καιρό θα δεις διαφορά και στη στάση του σώματος αφού η σπονδυλική στήλη γίνεται πιο δυνατή, τεντώνει και ευθυγραμμίζεται.
2. Να χάσεις βάρος: Δεν θα βρεις εύκολα άλλο είδος εξάσκηση που να σε βοηθά να κάψεις 1000 θερμίδες σε μία μόλις ώρα. Η Hot Yoga aυξάνει τους παλμούς της καρδιάς, σε βοηθά να ιδρώσεις με αποτέλεσμα να καις θερμίδες ενώ παράλληλα "στοχεύσει" στην οξείδωση των λιποειδών κυττάρων καίγοντας το λίπος.  

3. Nα αισθανθείς καλύτερα και να διώξεις το άγχος: Η άσκηση, οι βαθιές αναπνοές και ο διαλογισμός έχουν δείξει ότι μειώνουν το άγχος και η Hot Yoga συνδυάζει και τα τρία. Η προσπάθεια του μυαλού να συγκεντρωθεί στις στάσεις σε ένα ζεστό περιβάλλον θα σε κάνει να "βγεις" λίγο από την καθημερινότητα και να καθαρίσει το μυαλό του από όσα σε αγχώνουν. Παράλληλα οι ασκήσεις της Hot Yoga ενισχύουν την έκκριση της μελατονίνης στον οργανισμό. Τι σημαίνει αυτό; Πως θα μπορέσεις επιτέλους να κοιμηθείς σαν πουλάκι, χωρίς έννοιες. 

4. Να προστατεύσεις τον οργανισμό σου: Η υψηλή θερμοκρασία λειτουργεί σαν ένας "ελεγχόμενος" πυρετός. Όπως το σώμα ανεβάζοντας τη θερμοκρασία προσπαθεί να εξοντώσει τους ιούς της γρίπης, έτσι και όσο βρίσκεσαι στους 40 βαθμούς και κάνεις yoga αυξάνεις την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων τα οποία καταπολεμούν ασθένειες και βακτήρια. Το σώμα παράγει επίσης περισσότερη ιντερφερόνη (πρωτείνες που παράγονται και απελευθερώνονται από τα λεμφοκύτταρα) που αυξάνει την παραγωγή αντισωμάτων. 

5. Να ανακουφιστείς από τους πόνους:  Η Yoga προωθεί τη λίπανση των αρθρώσεων που οδηγεί με τη σειρά της στην ανακούφιση αισθημάτων δυσκαμψίας και γενικότερης δυσφορίας, προληπτικά αλλά και ενεργητικά. Σκέψου πως καλύπτεις όλο σου το σώμα με μια τεράστια θερμοφόρα. Δεν είναι μεγάλη ανακούφιση; Παράλληλα, κάνοντας τις ασκήσεις προστατεύεις τη μέση και τα γόνατα από πόνους και ενοχλήσεις!
Τέλος, πολλές στάσεις της hot yoga απελευθερώνουν την ένταση και το σφίξιμο στη περιοχή του λαιμού και των ώμων. Καθώς χαλαρώνει αυτή η περιοχή, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και οι πονοκέφαλοι συνήθως μειώνονται η απομακρύνονται εντελώς.

Leave a Reply