Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Συμβουλές για Εxtensions

Αν θέλεις από τη μια μέρα στην άλλη να δεις τα μαλλιά σου μακριά,
μήπως πρέπει να ξέρεις όλη την αλήθεια γύρω από τα extensions;
Τα μακριά μαλλιά είναι πράγματι πολύ ελκυστικά. Τόσο ελκυστικά, όσο δύσκολο είναι να κάνουμε υπομονή μέχρι να μακρύνουν. Αν λάβουμε υπόψη πως τα μαλλιά μεγαλώνουν κατά μέσο όρο γύρω στον 1 με 1,5 πόντο το μήνα, το επιθυμητό μήκος μάλλον απαιτεί αρκετό χρόνο και κόπο. Ωστόσο η λύση των extensions στέκεται απέναντί μας και μας φλερτάρει έντονα, δίνοντας τη δυνατότητα να απολαύσουμε μαλλιά με μήκος και όγκο μέσα σε λίγες ώρες. Αυτό μπορεί να μοιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρον και θεωρητικά απλό, όταν όμως περάσει στην πράξη γίνεται δύσκολο και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.
Τα extensions έρχονται για να καλύψουν δύο ανάγκες: μακριά μαλλιά και μαλλιά με όγκο. Και τα δύο μπορούν να επιτευχθούν ταυτόχρονα ανάλογα με το πόσες τούφες, το μήκος και τη θέση τους που θα προσθέσουμε στα δικά μας μαλλιά. Η διαδικασία γίνεται με ειδικές ενώσεις, οι τούφες είναι φυσικά μαλλιά και ο αριθμός τους εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε. Ενώ γενικά επικρατεί ο φόβος ότι μπορεί να καταστρέψουν τα μαλλιά μας, όταν γίνονται με το σωστό τρόπο και η μετέπειτα περιποίηση είναι η πρέπουσα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Η σωστή τοποθέτηση μας εξασφαλίζει παράλληλα και φυσικό αποτέλεσμα, που σε καμία περίπτωση δεν θα δείχνει ψεύτικο.
Πολύτιμες συμβουλές:
-Λούζετε τα μαλλιά σας τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα για να τα διατηρείτε καθαρά και λαμπερά.
-Χτενίζετε πολύ καλά τα μαλλιά σας πριν λουστείτε.
-Χρησιμοποιείτε low ph shampoo και δυνατό conditioner. Κατά προτίμηση προϊόντα κομμωτηρίου.
-Κάνετε απαλό μασάζ στις ρίζες αποφεύγοντας τις κυκλικές κινήσεις. Βάζετε άφθονο conditioner ή μάσκα και το αφήνετε να ενεργήσει για 2 λεπτά. Χτενίζετε απαλά τα μαλλιά με αραιή χτένα.
-Σκουπίζετε ταμπονάροντας τα μαλιά με πετσέτα χωρίς να κάνετε κυκλικές κινήσεις. Βάζετε σιλικόνη στις άκρες των μαλλιών και στεγνώνετε φυσικά ή με πιστολάκι.
-Στεγνώνετε τα μαλλιά σας κρατώντας το πιστολάκι πάντοτε υπό γωνία, διότι η απευθείας θερμότητα μπορεί να αφυδατώσει τα extensions.
- Εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε εργαλείο (σίδερο, ψαλίδι κ.λπ.), ρυθμίστε χαμηλά τη θερμοκρασία για να προστατέψετε τα extensions και τις ενώσεις.
- Πριν ξαπλώσετε, χτενίζετε πάντα τα μαλλιά σας και ποτέ μην κοιμάστε με βρεγμένα ή έστω νωπά μαλλιά γιατί μπορεί να μπερδευτούν τα extensions.
- Eάν βολεύεστε, δέστε τα μαλλιά σε κότσο ή κάντε μια χαλαρή αλογοουρά ή κοτσίδα.
- Μην αμελείτε να κάνετε συντήρηση κάθε 40 ημέρες. Εξασφαλίζετε κατ’ αρχήν την υγεία των δικών σας μαλλιών και κατά δεύτερον παρατείνετε κατά πολύ τη «ζωή» των extensions.
- Τις πρώτες μέρες μετά την τοποθέτηση ίσως νιώσετε μια ελαφριά ενόχληση, γιατί το δέρμα του κεφαλιού έχει ερεθιστεί από την εφαρμογή των extensions.
- Εάν θέλετε να κάνετε βαφή, την περνάτε στο στεφάνι και ποτέ πάνω στις ενώσεις. Πάντως θα ήταν καλύτερο να πάτε σε ένα κομμωτήριο για να είστε σίγουρες για το αποτέλεσμα. Το ντεκαπάζ απαγορεύεται ρητώς.
-Η μέση διάρκεια ζωής των extensions είναι 3-4 μήνες, αλλά με καλή συντήρηση μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και 5-6 μήνες.
-Για οποιαδήποτε εργασία στα μαλλιά καλό θα ήταν να πηγαίνετε στο κομμωτήριο που σας έκανε τα extensions, για να μην έρθετε αντιμέτωπες με προβλήματα λόγω πιθανής άγνοιας των σχετικών με τα extensions σε άλλα κομμωτήρια.

Leave a Reply