Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Τι επιδερμίδα έχεις;

Λιγότερο ή περισσότερο παχιά


Το πάχος του δέρματος ποικίλλει κατά τη διάρκεια ζωής των ανθρώπων. Αναπόφευκτα, με τη γήρανση, η επιδερμίδα λεπταίνει και χάνει μέχρι και 40% του πάχους της.
Καθώς η επιδερμίδα γίνεται πιο λεπτή, γίνεται και πιο ευαίσθητη. Οι λεπτές επιδερμίδες αφήνουν να περνά το φως και έχουν ένα υπέροχο χρώμα. Από την άλλη πλευρά, γίνονται εξαιρετικά εύθραυστες.
Από την ηλικία των 25-30 χρόνων, μικρές ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους γύρω από τα μάτια. Η περιοχή αυτή είναι εξαιρετικά ευάλωτη σε αυτό το σημείο και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής καθώς η επιδερμίδα είναι τέσσερις φορές λεπτότερη σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο.
Οι παχιές επιδερμίδες είναι λιγότερο ευάλωτες στις ρυτίδες. Συνήθως πιο σκούρες από τις λεπτές επιδερμίδες, πολλές φορές έχουν ένα πιο θαμπό χρώμα.


Λιπαρές, μικτές ή ξηρές...
Μια επιδερμίδα μπορεί να είναι λιπαρή, μικτή ή ξηρή, ανάλογα με την ποσότητα σμήγματος που παράγει. Η παραγωγή αυτή είναι πολύ προσωπική και μπορεί να διαφέρει από το ένα άτομο στο άλλο έως και κατά την διπλάσια ποσότητα. Το σμήγμα, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη E (καταπληκτικό αντιοξειδωτικό), αποτελεί υδρολιπιδικό στρώμα και συμμετέχει στην προστασία της επιδερμίδας.


Έτσι, οι λιπαρές επιδερμίδες έχουν καλύτερη προστασία απέναντι στις επιθέσεις, αλλά η υπερβολική ποσότητα σμήγματος διαστέλλει τους πόρους και η οξείδωσή τους προκαλεί μαύρα στίγματα και σπυράκια.


Οι μικτές επιδερμίδες παρουσιάζουν γενικά τα ίδια χαρακτηριστικά με τις λιπαρές επιδερμίδες στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι, την αποκαλούμενη ζώνη Τ.


Οι ξηρές επιδερμίδες παρουσιάζουν ρυτίδες πιο εύκολα.


Ο ήλιος, η ρύπανση και το κλίμα είναι μεταξύ των κύριων παραγόντων που επιδρούν στην επιδερμίδα, οι μόνοι υπεύθυνοι για τις διάφορες δερματικές δυσλειτουργίες. Η κατανόηση και η μείωση στο ελάχιστο των επιδράσεών τους, και η καταπολέμηση των επιθέσεων καθιστά δυνατή την διατήρηση του "Περιβάλλοντος της Επιδερμίδας", του δεύτερου παράγοντα ταυτότητας της επιδερμίδας.

Leave a Reply