Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Διαλέξτε γυμναστήριο που σας ταιριάζει

Κάντε έρευνα αγοράς στην περιοχή σας για τον τύπο γυμναστηρίου που έχετε επιλέξει. Για να κάνετε την έρευνα σας θα πρέπει να γνωρίζετε τις προϋποθέσεις και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας χώρος γυμναστηρίου.
Έτσι η παραμονή σας στους χώρους του θα είναι άνετη και ασφαλή για την υγεία σας!
Παρακάτω σας παραθέτουμε έναν τέτοιο οδηγό, ώστε να μπορείτε να κρίνετε ποιο γυμναστήριο είναι το πιο κατάλληλο για εσάς.


- Να είναι κοντά στο σπίτι ή τη δουλειά σας.
Ένα γυμναστήριο που απέχει παραπάνω από 15 λεπτά από τη δουλειά ή το σπίτι, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χάσετε γρήγορα την αρχική σας διάθεση και θα χρησιμοποιήσετε την απόσταση ως πρόσχημα για να μην πάτε. Τέλος είναι πολύ σημαντική η μικρή απόσταση γιατί έτσι επιτυγχάνετε εξοικονόμηση χρόνου.


- Να έχει παρκινγκ.
Αν δεν έχετε άλλη επιλογή και η απόσταση είναι μεγάλη τότε αναγκαστικά πρέπει να πάτε με το αυτοκίνητο εκτός και αν επιλέξετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είναι πολύ σημαντικό το γυμναστήριο να διαθέτει χώρους στάθμευσης αυτοκίνητων για τους πελάτες του. Η ύπαρξη παρκινγκ δημιουργεί την ασφάλεια για εσάς ότι δεν θα χάσετε χρόνο και δεν θα πάτε στο γυμναστήριο εκνευρισμένοι!


- Να έχει πολλές ώρες λειτουργίας.
Επιλέξτε ένα γυμναστήριο το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί στο δικό σας ωράριο. Το γυμναστήριο πρέπει να είναι ανοιχτό από το πρωί έως το βράδυ και το σαββατοκύριακο, και κατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να υπάρχουν πολλές για να έχετε επιλογές όποτε εσάς σας βολεύει! Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν και στην Ελλάδα όπως στο εξωτερικό κάποια γυμναστήρια που λειτουργούν όλους το εικοσιτετράωρο!


- Οι χώροι του πρέπει να είναι ευρύχωροι και ευάεροι.
Οι χώροι του γυμναστηρίου πρέπει να είναι μεγάλοι και άνετοι.
Φανταστείτε έναν χώρο γυμναστηρίου 300τ.μ. και να προσπαθεί να εξυπηρετήσει 300 άτομα ταυτόχρονα…είναι αδύνατον!
Επίσης για λόγους υγιεινής πρέπει να είναι ευάεροι και ευήλιοι.
Οι κύριοι χώροι προπόνησης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βρίσκονται στο υπόγειο εκτός και αν υπάρχουν οι κατάλληλες προδιαγραφές.


- Κλιματισμός-εξαερισμός.
Ένα σύγχρονο γυμναστήριο σήμερα είναι αδιανόητο να λειτουργεί χωρίς σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού. Για τα γυμναστήρια πρέπει να γίνετε ειδική μελέτη από τους ειδικούς για την εγκατάσταση των κλιματιστικών. Δεν έχουν να υπολογίσουν μόνο τον χώρο, αλλάξει και τα άτομα που θα φιλοξενεί η κάθε αίθουσα ταυτόχρονα ενώ γυμνάζονται. Είναι θέμα υγείας και σωστής λειτουργίας του οργανισμού κατά την φάση της άσκησης. Επίσης η συνύπαρξη μας, μαζί με εκατοντάδες άλλα άτομα στον ίδιο χώρο, σε συνδυασμό με τις κλιματολογικές συνθήκες καθιστούν το σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού άκρως απαραίτητο!


- Κανόνες καθαριότητας.
Όλοι οι χώροι του γυμναστηρίου πρέπει να είναι καθαροί.
Είναι υποχρεωμένοι για λόγους υγείας να τηρούν τους κανόνες της βασικής τουλάχιστον καθαριότητας. Κυρίως στα αποδυτήρια και τα ντους που λόγω της υγρασίας, αποτελούν εστίες μικροβίων, πρέπει να υπάρχει κάτι παραπάνω από την βασική καθαριότητα! Για αυτό σε καθημερινή βάση τα αποδυτήρια πρέπει να απολυμαίνονται. Το γυμναστήριο είναι υποχρεωμένο να έχει προσωπικό καθαριότητας. Στην διάρκεια της λειτουργίας του πρέπει να υπάρχει προσωπικό, υπεύθυνο για την καθαριότητα των χώρων και ειδικότερα των αποδυτηρίων.
Ρωτήστε να σας ενημερώσουν για την ασφάλεια στους χώρους φύλαξης των πραγμάτων σας. Υπάρχουν γυμναστήρια που σας δίνουν κλειδιά για τα ντουλάπια ή σας ζητούν να φέρετε λουκέτα.


- Να έχει πολλά ομαδικά προγράμματα.
Καλό είναι το γυμναστήριο να έχει πολλά ομαδικά προγράμματα. Είναι καλό γιατί δεν καθορίζει το πρόγραμμα σας το ωράριο των ομαδικών προγραμμάτων. Είναι πολύ βολικό και εξυπηρετικό να ξέρετε, ότι όποια ώρα πάτε στο γυμναστήριο θα μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ομαδικό πρόγραμμα γυμναστικής.
Στα πολύ καλά γυμναστήρια θα βρείτε προγράμματα που ξεκινούν από τις 7 το πρωί και το τελευταίο τελειώνει στις 11 το βράδυ. Πολλά από αυτά διαθέτουν 2 και 3 αίθουσες ομαδικών προγραμμάτων τα όποια εκτελούνται παράλληλα. Κάθε μια ώρα μπορείτε να βρείτε και διαφορετικό πρόγραμμα!


- Να έχει ποικιλία προγραμμάτων για όλα τα επίπεδα.
Για να μπορείτε να επιλέξετε βάση των δικών σας αναγκών, ένα γυμναστήριο πρέπει να έχει ποικιλία προγραμμάτων. Προγράμματα όπως aerobic, step, μυϊκής ενδυνάμωσης με βαράκια-λάστιχα, κοιλιακών, ποδιών, γλουτιαίων,Yoga,Pilates, χορευτικά (Hip-Hop, Dance-Latin-Jazz aerobic)κ.α.
Τέλος θα πρέπει να ρωτήσετε αν τα προγράμματα είναι προσαρμοσμένα ανάλογα με το επίπεδο των ασκουμένων. Προγράμματα αρχαρίων, μέσων και προχωρημένων είναι απαραίτητα σε κάθε γυμναστήριο. Εύκολα λοιπόν όλοι οι ασκούμενοι ανεξάρτητου φυσικής κατάστασης και εμπειρίας μπορούν να συμμετέχουν σε αυτά.


- Να έχει πολλά αερόβια, συμβατικά μηχανήματα και ελεύθερα βάρη.
Ο λόγος είναι προφανής, δεν θα χρειάζεται να επιλέγετε ώρες ώστε να μην έχει πολύ κόσμο. Επίσης δεν θα περιμένετε με τις ώρες στην ουρά μέχρι να έρθει η σειρά σας. Θα κάνετε την προπόνησης σας άνετα και χωρίς να εκνευρίζεστε!
Για αυτό τον λόγο καλό θα είναι να επισκεφτείτε το γυμναστήριο σε ώρα αιχμής, ώστε να κρίνετε το κατά πόσο άνετα ή όχι θα πραγματοποιείτε τις προπονήσεις σας.


- Η ποιότητα του εξοπλισμού.
Τα μηχανήματα και τα ελεύθερα βάρη πρέπει να είναι πάντα καθαρά και καλοδιατηρημένα. Αποφύγετε γυμναστήρια που έχουν τον εξοπλισμός τους σε κακή κατάσταση. Πολλές φορές τα περισσότερα από αυτά δεν λειτουργούν και αν λειτουργούν, λειτουργούν για σύντομο χρονικό διάστημα. Λόγω της κακής συντήρησης το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι εκτός λειτουργίας!


- Επιστημονικό προσωπικό.
Το επιστημονικό προσωπικό που απαρτίζουν ένα χώρο γυμναστηρίου είναι οι γυμναστές, φυσικοθεραπευτές, προσωπικοί προπονητές, δάσκαλοι αεροβικής και διατροφολόγοι.
Πρέπει να είναι πρόθυμοι να απαντήσουν σε οτιδήποτε σας απασχολεί. Επίσης θα σας παρακινήσουν και θα σας προσφέρουν συμβουλές για να επιτύχετε τους στόχους σας. Μαζί τους θα διαμορφώσετε το πρόγραμμα προπόνησης ή διατροφής, θα σας επιβλέπουν, και το βασικότερο είναι να προσαρμόζουν το πρόγραμμα βάση των δικών σας αναγκών.
Είναι ζωτικής σημασίας το επιστημονικό προσωπικό να είναι εκπαιδευμένο και ενημερωμένο πάνω στις τελευταίες εξελίξεις του χώρου τους.
Για αυτό πρέπει να είναι πτυχιούχοι πανεπιστήμιου με κρατική αναγνώριση ή έστω απόφοιτοι ελεύθερων σχολών αλλά σε καμία περίπτωση εμπειρικοί. Επειδή όλες αυτές οι ειδικότητες έχουν να κάνουν με την δική σας υγεία φανταστείτε, έναν εμπειρικό να σας δίνει συμβουλές, αλλά επιστημονικά να μην έχουν καμία τεκμηρίωση. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι αντί για καλό να φύγετε από το γυμναστήριο με σοβαρό πρόβλημα υγείας!


- Προσωπικό - Reception
Κατά την πρώτη σας επίσκεψη στο γυμναστήριο παρατηρήστε τους ανθρώπους που θα σας υποδεχτούν.
Αν τους δείτε αδιάφορους δεν χρειάζεται να μείνετε κάντε μεταβολή και επισκεφτείτε το επόμενο γυμναστήριο που θα συναντήσετε. Εξάλλου γυμναστήρια υπάρχουν πολλά και ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος!
Βρίσκετε την συμπεριφορά τους υπερβολικά ευγενική και πολύ άνετη απέναντι σας; Δεν σας λέμε να το βάλετε στα πόδια απλά έχετε το νου σας. Κατά πάσα πιθανότατα στόχος τους είναι να σας πουλήσουν κάποιο συμβόλαιο και μετά να σας ξεχάσουν!
Οι άνθρωποι που θα σας υποδεχτούν πρέπει να είναι φιλικοί και εξυπηρετικοί.
Πρέπει να σας κάνουν να αισθανθείτε άνετα στον χώρο του γυμναστηρίου και τέλος θα πρέπει να ενδιαφερθούν για τις δικές σας ανάγκες!


- Συνδρομές-Τρόπος Πληρωμής
Συνήθως στα γυμναστήρια υπάρχει μηνιαία συνδρομή που καλείστε να πληρώσετε. Θα βρείτε και συνδρομές τρίμηνες, εξάμηνες και ετήσιες.
Όσο μεγαλύτερο διάστημα προπληρώνετε τόσο πιο πολύ χαμηλώνει το μηνιαίο κόστος. Σε κάποια γυμναστήρια μπορείτε να προπληρώσετε έως και δυο έτη.
Οι πληρωμές γίνονται με δυο τρόπους με μετρητά η με πιστωτική κάρτα. Στην περίπτωση που επιλέξετε συνδρομή τριμήνου και πάνω συνήθως η πληρωμή γίνεται μέσω της πιστωτικής σας κάρτας.
Τέλος σας επιστούμε την προσοχή σε κάποια σημαντικά πράγματα πριν υπογράψετε οποιοδήποτε συμβόλαιο ή πληρώσετε την συνδρομή σας!

Leave a Reply