Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Kate & William

Πολλά είναι αυτά που ακούστηκαν και ίσως ακόμα περισσότερα
είτε καλόπιστα, είτε κακοπροαίρετα πρόκειται να ακολουθήσουν. Και πως άλλωστε να γίνει αλλιώς για ένα γεγονός που καλύφθηκε από οκτώ χιλιάδες δημοσιογράφους , εκατοντάδες τηλεοπτικά δίκτυα απ’ όλο τον πλανήτη και δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές.
Αυτό όμως που για μας θα μείνει τελικά στην ιστορία, είναι η εικόνα της νύφης και φυσικά το νυφικό της. Πολλοί διάσημοι οίκοι,έριζαν για την ανάθεση του νυφικού της Kate, μα ένας θα ήταν ο τυχερός κι όπως ήταν φυσικό, το όνομά του κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό.
Στον κατάλογο των υποψηφίων, που φυσικά ήταν όλοι Βρετανοί σχεδιαστές, ακούγονταν τα ονόματα των Sophie Cranston, Erdem, Alice Temperley, Bruce Oldfield και πολλοί άλλοι, η Kate όμως προτίμησε μια πολύ πιο μοντέρνα επιλογή.
Η αγωνία κράτησε μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή, οπότε και ανακοινώθηκε επίσημα από το Παλάτι, ότι η Sarah Burton, καλλιτεχνική διευθύντρια του Οίκου “Alexander McQueen”, είχε την τιμή να σχεδιάσει και να ετοιμάσει το νυφικό φόρεμα του αιώνα.
Το αποτέλεσμα, όπως όλες είδαμε, ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Βασικό υλικό ήταν μεταξωτό ιβουάρ ύφασμα. Η απλικέ floral δαντέλα κάλυπτε τα μανίκια και το μπούστο, που από κάτω συνέχιζε ένας κορσές που αγκάλιαζε τη μέση της νύφης και το νυφικό τελείωνε με μια μακριά εντυπωσιακή ουρά μήκους 2μέτρων και εβδομήντα εκατοστών, που προκάλεσε τον θαυμασμό όλου του κόσμου, όταν η Kate έφτασε στο Αβαείο του Westminster. Μια εικόνα που συνδύασε το παραδοσιακό στιλ με πολλά μοντέρνα στοιχεία. Απ’ ότι λέγεται η βασική ιδέα, προέρχεται από το νυφικό της Grace Kelly με τον πρίγκιπα Rainier του Μονακό.
Η απλικέ floral δαντέλα για το μπούστο και την φούστα, ήταν χειροποίητη, φτιαγμένη από τη Βασιλική Σχολή κεντήματα, που βρίσκεται στο Hampton Court Palace. Πρόκειται για δαντέλα Carrickmacross, απλικαρισμένη στο χέρι, ακολουθώντας με μια τεχνική που προέρχεται από την Ιρλανδία του 1820. Ένα - ένα τα λουλούδια κόπηκαν στο χέρι από δαντέλα και προσαρμόστηκαν πάνω στο μεταξωτό ιβουάρ τούλι για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
Για να ολοκληρώσει την εικόνα της η νέα πριγκίπισσα φόρεσε μια τιάρα διακοσμημένη με 1936 διαμάντια, που της την δάνεισε η βασίλισσα Ελισάβετ. Η τιάρα αυτή κατασκευάστηκε από τον Cartier το 1936 για την τότε δούκισσα Ελισάβετ, που συμπλήρωνε τα δεκαοκτώ της χρόνια. Τα κρεμαστά διαμαντένια σκουλαρίκια της, ήταν σχεδιασμένα από τον Robinson Pelham, έτσι ώστε να ταιριάζουν με την τεχνοτροπία της τιάρας και ήταν δώρο από τους γονείς της Kate για την ημέρα της γάμου της.
Τα γαμήλια παπούτσια ήταν χειροποίητα, από την ομάδα του Alexander McQueen και ήταν κατασκευασμένα από ιβουάρ σατέν Duchesse με δαντέλα κεντημένη στο χέρι από τη Βασιλική Σχολή κεντήματος.
Το μπουκέτο που κρατούσε στα χέρια της, ήταν μια σύνθεση από κρίνους (Lily of the valley), sweet william, μυρτιές, κισσούς και υάκινθους, σχεδιασμένο από τον Shane Connolly, που ακολούθησε την παράδοση των λουλουδιών που έχουν σημασία για την βασιλική οικογένεια, την οικογένεια Middleton και φυσικά έχουν τη δική τους σημειολογία στη γλώσσα των λουλουδιών:
Ο κρίνος (Lily of the valley), που συμβολίζει την επιστροφή της ευτυχίας.
Το sweet william, που συμβολίζει την ευγένεια και την αβρότητα.
Υάκινθος, που συμβολίζει την σταθερότητα της αγάπης.
Ο κισσός που συμβολίζει, την πιστή αγάπη, την φιλία και την στοργή
Η μυρτιά που αποτελεί το έμβλημα του γάμου και της αθωότητας
Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν συγκρίσεις, ανάμεσα στην Kate Middleton και τον William, με την μητέρα του William Diana, που σκοτώθηκε μυστηριωδώς το 1997, σε ηλικία 36 ετών, στο κέντρο του Παρισιού. Το νυφικό όμως της Middleton, ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από το νυφικό της Diana, που παντρεύτηκε τον Κάρολο το 1981. Το νυφικό εκείνο, ήταν δημιουργία της Elizabeth Emanuel και φυσικά εξέφραζε την εποχή του.

Leave a Reply