Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Συνέχισε να κουτσομπολεύεις ασύστολα


Η κοινωνική κριτική ήταν πάντοτε η αγαπημένη σου συνήθεια.Από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου λάτρευες να κουτσομπολεύεις με τις φίλες σου για το πώς ντύνονται οι υπόλοιπες συμμαθήτριες σου ή με ποιόν βγήκαν ραντεβού.
Μεγαλώνοντας το μόνο που άλλαξε ήταν το ότι στα γκόσιπ με τις φίλες σου προστέθηκαν περισσότερα θέματα.Θα έδινες τα πάντα για μια βόλτα στα μαγαζιά και ατελείωτες ώρες για κους-κους συζητώντας για τον νέο αγαπημένο της Μαρίας, την απόλυση της Σοφίας, το απαράδεκτο κούρεμα της Ελένης κτλ. Αρκετές φορές νιώθεις άσχημα γι' αυτήν σου την κακή συνήθεια, γρήγορα όμως το ξεχνάς με το που πέσει στην αντίληψή σου ένα ζήτημα «καυτό». Το ακουστικό παίρνει φωτιά ενώ την επόμενη ημέρα κανονίζεις βραδιά γυναικών για να το συζητήσετε εξονυχιστικά! Αλλωστε, η Επιστήμη αποφάνθηκε: Το κουτσομπολιό είναι έμφυτο και σε ωφελεί!
Δείξε μου τα γκόσιπ σου να σε κάνω φίλη
Οχι μόνο δεν υπάρχει κανένας λόγος για να νιώθεις ενοχές αλλά έχεις έναν λόγο παραπάνω για να επιδοθείς με μεγαλύτερη θέρμη στο αγαπημένο σου άθλημα καθώς πως αποδεικνύεται το κουτσομπολιό με τις φίλες σου κάνει καλό! Φαίνεται ότι ο άνθρωπος γεννήθηκε με έμφυτο αυτό το χάρισμα και ο ανθρώπινος εγκέφαλος εξελίχθηκε κατά τρόπο ώστε να ευνοεί το κουτσομπολιό.Στην πραγματικότητα η ανταλλαγή `'ζουμερών'' πληροφοριών είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να διακρίνεις τους φίλους από τους εχθρούς και να σε οηθήσει να προστατευτείς.
Εάν για παράδειγμα κάποια φίλη αποφεύγει να μιλήσει για την αιώνια εχθρό σου τότε μάλλον δεν θα μπορέσει να εξελιχθεί σε κολλητή. Αντίθετα αν κάποια φίλη συμμετέχει στην κουβέντα και σου αποκαλύπτει πληροφορίες που μέχρι πρότινος αγνοούσες αποκτά την εμπιστοσύνη σου και γίνεται αυτομάτως η φίλη - μαγνήτης.
Το κους–κους είναι έμφυτο. Το λέει και η Επιστήμη
Τις παραπάνω διαπιστώσεις έκαναν Αμερικανοί ερευνητές. Οι επιστήμονες μελέτησαν τη σημασία που δίνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος στην εικόνα των υπολοίπων που τον περιβάλλουν. Όπως αποδείχτηκε ο χρόνος που κάθε ένας δαπανά στην παρατήρηση μιας εικόνας δεν είναι ελεγχόμενος αλλά καθορίζεται με κάποιον υποσυνείδητο μηχανισμό.
Στο πρώτο πείραμα, 66 άνδρες και γυναίκες κλήθηκαν να παρατηρήσουν φωτογραφίες ατόμων ενώ παράλληλα δίνονταν γι' αυτούς πληροφορίες. Οι εθελοντές παρατηρώντας τις φωτογραφίες «στέκονταν» σε αυτές σαν να γνώριζαν τα πρόσωπα που έβλεπαν. Σε κάθε πάντως περίπτωση τα πρόσωπα κάτι τους θύμιζαν έστω και αμυδρά. Άλλοι θεωρούσαν πως τυχαία κάποια στιγμή τους είχαν συναντήσει στο δρόμο ή σε κάποια εκδήλωση.
Στη συνέχεια δόθηκαν τα προφίλ αυτών των ατόμων. Για κάποιους ειπώθηκαν θετικά σχόλια όπως για παράδειγμα ότι πρόσφατα είχαν βοηθήσει μια ηλικιωμένη να διασχίσει το δρόμο ή ότι είναι πιστοί σύντροφοι ενώ για άλλους δημιουργήθηκε ένα αρνητικό προφίλ. Ειπώθηκε για παράδειγμα πως είχαν απατήσει την σύζυγό τους ή είχαν δώσει χαστούκι μετά από καυγά.
Οι εθελοντές στη συνέχεια κλήθηκαν να δουν κάποιες φωτογραφίες ενώ χρονομετρήθηκε το διάστημα που ξόδευαν για την παρατήρησή τους. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ο χρόνος παρατήρησης ήταν μεγαλύτερος σε ότι αφορούσε φωτογραφίες ατόμων που είχαν μπλεχτεί σε κάποιο σκάνδαλο!
Μια δεύτερη έρευνα έδειξε ότι αυτό δεν γινόταν επειδή θυμούνταν περισσότερες πληροφορίες για κάποια πρόσωπα. Ο λόγος που το μυαλό και τα μάτια τους είχαν την τάση να εστιάσουν ήταν η ίντριγκα που περιβάλλει το εν λόγω πρόσωπο. Αυτό σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σημαίνει ότι το μυαλό εκ φύσεως έχει την τάση να κουτσομπολεύει.
5 λόγοι για να κουτσομπολεύεις ασύστολα
Συνεπώς σύμφωνα με τους επιστήμονες έχεις πολλούς λόγους να κουτσομπολεύεις ασύστολα. Το γκόσιπ σου κάνει καλό καθώς:
Σε προστατεύει από τους ψεύτες και τους απατεώνες επιτρέποντας σου να συγκεντρώσεις περισσότερες πληροφορίες γι αυτούς και για την γενικότερη συμπεριφορά τους.
Είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να διακρίνεις τους φίλους από τους εχθρούς
Εναι ζωτικής σημασίας και κύριο χαρακτηριστικό της κοινωνικής αλληλεπίδρασης.
* Σε δένει με τις φίλες σου και σε κάνει τη φίλη – μαγνήτη.
Δεν κάνει σε κανέναν κακό. Αλλωστε παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει πως το 80% των γκόσιπ και των κους κους γίνονται με καλή πρόθεση ενώ μόλις το 5% είναι κακόβουλα.

Leave a Reply