Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Το χειρουργείο βελτιώνει την ζωή για τους ασθενείς με Parkinson

Οι ασθενείς με Parkinson τα πηγαίνουν καλύτερα εάν
εκτός από τη δεδομένη φαρμακευτική αγωγή, πραγματοποιήσουν και χειρουργική επέμβαση υποκίνησης εγκεφάλου, προτείνει νέα βρετανική έρευνα.
Η υποκίνηση εγκεφάλου αποτελεί προηγμένη χειρουργική επέμβαση αποστολής ηλεκτρικών ωθήσεων προς τον εγκέφαλο, προκειμένου να ενεργοποιηθούν και να ρυθμιστούν κατάλληλα οι περιοχές εκείνες που ελέγχουν την κίνηση.
Στην έρευνα, που είδε το φως της δημοσιότητας στις 29 Απριλίου, συμμετείχαν 366 ασθενείς με Parkinson και διαπιστώθηκε ότι, όσοι υποβλήθηκαν στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση, βελτίωσαν σημαντικά την ποιότητα ζωής τους, όντας σε θέση να πραγματοποιήσουν πιο εύκολα τις τυπικές, καθημερινές δραστηριότητές τους.
Ωστόσο, οι συντάκτες της μελέτης επισημαίνουν ότι, ενώ η χειρουργική επέμβαση προσφέρει σημαντικά οφέλη για τους ασθενείς, εμπεριέχει συχνά και τον κίνδυνο σοβαρών περιπλοκών.
Ο Δρ. Adrian Williams του Νοσοκομείου Queen Elizabeth στο Μπέρμιγχαμ, επικεφαλής της έρευνας, υποστηρίζει:
«Η χειρουργική επέμβαση υποκίνησης εγκεφάλου θα αποτελέσει σημαντική επιλογή θεραπείας για τους ασθενείς με Parkinson, ειδικά εάν στο μέλλον γίνουν περισσότερο κατανοητά τα θεραπευτικά οφέλη της, εάν η εφαρμογή της βελτιστοποιηθεί από την καλύτερη τοποθέτηση και ρύθμιση των ηλεκτροδίων, και εάν μπορούν να προσδιοριστούν καλύτερα οι ασθενείς που θα είχαν το μέγιστο όφελος από αυτήν».

Leave a Reply