Ζήστε τη μοναδική ευκαιρία κέρδους στην Avon

Βρες μας στο Facebook και στο Twitter

Μεταμόσχευση Φρυδιών

Τα φρύδια είναι ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία του προσώπου που βοηθούν να καθορίσουν τον τρόπο που δείχνουμε εξωτερικά.
Από πολλές απόψεις, τα φρύδια είναι πιο σημαντικά για την εμφάνιση ενός ατόμου σε σχέση με τα μαλλιά του τριχωτού της κεφαλής, καθότι κατέχουν μια πιο κεντρική θέση στο πρόσωπο και χρησιμεύουν για να πλαισιώνουν τα μάτια (το πιο σημαντικό ίσως στοιχείο του προσώπου). Σε αντίθεση με την απώλεια των τριχών του τριχωτού της κεφαλής, η απώλεια των φρυδιών δεν θεωρείται ως μια φυσική διαδικασία και επομένως, δεν είναι αποδεκτή κοσμητικά.
Τα φρύδια μπορεί να χαθούν για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των νοσημάτων του θυρεοειδούς και άλλες συστηματικές νόσους, όπως η γυροειδής αλωπεκία, τα εγκαύματα, τα τατουάζ, οι λοιμώξεις, η επαναλαμβανόμενη αποτρίχωση, η συγγενής αδυναμία στην αύξησή τους καθώς και σε μια γενετική τάση των όφρεων να λεπταίνουν, ή και να εξαφανίζονται, με την πάροδο του χρόνου. Οι αποκαταστάσεις των φρυδιών είναι παρόμοιες με τις διαδικασίες μεταμόσχευσης των μαλλιών, που διεξάγονται και στο τριχωτό της κεφαλής στο ότι, για την περίπτωση των κατάλληλων υποψηφίων, τα μεταμοσχευμένα μαλλιά είναι μόνιμα. Ωστόσο, επειδή τα φρύδια έχουν τις δικές τους μοναδικές ιδιότητες, οι μεταμοσχεύσεις φρυδιών διαφέρουν από τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών σε διάφορα σημαντικά σημεία.
Ανατομία και Φυσιολογία του Φρυδιού
Η κατεύθυνση των τριχών στα φρύδια αλλάξει δραματικά στα διάφορα μέρη του μετώπου. Στην περιοχή των φρυδιών πλησιέστερα της μύτης, οι τρίχες έχουν φορά προς τα πάνω. Οι τρίχες σε όλη την κορυφή του φρυδιού έχουν φορά προς τα έξω και προς τα κάτω. Οι τρίχες στο κάτω μέρος του μετώπου μεγαλώνουν προς τα έξω αλλά και προς τα πάνω. Αυτό σχήμα προκαλεί την ανάπτυξη τριχών στη μέση των φρυδιών με τρόπο που να συγκλίνει και να σχηματίζει ένα λεπτό φυσικό ύψωμα που διαγράφει οριζόντια δια της μέσης γραμμής του κάθε φρυδιού.
Το δεύτερο χαρακτηριστικό του τριχωτού των φρυδιών είναι ότι οι τρίχες προβάλουν από το θυλάκιο σε μια πολύ οξεία γωνία, έτσι ώστε η τρίχα μεγαλώνει στο ίδιο επίπεδο παράλληλα με την επιφάνεια του δέρματος. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα μαλλιά του τριχωτού της κεφαλής, όπου η γωνία μεταξύ των μαλλιών και του δέρματος της κεφαλής μπορεί να είναι και 45 μοίρες.
Το τρίτο σημαντικό χαρακτηριστικό των φρυδιών είναι ότι οι τρίχες μεγαλώνουν ως μεμονωμένες μονάδες, και όχι όπως το κλασσικό 1 - 4 τρίχες/ μονάδα τριχοθυλακίου που είναι από τα πιο συχνά χαρακτηριστικά των μαλλιών του τριχωτού της κεφαλής.
Το τέταρτο διακριτικό στοιχείο της τρίχας των φρυδιών είναι ότι ο κύκλος αύξησης της τρίχας είναι πολύ σύντομος. Αυτό σημαίνει ότι οι τρίχες των φρυδιών θα μεγαλώσουν (anagen/αναγέννηση) μόνο για περίπου 4 μήνες πριν την έναρξη της φάσης ηρεμίας (telogen) και αποπέσουν . Σε αντίθεση με το παραπάνω, τα μαλλιά του κρανίου έχουν μια φάση ανάπτυξης που μπορεί να διαρκέσει από 3 έως 7 έτη, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα οι τρίχες του τριχωτού της κεφαλής να μπορούν να αυξηθούν πολύ περισσότερο.
Η Τεχνική Της Μεταμόσχευσης Φρυδιών
Η πιο σημαντική πτυχή της μεταμόσχευσης φρυδιών είναι το να ακολουθηθεί η κατεύθυνση των φυσικών μαλλιών τριχών πολύ στενά. Οι περιοχές – δέκτες για τις τρίχες θα πρέπει να προετοιμάζονται με μια πολύ λεπτή (σε διάμετρο) βελόνα οδηγό που κυριολεκτικά θα επαλείφει κατά μήκος της επιφάνειας του δέρματος, καθώς θα καθορίζονται τα σημεία εμφύτευσης, πρακτική που θα διασφαλίσει ότι τα μαλλιά θα βρίσκονται όσο το δυνατόν στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια του δέρματος καθώς οι νέες τρίχες μεγαλώνουν.
Ένα άλλο σημαντικό μέρος της αποκατάστασης των φρυδιών είναι ότι μόνο μεμονωμένοι θύλακες τριχών μπορεί να χρησιμοποιηθούν. Δεδομένου ότι φυσικά το τριχωτό της κεφαλής αποτελείται από 1 έως 4 τρίχες ανά τριχοθυλάκιο, οι τρίχες που λαμβάνονται από την περιοχή αυτή πρέπει να υποδιαιρούνται σε μοσχεύματα 1- τρίχας με τη χρήση ενός σκοπικού μικροσκοπίου. Από τεχνικής απόψεως λοιπόν, η μεταμόσχευση φρυδιού δεν είναι πραγματικά μεταμόσχευση τριχο-θυλακικών μονάδων, αλλά μάλλον μια εξαιρετικά εκλεπτυσμένη μορφή μικρο-μεταμόσχευσης. Επιπλέον, όταν τα μαλλιά του ασθενούς είναι κυματιστά ή σγουρά, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να περιστρέψουμε τη φορά αυτών των μαλλιών, έτσι ώστε η καμπύλη της τρίχας που θα εμφυτευθεί να ακολουθεί τη φυσική καμπύλη των φρυδιών.
Τέσσερις συμβουλές για την μετεμφύτευση φρυδιών :
Χρήση ενιαίας(και μιας μόνο)-τρίχας στη μεταμόσχευση, κι όχι μοσχεύματα πολλαπλών τριχοθυλακίων.Οι τρίχες θα πρέπει να περιστραφούν για να ακολουθούν τη φυσική καμπύλη του μετώπου και κατά προέκταση και του φρυδιού
Τα μεταμοσχευμένα μαλλιά πρέπει να εμφυτεύονται όσο το δυνατόν πιο επίπεδα (παράλληλα) ως προς την επιφάνεια του δέρματος.Τα μεταμοσχευμένα μαλλιά πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να προσομοιάζουν τις αλλαγές στη φυσική κατεύθυνση των μαλλιών στα διάφορα μέρη του φρυδιού, δηλαδή με τις επάνω τρίχες των φρυδιών να προβάλουν λίγο προς τα έξω και ελαφρώς προς τα κάτω και τις χαμηλότερες(τρίχες στο τελείωμα του φρυδιού) να προβάλουν προς τα έξω και να έχουν ελαφρώς φορά προς τα άνω, ώστε να είναι δυνατή η δημιουργία της αμοιβαίας κορυφογραμμής που δίνει στα φρύδια την φυσικότητά τους

Leave a Reply