Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Έλαια για σπα

Για ενέργεια
Επιλέξτε: Εσπεριδοειδή.
Πολλοί συνδέουν το μπάνιο με την τελευταία κίνηση πριν τον ύπνο.
Σκεφτείτε όμως πόση ενέργεια μπορεί να σας δώσει το πρωί ένα μπάνιο με αναζωογονητικές ιδιότητες. Οι μυρωδιές των εσπεριδοειδών μας ξυπνούν. Γεμίστε την μπανιέρα με χλιαρό νερό και ρίξτε αφρόλουτρο ή έλαια με άρωμα εσπεριδοειδών.
Για ενυδάτωση
Επιλέξτε: Γάλα και βρόμη.
Οι δερματολόγοι συχνά συνιστούν μπάνιο με γάλα ή βρόμη για τη θεραπεία της ξηροδερμίας. Τα συστατικά αυτά καταπραύνουν το δέρμα από ηλιακά εγκαύματα ή τσιμπήματα εντόμων. Το γάλα περιέχει γαλακτικό οξύ το οποίο απομακρύνει από το δέρμα τα νεκρά κύτταρα και συγχρόνως το καθαρίζει ενώ η βρόμη περιέχει πρωτείνες που ενυδατώνουν. Προσθέστε στο νερό 2 φλιτζάνια γάλα. Αλλιώς, γεμίστε ένα σακουλάκι με 2 φλιτζάνια βρόμη και κρατήστε το κάτω από το βρύση.
Για λαμπερό δέρμα
Επιλέξτε: Scrub με θαλάσσια άλατα.
Οι κόκκοι του scrub απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και απαλύνουν τα ξηρά σημεία ενώ τα έλαια που περιέχει ενυδατώνουν το δέρμα. Βρέξτε το σώμα σας και απλώστε το scrub με απαλές κινήσεις για 2 – 3 λεπτά. Ξαπλώστε στην μπανιέρα για να χαλαρώσετε. Το αλάτι θα διαλυθεί και θα «μαλακώσει» το νερό.
Για ανεβασμένη διάθεση
Επιλέξτε: αφρόλουτρο με νοσταλγικές μυρωδιές.
Για να φτιάξετε τη διάθεσή σας κάντε ένα μπάνιο αρωματοθεραπείας με μυρωδιές που σας ηρεμούν και σας θυμίζουν την παιδική σας ηλικία. Μία μυρωδιά που σας θυμίζει αγαπημένη κατάσταση σας προδιαθέτει θετικά απομακρύνοντας την αρνητική ενέργεια. Οι μυρωδιές της παιδικής πούδρας και της σοκολάτας θεωρούνται νοσταλγικές. Προσθέστε στο νερό λίγο αφρόλουτρο με γλυκιά μυρωδιά.
Για μυοχαλάρωση
Επιλέξτε: Άλατα Epson.
Αν νιώθετε ότι οι μύες σας έχουν πιαστεί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να γεμίσετε την μπανιέρα με ζεστό νερό και να ρίξετε καταπραϋντικά άλατα Epson και έλαια μέντας ή ευκαλύπτου. Τα άλατα έχουν την ιδιότητα να χαλαρώνουν τους μυς, το ζεστό νερό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στα προβληματικά σημεία και τα έλαια μέντας ή ευκαλύπτου τονώνουν και ενδυναμώνουν την περιοχή. Προσθέστε 2 μ 4 φλιτζάνια από τα άλατα Epson (στα φαρμακεία) και 15 σταγόνες από κάθε έλαιο.
Για χαλάρωση πριν τον ύπνο
Επιλέξτε: Χαμομήλι, λεβάντα ή βανίλια.
Πριν πέσετε για ύπνο απολαύστε ένα μπάνιο που θα σας χαλαρώσει απόλυτα. Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό και προσθέστε έλαια με χαλαρωτικές μυρωδιές όπως το χαμομήλι, τη λεβάντα ή τη βανίλια. Η ζέστη χαλαρώνει το σώμα, μυρωδιές όπως το χαμομήλι και η λεβάντα συμβάλλουν στην απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση του μυαλού. Χαμηλώστε τα φώτα, τουλάχιστον μισή ώρα πριν πέσετε για ύπνο, και ανεβάστε τη θερμοκρασία στο δωμάτιό σας έτσι ώστε να μην κάνει κρύο όταν βγείτε από το μπάνιο. Ύστερα μπείτε στην μπανιέρα και χαλαρώστε βάζοντας μία ζεστή πετσέτα στα μάτια σας.

Leave a Reply